Jump to content

ketama98

Members
  • Content Count

    67
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About ketama98

  • Rank
    Hang hier wat rond lid
  • Birthday April 8

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels

Profile Information

  • Gender
    Male
  1. Questie van alles goed in de gaten houden en die stick pas aansteken als je klaar bent Ik ga wel eens kijken voor een goede cam want het resultaat van de foto durfde ik nog niet eens te posten Mazzel Thx, ga ik meteen even lezen!
  2. Dat ziet er precies zo uit als wat ik in m´n vat heb! Heb net geprobeerd een foto te maken maar dat lukt dus voor geen meter. Die zijn gewoon te klein. Maar als ik het dus goed begrijp moet ik me geen zorgen maken? Als ze positieve invloed hebben vind ik het wel goed maar ik schrok dus wel ff toen ik ze in m´n vat zag springen en drijven. Ik vraag me wel af waar ze opeens vanaf komen want ik heb in dat hok drie keer gedraaid, iedere keer op zaad en heb er tot nog toe geen last van gehad. Maar ik ga eens even op m´n gemak googlen naar de springstaarten. Thx voor de info!
  3. @gysmo&gobru: Het onheil is al geschied eigenlijk. Ik heb m´n vat in een aparte ruimte staan maar heb vandaag drie bakken gespoeld. Het water wordt dan weer in m´n vat gepompt en van daar uit in het riool. Na het spoelen heb ik ze gespot. Heb gisteren nog m´n vat schoongemaakt en niks gezien. Ik ga er dus vanuit dat ze of door de leiding gekomen zijn bij het vat vullen of dat ze al in de potten zitten maar daar is niks te zien. @FoolOnTheHill: Ze zien er dus wel zo uit als die witte op de foto. @Chassie: Dat zou dan wel eens kunnen. Zolang ze de wortels maar met rust laten! Ik heb net een cam gehaald en ga dus zo pica posten.
  4. Ik heb net gezien dat op het wateroppervlak van m´n voedingsvat ca 4mm lange, witte larven zitten die ook nog eens springen. Als ik het goed gezien heb met m´n loep hebben ze ook twee voelers op d´r kop. Wtf is dit nou? Kan het kwaad en wat moet ik eraan doen? Helaas geen fototoestel bij de hand, picas volgen morgen. Alvast bedankt!
  5. op 2,5² heb je natuurlijk gelijk. Sorry voor het rekenfoutje maar had straks een ongelukje zie: http://www.wietforum.nl/Betaal-met-je-leven-t98512.html en ben dus ff een beetje in de war en skippy van de pijnstiller. Meteen verandert! Mzzl.
  6. //EDIT Onnodig quoten, leer hier hoe we het graag willen. same opinion......sorry
  7. Kijk, gisteren eerste keer dit topic gelezen, vandaag een staande deur(stond tegen de muur geleund) naast m´n hok op m´n flikker gekregen . Kantje van de deur vet tegen m´n knieschijf aan die 20 jaar geleden door een motorongeluk al verbrijzeld was . Gevolg: m´n vrouwtje mag de plantjes water geven en ik loop op krukken en mag morgenvroeg naar het ziekenhuis. M´n knie ziet btw prachtig uit...... Dat was me dan wel het dagje weer!
  8. Ja maar dan zit je ook aan de echte max. Beter gewoon 16A =3000W 20A =4000W En alleen de zekering verwisselen tegen een zwaardere werkt ook niet, moet je ook een dikkere kabel aansluiten anders heb je zo de fik erin Laten we het maar beter veilig houden, hebben we gewoon langer iets aan! Er zijn naar mijn weten mensen die met 4x600 en de rest (afzuigers kachel etc.) ook op 1 groep draaien. Waneer er 2000 watt aan verlichting brand hou ik tog nog genoeg watt over voor de afzuigers etc.? En zo niet waar haal ik een tweede groep vandaan? Ik heb geen zin om in muren te gaan vrezen of een verlaagd plafond te moeten maken. Is het mogelijk om op een andere manier aan stroom van een andere groep te komen? Ik wil mij namelijk wel beperken tot één enkele ruimte waarin alles zou moeten te komen staan Het is ook mogelijk om op 1 groep te draaien maar dan moet er wel een zwaardere zekering in de meterkast en een dikkere kabel vanuit daar naar je ruimte. Als je een tweede groep wilt aanleggen zul je die toch ook vanuit je meterkast moeten halen. 