Jump to content

Grin

Members
  • Content Count

    16
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

2 Neutraal

About Grin

  • Rank
    Groentje

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels
  1. echt buiten kan niet hier, ze staat wel bijna buiten als het weer mee zit, dan staat de raam open. echt veel water vraagt ze nog niet, temperatuur schommelt wel hard..daar zal ik dus iets op moeten vinden
  2. klein probleempje om foto's te nemen na een chirurgische ingreep, maar vanaf ik een slachtoffer heb komen er foto's. na een kleine week is ze zo'n 5cm en begint haar eerste echte blaadjes te tonen, heb haar wel wat beter ingestopt omdat ik dacht dat ze was aan het strekken. nu is me wel die rode stam opgevallen, is dit stress of hebben zaailingen dit wel vaker?
  3. Als je hier in vier jaar tijd niet echt wijzer bent geworden ligt dat toch echt aan jezelf en kun je misschien beter je tijd ergens anders gaan verdoen, ik vind zo'n openingszin wel echt minachtend naar het forum en de andere leden toe. Tip 2: "word" in je zin hierboven wordt zonder t geschreven. Tip 3: goedkoop blijkt, in geval van goedkope aarde met vervuild veen en compost gemaakt van huishoudelijk afval of erger, achteraf altijd duurkoop. Tip 4: zaad heeft voldoende zuurstof nodig om te ontkiemen, daarom liever niet ontkiemen onder water, maar als je het dan toch doet dagelijks het water vervangen door vers zuurstofrijk water. Veel succes verder. @g.w. Vier kilo x-y-z per kuub is wat anders dan één kilo x-y-z per kuub, x-y-z zegt alleen iets over de verhoudingen, niet over de hoeveelheid. word je hier niet echt wijzer van bedoelde ik eigenlijk op de vele uiteenlopende meningen van de leden, zeker niet om minachtend te doen tegenover anderen. er wordt zo veel door zo velen gezegd dat je na een tijd echt verloren loopt tussen opinies en feiten. niet meer, niet minder. mijn excuses voor de verwarring. op grammatica fouten moet je bij mij niet letten, die ga je nog meer tegenkomen maar ik probeer het wel leesbaar te houden. over je 3e tip blijken nogal wat tegenstrijdige meningen de ronde te doen,ik heb "gewone" universele potgrond met een basisbemesting genomen en de zaai en stek grond van hetzelfde merk omdat dit als wijze van experiment niet te duur mocht zijn tot ik een deftige tent kan bekostigen. dat is namelijk hetgeen niet mag misgaan. tip 4: is niet om te ontkiemen nee, universele potgrond met een basisbemesting. als het echt niet goed gaat met dit 1ne zaadje kijk ik wel of ik andere haal of gewoon naar de growshop ga ik heb hier dan ook geen 4 jaar zitten lezen,na die zielige poging waarover ik sprak tijd aan en af geweest en pas de laatste maanden echt aan het uitpluizen wat nou juist wat is.
  4. na een zielige poging een paar jaar geleden en veel lezen tot nu (wordt je hier niet echt wijzer van), ga ik het samen met de lente toch eens effectief proberen zo'n plantje van zaad tot oogst op te kweken. ik heb een aantal fem autoflower zaden besteld (flower power, big bang, la musa) en wil daarvan 1tje achter mijn (zuidelijk gericht) raam laten starten voor te kijken hoe moeilijk ik het mezelf moet maken. ik heb op het zaad na alles zo goedkoop mogelijk aangeschaft, potgrond uit een warenhuis (npk 14-16-13 met mest np 24-12) en een zak zaai en stekgrond (npk 14-16-13) waar ook perliet standaard in vermengd is. (als jullie willen kan ik evengoed het volledige etiket uittypen) en een pot van 7L vervolgens wat zaai en stekgrond in een plastic bekertje gedaan, bevochtigd en wat zwarte tape er rond tegen het licht (heb me laten wijsmaken dat dat beter is) wat gaatjes in de bodem en that's it. nu ligt het zaadje in wat water te wachten tot ik het of ontkiem of gewoon een kleine cm de grond in duw (zal er voor vanavond wel uit zijn wat ik doe) waarom dit kweekverslag ? tja, als het lukt is het altijd leuk om op terug te kijken gaandeweg krijg ik misschien/hopelijk wat (bruikbare) tips of als het totaal de mist in gaat kan het een goede leerschool zijn. verwacht dus niet te veel en zeker geen haarscherpe foto's, ik trek m'n foto's voorlopig gewoon met een gsm. als ik de kans krijg zal ik er wel trekken met een heus fototoestel, voorlopig moet alles low-budget zijn. dit is dus dag 0 een bekertje zaai en stek grond en een zaadje dat ligt te trekken binnen een kleine week hoop ik de eerste tekenen van leven te zien en jullie dus ook.
  5. Grin

