Jump to content

Merula

Members
 • Content Count

  50
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About Merula

 • Rank
  Hang hier wat rond lid

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Location
  Kamagurkastan
 1. Hi there in outer space, op mijn passieve luchtinlaat van buitenlucht zoek ik een pollenfilter te plaatsen. De inlaat bestaat uit drie pvc-buizen van 200mm diam. die via de buitenmuur de kweekruimte binnenkomen. Daarom dacht ik een rooster/filter te maken die de drie buizen omvangen, maar qua filtermateriaal weet ik het nog niet omdat ik niet teveel weerstand wil creeeren voor de zuigkracht van de softbox (2500m³). Reden is om mogelijk ronddwarrelend zaad uit m'n hok te houden. Ook zit de hennepteelt weer in de lift en dit jaar worden er weer enkele hectaren veld mee bezaaid. Iemand een idee? Tnx, Merula
 2. .....En niet alleen tekenen...... Doe ook iets voor de neefjes en nichtjes van de honingbij; de solitaire bij! Bouw bij-voorbeeld een bijenhotel Merula
 3. @Protput, Zal het eerst eens proberen met één fancontroller en zien wat het klimaat in de voorgroeiruimte voorstelt. Qua afzuigingscapaciteit ga ik toch voor de 2000m³ gaan. Voor een ruimte met passieve luchtaanvoer vind ik dat niet overdreven. Welke controller is me nog niet duidelijk, maar die Evolution digital controller van Ecotechnics laat me niet los. Merula
 4. Mijn woonplaats is niet te vergelijken met Groningen (hoewel ik groningen niet goed ken) maar voorzichtigheid is altijd geboden natuurlijk. Hoe groot of klein je stad ook is, flikken blijven flikken.
 5. ...1300 planten zijn idd niet niks. Zal zien hoeveel kilo's ik kan doorsturen naar ginds. @Meneer Jansen, Kennis van elektrotechniek is me dunkt een mooie aanvulling aan het worden in het kweken van wiet, alleen al maar om uit de netten van het gerecht te blijven. Heb je soms meer info over die netspanningsfilter? Cheers, Merula.
 6. En ja hoor, België lijdt ook aan de verschrikkelijke "in-kaart-breng-epidemie" Eerst in kaart brengen om er dan zelf munt uit te slaan (neenee, ze zijn nog zo achterlijk niet, die dekselse rekels)! Het landje lijkt haast op tien rijen spongepots. De Belgische justitie a.k.a. Vrouwe Truttenboom zou gaan bezuinigen op personeel. Wel, hopelijk houdt ze zich deze keer ook aan haar woord en start ze maar eens bij de narco's ( les stups)! Dan gaat dit institutionele spook vanzelf in rook op, niet M.
 7. .......Mwaaa.... vooral merels eigenlijk ciaociao, Merula
 8. Thanks voor de interessante link, FoolOnTheHill. Offtopic; Als tangerine dream smaakt zoals het klinkt dan ga ik maar gauw aan het zoeken, hoor!
 9. @Podhead5x, hoezo? Expliquez-moi. M.
 10. @digi, dat ziet er interessant uit! heb jij die draaien? wat zijn jouw bevindingen?
 11. Ik zou een droogruimte willen bouwen op de zoldering van de schuur die precies boven mijn plantenkamer staat en van daar uit zou ik dan de warme lucht via een buis de droogruimte laten binnenkomen. Maar deze lucht is wellicht te vochtig .
 12. vraag over fancontroller verplaatst naar nieuwe topic " show me your fanny".
 13. High again, Het hoofdstuk luchtaanvoer is me duidelijk en dan is nu de laatste fase van mijn planning aan de beurt, namelijk de fancontroller. De plantenkamer bestaat uit een groei- en bloeihok (l250 br120 h230 cm) Ik noem deze gemakkelijkshalve kamer1. en uit een stekken- en voorgroeihok (l70 br80 h230 cm) a.k.a. kamer2. Kamer1 heeft een max.capaciteit van 2x 600watt verlichting en zou hier een 1500m³ softbox (of misschn 2000m³) met 2000m³ koolstoffilter voor gebruiken. Kamer2 is nog onduidelijk (daar die ook kan dienen om event.een moederplant te stallen in geval van nood) maar denk aan een totale max. capaciteit van 300watt en dus een softbox van 250m³. Voor kamer1 wou ik oorspronkelijk de (2000m³)afzuiging aansluiten op kamer2, maar aangezien kamer 2 veel kleiner is en de lichturen -verhouding tussen voorgroei, groei en bloei- niet matchen. kan ik met één afzuiging geen kontrole houden over het klimaat en de luchttoevoer in beide hokken. Ik zoek dus een fancontroller waarop: -twee boxen kunnen worden aangesloten met ieder hun temp.sensor. -een regelaar staat om het vermogen van de boxen in te stellen (daarom de grote cap.softbox). -klimaatregeling staat. -eventueel ook een heater of luchtpropeller op kan. Ik vond de EVOLUTION DIGITALE FAN CONTROLLER van Ecotechnics wel interessant. Kent iemand deze? Misschien moet er voor kamer twee een aparte controller voorzien worden omdat er op bovenstaande controller maar één temp.sensor kan(?). Wie, o wie kan hier iets over kwijt? M.
 14. Gegroet, Voor de bouw van een aparte droogruimte vroeg ik me af hoe ik de afzuiging zou plaatsen. Door langs boven te zuigen denk ik meer kans te hebben op onaangename verrassingen zoals schimmels e.d. omdat onderaan koude en vochtige lucht heerst. Zijn er nog aandachtspunten die hier over het hoofd zie? Cheers, Merula
 15. Hi Again, Het hoofdstuk luchtaanvoer is me duidelijk en dan is nu de laatste fase van mijn planning aan de beurt, namelijk de fancontroller. De plantenkamer bestaat uit een groei- en bloeihok (l250 br120 h230 cm) Ik noem deze gemakkelijkshalve kamer1. en uit een stekken- en voorgroeihok (l70 br80 h230 cm) a.k.a. kamer2. Kamer1 heeft een max.capaciteit van 2x 600watt verlichting en zou hier een 1500m³ softbox (of misschn 2000m³) met 2000m³ koolstoffilter voor gebruiken. Kamer2 is nog onduidelijk (daar die ook kan dienen om event.een moederplant te stallen in geval van nood) maar denk aan een totale max. capaciteit van 300watt en dus een softbox van 250m³. Voor kamer1 wou ik oorspronkelijk de (2000m³)afzuiging aansluiten op kamer2, maar aangezien kamer 2 veel kleiner is en de lichturen -verhouding tussen voorgroei, groei en bloei- niet matchen. kan ik met één afzuiging geen kontrole houden over het klimaat en de luchttoevoer in beide hokken. Ik zoek dus een fancontroller waarop: -twee boxen kunnen worden aangesloten met ieder hun temp.sensor. -een regelaar staat om het vermogen van de boxen in te stellen (daarom de grote cap.softbox). -klimaatregeling staat. -eventueel ook een heater of luchtpropeller op kan. Ik vond de EVOLUTION DIGITALE FAN CONTROLLER wel interessant. Kent iemand deze? Misschien moet er voor kamer twee een aparte controller voorzien worden omdat er op bovenstaande controller maar één temp.sensor kan(?). Wie, o wie kan hier iets over kwijt? M.
×
×
 • Create New...