4x 600=2400 /2=1200 Watt aan verlichting als ze om en om draaien, dan heb je nog max 3000W over (beter 2800) Ja maar dan zit je ook aan de echte max. Beter gewoon 16A =3000W 20A =4000W En alleen de zekering verwisselen tegen een zwaardere werkt ook niet, moet je ook een dikkere kabel aansluiten anders heb je zo de fik erin Laten we het maar beter veilig houden, hebben we gewoon langer iets aan! Er zijn naar mijn weten mensen die met 4x600 en de rest (afzuigers kachel etc.) ook op 1 groep draaien. Waneer er 2000 watt aan verlichting brand hou ik tog nog genoeg watt over voor de afzuigers etc.? En zo niet waar haal ik een tweede groep vandaan? Ik heb geen zin om in muren te gaan vrezen of een verlaagd plafond te moeten maken. Is het mogelijk om op een andere manier aan stroom van een andere groep te komen? Ik wil mij namelijk wel beperken tot één enkele ruimte waarin alles zou moeten te komen staan Het is ook mogelijk om op 1 groep te draaien maar dan moet er wel een zwaardere zekering in de meterkast en een dikkere kabel vanuit daar naar je ruimte. Als je een tweede groep wilt aanleggen zul je die toch ook vanuit je meterkast moeten halen. 4x 600=2400 /2=1200 Watt aan verlichting als ze om en om draaien, dan heb je nog max 2000W over (beter 1800) En als je stroom van een reeds bestaande groep wilt pakken dan denk er wel ff over na of je hier al iets anders uit je huishuoden op hebt aangesloten!
  9. Je kan zeker meerdere kleinere gaten maken voor passieve luchtinlaat zolang het totaaloppervlak maar groot genoeg is (beetje eersteklas wiskunde) En stel je voor je zou de hele tent uit horgaas maken, dan zou je te weinig onderdruk hebben dus stinken! Denk niet dat je daar zin in hebt? Groetjes
  10. Je zit helemaal fout hoor. Je hebt dan niet alleen die 2000W aan lampen maar ook nog afzuigers, verwarming (2000W?), fans, pompen, verw. element etc aan het lopen. Die stuur je ook allemaal over dezelfde groep. Beter 2groepen en alles gelijk verdelen. Je schakelprincipe kan wel. Gewoon een of meerdere koppelrelais bij conrad kopen en daar je lampen en kachel op aansluiten http://www.conrad.nl/ce/nl/product/503219/...060-1-wisselaar Is het zelfde principe als een wisselschakelaar; ene aan, andere ui/ene uit/andere aan. Maar dat wat jij allemaal wil lukt niet of je moet een grotere zekering (en ook dikkere kabel) in je meterkast hebben liggen!! Mzzl.
  11. Dit werkt gewoon!: https://www.nomercysupply.nl/nomercy/nl/node/546 Pak je Double fun, is een makkelijk soortje die snel klaar is. Duurt tien weken vanaf ontkiemen als je het zo doet. Kun je er 30-36 onder een 600W hangen. eerste drie weken voorgroei doe ik onder de hpi (mooi dicht erop laten schijnen) totdat ik de mannetjes eruit heb. Dan in een grote bak onder de HPS knallen en there you go Dus bij twee lampen= ca70 planten = 140 zaadjes minimaal laten ontkiemen Mzzl.
  12. Als er twee schakelaars in je meterkast zitten, elk voor één slk, dan zijn dat inderdaad twee fases. Wel raar dat beide groepen met 20 ampère zijn afgezekerd. Maar als ik het goed heb zitten op die twee schakelaars niet alleen die twee slk aangesloten maar ook de keuken, woonkamer en de badkamer! Ik zou toch kiezen voor een nieuwe groep (20A) en dan een kabel naar je kweekruimte. Daar een klein zekeringskastje waar je een paar stopkontakten op aan sluit. Spulletjes laten brengen door GS op de lokatie????? Dat zou ik dus nooit doen. Waarom?: - weer meer mensen die weten dat je kweekt, hoeveel je kweekt èn waar je kweekt. - omwonenden kunnen de bus van de GS herkennen
  13. Druppelaars kun je natuurlijk ook op mapito gebruiken. De hoeveelheden moet je gewoon zelf instellen. Je moet iig drain hebben. Het aantal beurten en de hoeveelheid (min) moet je gewoon na en na opvoeren. De drain zou ik gewoon, na het meten, weg flikkeren! Mzzl.
×
×
  • Create New...