Jump to content

revised

New Members
  • Content Count

    6
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About revised

  • Rank
    zomaar een lid

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels
  1. Veel hangt af van waar je woont en hoe je omgeving eruit ziet. We weten allemaal wel dat als een apartement in een minder gegoede wijk 3x zoveel electriciteit verbruikt dan een ander dat er wel iets aan de hand kan zijn. Woon je dus in een middenstandswijk of zelfs villawijk dan kan je gerust zo een kastje neerpoten zonder dat iemand er vreemd van opkijkt. Uiteindelijk kan je zelf op voorhand de prijs min of meer berekenen op maand- of jaarbasis. Vergelijk deze prijs met je huidige rekening, zolang je niet meer dan 50% erbij doet in 1 keer zit je safe. Daar komt bij, de buren, nogmaals als je in een flat woont is de kans groter dat iemand het ruikt dan dat je 5meter tuin tussen jou en je buur hebt liggen.. Verder zou ik ook al men spullen kopen in een winkel, inclusief zaad, niets laten opsturen via de post ofzo je weet maar nooit.
  2. Oogsten doe je als je ongeveer 8 weken in de bloei zit. De bloei initieer je door de lichturen op 12/12 te zetten. Het "ideale" moment van oogsten is als ongeveer 80% van de haartjes bruin zijn geworden, dit kan dus ook reeds op week 7 (en zelfs 6) het geval zijn, maar soms ook pas in week 9 of 10. Varieert van soort tot soort.
  3. revised

    Lichturen

    De planten zijn de voorbije drie dagen 15cm de lucht in gegaan : Is het niet de bedoeling dat de planten ... minder groeien tijdens de bloei? Dus ik zit met een groot probleem, mijn scrog is reeds overwoekerd en ik ben nog geen week ver in de bloei. Heeft er iemand tips? Het is een kast van 1.5m hoog (te laag dat weet ik vandaar scrog). Ik heb dit scenario gevolgd: ontkiemen tot 0.5cm wortel in watten in 6 potten van 30cm doorsnee en 25cm hoog ongeveer (1kiem per pot) aarde heb ik samengesteld uit verschillende soorten aarde en een perliet vervanging (soort piepschuim achtig iets, .. uit de plantenwinkel ja) om de dag water gegeven* elke dag beetje voeding gegeven** vaporizer geinstalleerd*** 6weken laten groeien op 18/6 nu dus een weekje in bloei 12/12 * het is er 28-32 °c , "temperatuur te hoog -> uitdroging -> water" dacht ik ** Niet al te veel een paar druppels per dag *** luchtvochtigheid was te laag, nog steeds eigenlijk (30-60%)
  4. revised

    Lichturen

    Hey, Ik heb hier een paar planten staan in scrog, ze doen het heel goed, maar zijn een beetje aan de grote kant. De bloei is net ingegaan en dacht aan 10(licht)/14(donker) om de groei tegen te gaan, vanaf knopvorming terug naar 12/12. Is dit een goed plan? Haalt het eigenlijk iets uit? Graag uw antwoord
×
×
  • Create New...