Jump to content

M3nX

Full member
  • Content Count

    360
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About M3nX

  • Rank
    Volwaardig lid

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels
  1. Ik heb de planten eind april gezet, dus ze staan al ongeveer 3 maanden. Ze zijn heel lang blijven groeien zonder bloeiverschijnselen. Wel was het weer in het begin erg slecht (veel regen, nog erg koud). Verschil in lengte is er overigens niet echt. Morgen zal ik wel wat foto's maken ter vergelijking. Anyway, ik heb geen haast, maar vroeg mij gewoon af wanneer deze ongeveer oogstklaar zijn.
  2. Dat is nou net ook het probleem... Ik heb de Lowryder en Super Skunk gezet (beide autoflowers), alleen heb ik de zaden door elkaar gehaald. Ik zie wel duidelijk verschil, dus dat het twee soorten zijn. De een bloeit heviger en is compacter (die op de foto's), de ander bloeit wat minder goed, strekt wat meer en is luchtiger (heeft ook niet echt één flinke hoofdtop).
  3. Kan iemand m.b.v. deze foto's een inschatting maken hoe lang de planten nog ongeveer moeten?
  4. Hallo, Het is alweer een tijd geleden dat ik hier actief was, dit jaar maar weer eens aan de slag gegaan met een stel autoflowering zaden. Ik heb al eens eerder autoflowering zaden gehad en heb toen iets heel anders ervaren dan nu. Destijds had ik de Lowryder #1 staan die al in de bloei gingen toen ze nog maar heel klein waren (ik gok bij een hoogte van zo'n 15cm). Ik heb voor dit jaar bij Vision Seeds besteld, de Lowryder #1 en Super Skunk, beide autoflowering. Halverwege mei heb ik de zaden ontvangen en ben ze toen gelijk gaan ontkiemen. Ze groeien goed (nog steeds), maar kan na zo'n 5 weken nog steeds geen bloeiverschijnselen ontdekken. De planten zijn wel wat gestrekt door het slechte weer van de afgelopen tijd, maar zien er verder gezond uit. Heeft iemand anders ook ervaring met de autoflowering zaden van Vision Seeds? Is het normaal dat dit zo lang duurt? Bij mij eerdere kweek, zoals al gezegd, gingen de planten al veel sneller in de bloei dan nu.
  5. Houd er rekening mee dat fotosynthese niet één simpel proces is. Als eerste kunnen we het proces splitsen in een licht- en donkerreactie. Tijdens de lichtreactie zullen (onder invloed van lichtenergie) watermolekulen worden omgezet in zuurstofmolekulen en protonen (H+). Tevens komen er elektronen vrij. Elk vrijgekomen proton zal zich samen met 2 elektronen binden aan NADP+ tot NADPH. Ook ontstaat tijdens dit proces energierijk ATP uit ADP + P. De donkerreactie vindt plaats met de energie (ATP) uit de lichtreactie; hiervoor is dus geen lichtenergie meer nodig. Koolstofdioxidemolekulen zullen worden omgezet in watermolekulen en glucosemolekulen. De energie uit ATP wordt verkregen door het te splitsen in ADP + P. Bij de reactie worden de protonen (H+) gebruikt uit het NADPH, waardoor weer NADP+ onstaat. De eindstoffen na de donkerreactie worden weer gebruikt voor de lichtreactie. Dit is dus een kringloop. Een plant neemt koolstofdioxide ook op voor de donkerreactie bij een reserve aan ATP (dat ook uit andere processen verkegen kan worden) en een reserve aan gebonden H+ als er geen lichtenergie op de plant valt. Wat de exacte getallen zijn voor deze reacties zijn weet ik niet. Ik wil hier alleen mee zeggen dat ook aan het begin van een donkere periode de donkerreactie van de fotosynthese plaats kan vinden. Of het hierbij gaat om seconden, minuten of uren laat ik aan de kenners over. Ook produceert de plant in het donker uit zich zelf al koolstofdioxide voor de dissimilatie. Echter, dissimilatie is in het begin van de donkerperiode niet geheel nodig, omdat de ATP uit de lichtreactie ook gebruikt zal worden voor andere processen in de plant die energie nodig hebben. Dus niet alleen voor de aflopende donkerreactie. Wie kan meer vertellen over hoe sterk alle processen tegen elkaar opwegen, eventueel in een grafiek? Dit wat mijn eigen schets voor de benodigdheid van koolstofdioxide: Dus om te veronderstellen dat je enkel koostofdioxide moet toedienen tijdens de lichtperiode lijkt me juist.
  6. Mijn resultaat was overigens: Plant 1 - 20 gram Plant 2 - 20 gram Plant 3 - 20 gram Plant 4 - 20 gram Plant 5 - 25-30 gram Plant 5 was nog wel rookbaar. Plant 1, 2, 3 en 4 waren door omstandigheden te vroeg geoost en de opbrengst is volkomen waardeloos! Plant 5 was beter omdat deze ook paar weken langer had mogen staan en als enige nog gezond bleef.
  7. Ik heb al 4/5 planten geoogst. Eén plant is nog uitzonderlijk groen en staat nog lekker in de tuin! Van mijn eerste plant (na 6 weken bloei) had ik 20 gram. De andere 3 planten (7-8 weken bloei) leveren rond de 25 gram elk. Ik denk dat ik in totaal net over de 100 gram zal zitten van 5 planten. Foto's komen snel!
  8. Drie planten lijken gestopt te zijn met zichzelf omzeep helpen, maar de schade is duidelijk te zien. Eén plant doet het echter nog steeds goed: (Bloei: 6 weken) Lekker kleurtje: De andere drie planten:
  9. Onder genot van een Grolsch het slechte plantje maar geknipt...! Geurtje was wel prima. Hopen dat het wietje wel rijp genoeg was natuurlijk.
  10. Hey! Dat ziet er goed uit. Mooie groene planten met mooie topvorming! Succes verder!
  11. Een van mijn planten lijkt voor mijn ogen kapot te gaan. Na één dag ziet ze er gewoon weer 10x slechter uit! Alle bladeren worden bruin, verdrogen en krullen op. Volgens een eerder genoemd topic wijst dit op een tekort aan kalium. Ik geef de planten echter genoeg PK 13-14. Dat denk ik in ieder geval?! Wat vinden jullie van de topjes? Is het al oogstbaar? Ben bang dat ik deze dame vroegtijdig moet gaan oogsten. De overige planten doen het een stuk beter, hoop dat dat zo blijft! De groei ging hardstikke goed, had mooie donkergroene planten. De bloei gaat mij een stuk minder goed af. Volgend jaar maar wat grotere potten/volle grond! Jullie mening graag!
×
×
  • Create New...