Jump to content

kritisch blikje

Members
  • Content Count

    55
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About kritisch blikje

  • Rank
    Hang hier wat rond lid

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels
  1. Ik zou het advies van ramplord niet zonder meer opvolgen. Er is een behoorlijk verschil qua sterkte tussen de stoeltjes. Eerder waren er voornamelijk growkits met de psilocybe cubensis (de "Mexicaanse") op de markt. Voor deze stoeltjes geldt inderdaad dat een portie zou bestaan uit 30-35 gram (vers), ook al kan er wat verschil zijn in sterkte. Maar dit geldt zeker niet voor alle paddo's. Heb je bijvoorbeeld de Psilocybe azurescens of de psilocybe cubensis B+ dan zou een volle portie eerder in de richting komen van 15-17 gram (vers). De Golden Teacher is ook erg sterk. De Azurescens is er denk ik niet in de vorm van een growkit, maar de Golden Teacher tegenwoordig wel (http://www.de-sjamaan.nl/nl/1500_Het_kweken_van_paddo%27s.html). Ook heb ik wel gelezen dat de tweede en derde vlucht vaak sterker zijn (dan de eerste of de vierde en meer).
  2. Sterker nog het is niet 30, maar 5* gram (0-5 gedoogd sepot met afstand, 5-30 gram overtreding, 30 en meer misdrijf). *En in bepaalde gemeenten recent nog minder.
  3. Ik heb er ook problemen mee, het is bijna nooit voorradig. Maar inderdaad, het is kennelijk een complexe som: bier vs rum. Ik rook vaak het liefst zo geconcentreerd mogelijk. Zeker voor wat betreft hasj. Het meerdere is vaak tamelijk zinloos en wellicht soms zelfs eerder meer schadelijk (bijv. meer rook -meer schade, minder geconcentreerd - meer vervuild). Dit alles wel gedestilleerd uit een biologische kweek (heb ik geen verstand van maar wat ik bedoel is zo natuurlijk mogelijk in de zin van schadelijke potentie verhogende midelen (en wat dies meer zij) vermijden)). Ik hoop op het niveau van de centrale macht op weloverwogen verkondigingen maar zie daar thans helaas maar weinig van terug. Krijgen we straks de uit-het-raam-spring-zware-hasj-gekte zeker. Toeristen die nokkie en al van boven naar beneden vallen, onwetend omtrent de sterkte.
  4. Juist het schoolvoorbeeld voor verantwoord gedrag kan heden ten dage wel worden gevonden in het bankwezen.
  5. Nu snap ik heel goed wat je bedoelt. Ik heb me al een aantal keer gestoord aan drugsgerelateerde uitspraken harerzijds. Veelal is het ‘bam!’ –drugs-: dit moet echt afgelopen zijn, zonder dat er afdoende plausibele argumenten worden aangedragen. Erg vreemd maar op dat niveau ook wat eng, vind ik.
  6. Ik kan er wel mee leven maar ben het er voor een belangrijk deel mee oneens. Teelt ter eigen gebruik is t/m 5 hennepplanten voor de meerderjarige weliswaar gedoogd, maar indien de oogst boven de 5 gram uitkomt wordt dat niet gedoogd! Dus ja wat moet je dan met je plantjes, voor de sier zeker? Bovendien volgt er sepot met afstand, althans dat zou kunnen volgen. Dat impliceert dat naast de planten en de oogst, je hele inrichting kan worden afgenomen. Een ander punt is dat criminaliteit wordt gestimuleerd, omdat kweek van aanzienlijkere aard noodzakelijk is om de schappen van de shops te vullen. Met de 5 gram norm kom je niet ver in dit verband, of zie ik iets over het hoofd voor wat betreft bedrijfsmatige teelt? En het verbod op de verkoop van stekjes staat me evenmin aan. Welbeschouwd zou je 5 plantjes mogen laten uitkomen uit zaad en dan maar hopen dat er een paar vrouwen tussen zitten.
  7. We hebben er even op moeten wachten, maar hier is dan toch de uitwerking van de rechterlijke uitspraak. Even ter verduidelijking: het gaat hier om een kort geding. Kenmerkend is dat vanwege spoed wordt verlangd dat 'snel' uitspraak wordt gedaan. De kort geding rechter is echter wel beperkt in zijn mogelijkheden voor wat betreft het toewijzen van een vordering. Dit komt in de uitspraak terug, bepaalde aspecten zijn beperkt aan bod gekomen, gelet op het karakter van het kort geding. In de bodemprocedure, die zal gaan volgen, is er wel ruimte om daar meer grondig op in te gaan. Er lijken een aantal aanknopingspunten zijn die zich daar voor lenen waarbij ik denk aan: afwijking Cam rapport en gebrekkige motivering, onduidelijke regelgeving en aan schadevergoeding. Toch blijft het moeilijk (het wellicht bekende verhaal van dat de rechter niet op de stoel van de wetgever mag gaan zitten). Verder vind ik rov (rechtsoverweging) 4.4 bedenkelijk, maar die materie leent zich niet echt voor behandeling op dit forum in het algemeen (denk ik).
  8. Er is meer informatie omtrent dit onderwerp beschikbaar op http://www.mushmush.nl/ Even een quote van deze site in lijn met het bericht van deze draad: Dus op naar de biechtstoel en maar hopen op vrijspraak en vrede, onder herstel van de zonde uiteraard.
  9. kritisch blikje

