Jump to content

BramSko

New Members
  • Content Count

    8
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About BramSko

  • Rank
    zomaar een lid

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels
  1. Ik heb er zelf niet super veel verstand van maar: Je moet zeker voldoende water geven (misschien zelfs een beetje teveel) na overpotten. Wat ik denk dat er is gebeurd is dat je niet goed hebt verpot. Heb je niet per ongeluk wat wortels stuk getrokken? Heb je de grond van de nieuwe pot wel goed aangedrukt? Veel ertegen doen helpt niet denk ik, dit maakt het vaak alleen maar erger.. Hopen op een paar goede zomerdagen die je plantjes erbovenop helpen. Succes en laat ff weten als het wat beter gaat!
  2. Ik ben een tijdje weggeweest hierzo die planten zijn inmiddels een stuk gegroeid en naar buiten verhuist: //EDIT door suf: Om te voorkomen dat fotoverslagen nutteloos worden door gebrek aan foto`s vragen wij iedereen de foto`s op WF te plaatsen. Hier lees je hoe. Er staan er 5 in grote potten en 4 in kleintje potjes . Ik heb nog geen mannetjes ontdekt maar wel een aantal waarvan ik zeker ben dat het vrouwtjes zijn (verspringende internodes etc.).
  3. Bedankt voor je snelle reactie, ik vind het wel erg raar dat dit mij verteld wordt. Ik ga morgen even verhaal halen. Vanaf morgen gaan ze onder de 18-6 cyclus! groetjes bram
  4. Hey mensen, ik ben dus bezig met het groeien van Herijuana. Nou is mij bij de growshop verteld dat ik de plantjes de eerste 3 weken onder 24uur licht moest zetten omdat ik dan meer kan heb op vrouwtjes. Ik heb hier nog nooit wat over gehoord en dacht eigenlijk dat bij de zaadjes van te voren man/vrouw bepaald werd. Iemand enig idee of dit klopt? Ik heb ze namelijk nog op 24uur licht staan (dit kan toch geen kwaad?)
  5. Een paar dagen verder, ze groeien al best snel. Ik laat ze nogsteeds onder 24uur licht staan. Betere fotos: Eentje is niet uitgekomen, helaas. Er zit in één bakje 2 uitgekomen zaadjes? erg vreemd ik had er maar 1 in gedaan haha. Misschien zat er wat in de voeding ofzo ik ben benieuwd wat het gaat worden. Ik houd jullie op de hoogte! groetjes bram
  6. Hey! Ik ben begonnen met een Herijuana projectje. Bij voorbaat zeg ik, ik ben niet van plan om veel geld aan mijn projectje uit te geven. Ik heb de zaadjes netjes ontkiemd in pitpots en ze daarna in kleine (standaard) plantenbakjes gestopt. Ik heb bij de growshop (volgens hun) goede grond en voeding gehaald. En ik ben op dit moment aan het voorkweken onder een 18watt TL-lamp in een kamer waar ik het raam op een kiertje heb staan. De vrouw in de growshop raadde mij aan om de ontkiemde zaadjes meteen onder 24uur licht te doen omdat je dan volgens haar meer kans hebt op vrouwtjes. Dit moest ik de eerste drie weken doen en daarna overschakelen naar 18uur licht Klopt dit wel? Ik heb hier namelijk nog helemaal niks over gelezen waar dan ook. Bovendien is mijn lamp niet erg sterk en ook niet genoeg voor de plantjes als ze overgepot moeten worden (dit gebeurt toch al binnen 3 weken?!?!) Ik geef de plantjes elke dag een beetje water, niet teveel ik zorg dat de grond een beetje vochtig is. Met voeding geven wacht ik nog een week of 2. Als de plantjes overgepot moeten worden zal ik ze voor het raam neerzetten, het probleem hiervan lijkt mij dat 1 kant van de plant meer licht krijgt dan de andere kant, ik zal de plant dus om de dag (of om de twee dagen) omdraaien. Dit heeft geen vervelende gevolgen toch? Na 4/5 weken ga ik de (rot)mannetjes ertussen uit halen door stekkies te nemen. Hiervoor zal ik weer gebruik maken van mij 18W TL lamp. Of is dit te weinig watt om mijn plantjes in de bloei te laten zetten? En zo ja wat kan ik beter doen om hier achter te komen (zonder al te veel geld uit te geven). Ik ben wel in het bezit van een pH-meter, de pH van mijn kraanwater is wat een de hoge kant 7,2 zelfs! Hiervoor moet ik nog een oplossing zien te vinden. Ik zit nog te twijfelen of ik wortelstimulator ga gebruiken, ik heb daar wel goede verhalen over gehoord. Half mei gaan er een paar vrouwtjes in 50 Liter potten naar buiten in de kas de rest van de vrouwtjes geef ik aan een vriend van mij. Hier een foto van de voorkweek, de foto is erg slechte kwaliteit maar betere komt nog: //EDIT door suf: Om te voorkomen dat fotoverslagen nutteloos worden door gebrek aan foto`s vragen wij iedereen de foto`s op WF te plaatsen. Hier lees je hoe. Deze foto is s'avonds genomen, normaal is het gewoon licht in die kamer maar dan licht ik alsnog bij met de lamp. Ik hoop dat mijn projectje wat gaat worden ook al is het wat goedkoop en amateuristisch. Misschien hebben jullie suggesties, antwoorden etc. zou ik erg blij mee zijn! Groetjes Bram!
  7. Hallo, ik heb zaadjes voor de plant Herijuana. Ik had gelezen dat deze plant het ook prima doet buiten, nou kan ik dat nergens meer vinden en begin ik zelf erg te twijfelen of hij wel buiten kan. Ik ben al een tijdje bezig geweest met zoeken (met name op dit forum) over informatie over de plant maar kan niet echt iets vinden omtrent dit onderwerp. Is het mogelijk dat deze plant buiten kan in een onverwarmde kas? Ik kan hem een fftjes binnen zetten voor het raam maar als ze wat groter worden moeten ze toch echt naar buiten. Adviezen zijn meer dan welkom!
  8. Hallo, ik ben Bram ik ben 19 jaar en ik woon in Den Helder. Ik ben van plan om buiten plantjes te kweken (en later misschien binnen). Ik rook soms wel eens een jointje en veel van mijn vrienden blowen. Wij hebben hier een grote kas waar ik heel wat plantjes kwijt kan! Wel moet ik nog het één en ander leren van het kweken en ik hoop dat deze site mij erbij helpt. Ik heb al even rondgekeken en als heel wat informatie opgedaan! Groetjes Bram
×
×
  • Create New...