Jump to content

lup

Members
  • Content Count

    25
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About lup

  • Rank
    Begin z'n weg te vinden

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels
  1. Persoonlijk denk ik dat bladvoeding zo schoon mogelijk moet zijn, i.v.m. restanten op de bladeren. Ik neem zelf osmose(of demi water). Als je daar dan de voeding bijdoet, komt je PH vaak in de buurt van de zes uit. Gebruik altijd een uitvloeier in je bladvoeding en zorg dat de temp. van je sproeiwater niet te laag is(kamertemp. is prima). Als uitvloeier kun je bijv. NoBurn van Bio Nova gebruiken. Mijn ervaring is dat je dan vrijwel altijd in een veilige PH zone terecht komt. Als je kraanwater neemt wordt het een ander verhaal. Kijk maar naar de kalkaanslag in bijv. de douche.
  2. Hahahaha, ja zo gaat het wel! Eh ik denk een dag of 5. Maar ik zie het van een foto natuurlijk. Houd het topic in iedergeval in de gaten voor je
  3. Hhahaha veel werk ja, maar wel de moeite waard. Mischien kun je die SOG kant een keer uit de tent halen. Haal je alle ondergroei weg, behalfe de hoofdtop en een zijtak of 5-6. Is ff werk, maar word beloond! Als je ze weer terug zet, doe dat dan via de stadionmethode(langere buiten,korte in het midden). Nu heb je meer zicht, en kun je met een dompelpomp, een slang en een broes handmatig watergeven. Kijk dan eerst ff hoeveel die broes(spuitstok) geeft, als je hem een seconde inknijpt. Zo heb je de luxe elke plant naar behoefte te wateren. Als je dit snel doet, zal dat jou een stuk blijer maken aan het einde van deze ronde. Sucses p.s. Eh....het is echter alleen een idee he, er zijn net zoveel kwekers als kweekmethodes, maar druppellaars op aarde is een verhaal appart!
  4. Niets meer aan doen voorlopig. Kijken en genieten! Als de bladeren 45 graden schuin omhoog naar het licht gaan, heeft ze het naar haar zin. Een 30 literkuip is moeilijk wegen ja.....Laat haar nou eerst eens een dag of 5 zonder water. Dan probeer je de kuip van de grond te lichten. Vertel dan even hoe die aanvoelt. Als de bladeren naar boven opkrullen is de bladtemperatuur te hoog. Laat eerst eens een ventilator onder je lamp door blazen(niet direct op de plant). Je kunt die lamp ook rustig een stuk hoger hangen. Probeer eens 60 cm. en kijk naar de bladeren. p.s. Niet meer nevellen, dat doe je eigenlijk alleen tot het helmpje heeft losgelaten. Een zaailing kan(in tegenstelling tot een stek) prima tegen droge lucht. Als je geld hebt, koop dan een goeie ph meter. Meet de ph van je grondje eens. Elders hier op het forum staat hoe je dat doet.
  5. aan het plantje te zien staat ze nog te nat. Houd het gewicht van de pot in de gaten. Die potgrond is prima. Ik gebruik al jaren geen grond van de shop meer. Vul een eenzelfde potje met dezelfde grond, direct uit de zak. Zoals de grond uit de zak komt, heeft die meestal de minimale hoeveelheid vocht(tenzij ze buiten lagen opgeslagen). Weeg de pot nu. Dat is het gewicht waarop je je plantje moet gaan wateren. Als het potje waarin je plantje staat hetzelfde gewicht heeft, geef je 10% van het potvolume aan water. Is je pot bijf. 4 liter, geef je 400 ml. Is je pot 10 liter, geef je 1 liter. Vervolgens wacht je net zo lang tot je pot weer dat gewicht bereikt(ongeveer dan he), je plantje weegt ook wat. Je zult zien dat ze steeds meer gaat drinken. Na een week of 3 a 4 kun je wat ecostyle kamerplantenvoeding mee geven. Sucses, en eh.....niet teveel eraan doen. Vaak is het voor een beginner beter dingen niet te doen. Lees niet teveel over hoe een ander het doet, en gebruik je gezond verstand. p.s. Als die plant een cm of 20-25 hoog is knip dan de top eraf, een week of 1-2 erna kun je van de onderste takken al prima stekjes maken.