    paddoverbod

    spot en karikatuur
  10. Heeft wel wat weg van Galerina autumnalis. Een leuk stoeltje voor wanneer je vroegtijdig het leven wenst te verlaten. Maar zeker ben ik er niet van. . Er zijn overigens 5 soorten Galerina autumnalis (als ik het goed heb begrepen). Geen idee of allen even dodelijk zijn, maar deze zijn dat zeker wel, deze groeien wel vaker als een 'ring of death', aldus Psilocybin Mushrooms of the World (1996) 'piratebay'.* * Noodtoestand
  11. Ik ben in dit verband alleen voorstander van de overheid als teler wanneer de prijs zeer sterk wordt gereduceerd en de mogelijkheid om zelf te kweken (mits veilig en ter eigen gebruik of verkoop, maar dan op gelijk niveau als de overheidskweek, met als afwijking heffing ten bate van het collectief) eveneens wordt toegestaan. Dus naast de pakken rijst (of zo men wil, het wijnrek) in de supermarkt of mutatis mutandis in de shop (met leeftijdsgrens). De blower als 'melkkoe' echter, gaat mijns inziens alle redelijkheid te buiten. Export is overigens wel een probleem bij legalisering luidt het argument wel, maar een overheid die niet kan zorg dragen voor handhaving al helemaal. Anderzijds kan wellicht worden gesteld dat handhaving niet in iedere situatie kan worden verwerkelijkt. Omring onze territoriale grenzen anders eens met de o zo befaamde cannas sniffer. Dat is toch zo’n geweldig apparaat? Enzovoort. Toch weten we de import en export al met al behoorlijk te reguleren inclusief embargo’s en wat die meer zij. En op dat vlak is er uiteindelijk geen wezenlijk tussen andere producten en cannabis. Het komt aan op het al dan niet geoorloofd zijn van het middel binnen een rechtsorde en/of aanzienlijke fluctuatie in prijs. In Frankrijk wordt het hele jaar door vuurwerk verkocht en in de VS vuurwapens. Toch wordt de markt daarmee hier te lande niet overspoeld. Al is vuurwerk momenteel geen geweldig voorbeeld. Maar he, de Belgen verkopen het tenminste wel, ook al hebben wij er 'rechtens gezien last van. Toch is het een en ander vrij beperkt en voornamelijk enkel tevoren het einde van het jaar. Bovendien lijkt men op dit vlak zeer streng op te kunnen treden; hetgaan, gelet op de media, dit jaar nog eens extra zal worden bevestigd. Is de structuur van cannabis dan soms van zodanige aard dat ze ongrijpbaar blijkt? Wat achtergebleven speeksel kan de moordenaar al verraden. Cannabis aversie lijkt in grensoverschrijdende zin eerder van andere orde te zijn, maar op grond waarvan? Een moralistische overtuiging die te pluriform is om te komen tot (internationale) overeenstemming? Is Nederland wellicht verhoudingsgewijs te zwak om zich daar tegen te verzetten? Niettemin is er binnen onze natie wat ruimte voor autonoom beleid en de wijze waarop daarmee wordt omgegaan vind ik uitermate betreurenswaardig. Onheuse argumenten worden aangevoerd en minderheden worden niet gerespecteerd. Dit terwijl een democratie ook daar gehoor aan zou moeten geven. Het dominante drankorgel voert de boventoon. Triest.
  12. In gebreke stellen met termijn voor nakoming en bij verzuim naar de rechter.
×
×
  • Create New...