  6. Bij de laatste foto die je gepost hebt, is de aarde daar erg nat, of erg droog? Wat een optie is, is juist van het sog veld die onderste takken te verwijderren. Je gaat dan puur voor de hoofdtop.
  7. Je bent lekker bezig! Van dit soort dingen steek je erg veel op. En ik ook trouwens.
  8. Ik ben onder de indruk van de grijzheid van de plant. Ook zijn het best vette toppen toch! Jammer dat de bestuiving maar gedeeltelijk is gelukt. Dit kan meerdere oorzaken hebben. Het in stappen ontdooien van het stuifmeel is hierbij erg belangrijk. Maar het kan ook zijn dat de ontwikkeling van de zaden gewoon langer nodig had. Het ziet er in iedergeval erg goed uit. Knap werk!
  9. Hahahaha , link spul he dat stuifmeel! . Maarja een stek en pollen is alles dat nodig is. Tegenwoordig bestuif ik bij een vriend van me(ook veel ellende mee gehad). Ik krijg dan de zaden en hij rookt de planten op.
  10. Perfect gedaan! Staan die andere planten ook al in de bloei? Want dat stuifmeel waait nog wel eventjes rond. Blueberry(de echte D.J. Short)) heeft overigens ook een zware thai achtergrond. Dat zou dan in dit geval weer een reuni zijn met haar voorouders. P.S. mooi schoon stuifmeel heb je, leuk om dit te zien zo. Vaak zijn de zaden in een week of 5 a 6 wel rijp. Ben benieuwd hoelang dat bij zo'n eigenwijze thaise duurt.
  11. Ohh.. Ze ziet er goed uit. Mooie slanke bladeren en een grijze nevel. Ben erg benieuwd hoe lang ze over de bloei doet. Meestal kun je in fases oogsten. Dus das wat de zaden betreft geen probleem. Verwacht jij dat ze nog veel gaat strekken?
  12. Toppie man! Meten is(hoe afgezaagd het ook klinkt) weten. Als je die Canna gebruikt, zou ik echt maar met 0.6-0.8 beginnen vanaf week drie. Dan per week 0.1 omhoog. Zou kom je uiteindelijk niet hoger als 1.2 Laatste 10-14 dagen schoon water. Ik heb die Canna eens opgestuurd naar het lab. Het is echt pure kuntmest. Das geen probleem, maar met die lagere waardes zul je minder problemen hebben als dat je tot de hoge E.C. gaat die zij als max. geven. Een P.H. meter is ook heel handig met die Terra Vega, want het is nogal zuur. Persoonlijk ben ik van mening dat de PH minstens net zo balangrijk is als de E.C.
  13. Absoluut mee eens. Het ziet er ook perfect uit. Zelf groei ik eigenlijk alleen voor onder TL. De HPS word uitsluitend gebruikt om af te bloeien. Onder TL kunnen ze best zo'n 20 a 25 cm. worden. Wat ik graag zou willen weten is hoe jij dat Blumatsystheem hebt geinstalleerd? en wat je mening erover is?
  14. Het ziet er heerlijk uit! Mooie besneeuwde toppen. Ik vind het Scrogen alleen zon tijdrovende bezigheid. Ik heb het zelf ooit eens gedaan, toen ik alleen onder TL kon kweken. In dit soort systemen is het denk ik eerlijker om in gram per watt, per maand te rekenen. Ik denk dat dat eigenlijk altijd eerlijker is tegenover jezelf.
  15. Dit soort dingen zie je vaker bij mensen in hun eerste of tweede kweekje. Ondanks dat je alles volgens (het boekje, voedingsschema) doet. Er zijn echter dingen die vaak over het hoofd worden gezien. Dit zijn de twee dingen die in 9 van de 10 gevallen deze ogenschijnlijke tekorten veroorzaken. Teveel water geven! en een verkeerde PH van het medium. Veel beginners stellen uitsluitend het giftwater af, maar de PH van het giftwater moet worden afgestemd op die van het medium. Ik raad je aan om voortaan de PH van je aarde te gaan meten. Ook als het direct uit de zak komt. Helaas zijn de waardes die er op vermeld staan niet altijd wat erin zit. Sucses!
×
×
  • Create New...