    flowerpower achter het raam

    eerste test-kweek...en ja, achter het raam zonder al te veel extra zorgen (die komen later wel)
  6. dat mensen nog steeds zo onverantwoord bezig zijn met gevaarlijke producten en kinderen is schokkend, dat het nu net om een product bedoeld voor de cannabisteelt gaat is eigenlijk maar bijzaak. zeer spijtige zaak voor dat kind, zeker als je bekijkt dat het nog 11 dagen heeft moeten vechten voor een verloren leven.
  7. daar ben ik ondertussen ook achter toen ik ging natellen, de potten zullen al redelijk hoog staan. als ik daar de planten bijtelde kwam ik makkelijk op 1.20M dus ben ik weer alles aan het verstellen voor ik aan de daadwerkelijke bouw begin. sinds m'n planten in potten staan ga ik deze verzetten en niet de lamp. met een verstelbare bodemplaat lijkt me beter omdat ik dan de lamp beter kan fixeren en de bekabeling netjes mag wegbergen.
  8. mja, daar heb ik al naar gekeken maar deze kastjes kosten me allemaal wat veel voor wat ze waard zijn. als je kijkt naar de prijs van de kleinste growbox en wat je zelf kan maken (als je wat handig bent) voor dezelfde prijs dan is het zelf maken toch de betere keuze volgens mij. ondertussen al wat verder rond gekeken en de plannen al wat herzien. ik begin er zo een beetje een zicht op te krijgen wat ik juist ga moeten doen om dit te doen slagen. ik hou me wel aan een werkvlak van 1M², voor minder doe ik het niet. bvb ga ik geen TL's gebruiken ook al was dit m'n eerste voorkeur, ik heb op growshop.be mijn uiteindelijke starterlamp al gevonden (deze hier,eentje van 600 watt dat volgens de site voldoende zou moeten zijn). met een beetje tegenzin (vanwege de tegenstrijdige berichten) ga ik toch voor de iets goedkopere odorsok gaan tot ik me een volwaardige koolstoffilter kan aanschaffen. ook ga ik mijn kast verlagen tot op 1M20 en ervoor zorgen dat OF ik de lamp kan verhangen OF de planten verhoog. hier ben ik nog niet goed uit, evenals m'n groeimedium maar daarvoor heb ik nog even tijd. ik ga gewoon eerst rustig de kast zelf in orde maken en verder lezen over jullie ervaringen (waar ik overigens al heel veel info heb uitgehaald, bedankt daarvoor). super tip, echt bedankt. heb ondertussen m'n setup hieraan aangepast, zal binnen een paar dagen de nieuwe schets wel plaatsen (hopelijk zonder een vermelding te vergeten )
  9. bedankt voor de goede uitleg, echt goed!
  10. de lampen verstelbaar maken is niet zo'n probleem, zet ik ze gewoon op een frame dat ik kan verstellen. qua plaatsing van m'n kroost dacht ik ofwel op het 3e. dan staan ze wel vlak onder het dak (wij hebben geen zolder namelijk) waar ik wel wat vreesde voor de temperatuur OF in de kelder, waar vochtigheid dan weer een probleem kan zijn...ik ben dus nog niet zeker. beide plaatsen kunnen in de winter nogal koud worden ga ik zeker bekijken. ik vreesde er al voor dat mijn keuze niet genoeg ging trekken. ik hoopte er stiekem op dat dit op het 3e wel zou meevallen, blijkbaar niet dus. zal ik maar wat extra budget neerschrijven voor een degelijke filter en hopen dat deze niet te duur uitvalt. alvast bedankt
  11. sinds ik nieuw ben in het "echte" werk, zou ik graag jullie mening eens horen op het ontwerp dat ik in gedachte had. ik zal eerst de schets geven en daarna even iets gedetaileerder uitleggen wat ik juist wou doen. voor mij is dit nogal belangrijk zodat ik iets gerichter naar informatie kan zoeken De schets: Thanks to ImageShack for Free Image Hosting graag had ik een werkvlak gehad van om en bij 1M² qua verlichting weet ik nog lang niet wat ik ga gebruiken, maar ik dacht in elk geval aan buislampen.(TL of ??) ik had gedacht om meerdere lampen te plaatsen met minimum 4 lampen op de wanden zodat de onderste takken ook licht kunnen vangen...of dit nu zoveel zou uitmaken weet ik niet zo goed. voor de luchtcirculatie dacht ik aan 120MM pc koelers, vooral vanwege de prijs en het verbruik hiervan wou ik er 2 naar binnen richten zodat er langs 2 kanten boven de planten altijd verse lucht binnenkomt. de afzuiging zou onderaan komen (met een koolstoffilter als ik die echt nodig heb), wat ik hier juist voor moet gebruiken weet ik ook nog niet, maar mijn eerste idee was een pvc buis met daarop weer 2 pc fans van 120MM ( Fan=Buis=Fan ) en dan alles in een demonteerbare ring bevestigen. Voor verwarming dacht ik aan Terramatten, vanwege het lage verbruik en brandveiligheid. hiermee houd ik ook een terrarium van 1.40M hoogte warm en die temperatuur is een constante 27,5°c. indien jullie dit afraden zoek ik maar al te graag verder. de planten zelf dacht ik in potten te stoppen met een diameter van 20cm. verder als dit ben ik momenteel nog niet en ik heb nog wel even tijd voor ik er daadwerkelijk aan begin. mijn eerste zaden zijn dan al besteld maar ik verwacht daar nog niet te veel. deze zijn momenteel enkel om te kijken hoe de plantjes groeien en waar ik op moet letten vooraleer ik er echt in investeer. het zou jammer zijn om honderden euro's uit te geven en er niets aan te hebben. alvast bedankt voor de reacties
  12. dank je voor die tip, zal ik zeker rekening mee moeten houden als alles eenmaal op z'n pootjes staat wat denken jullie van een lamp met dit spectrum? en mag ik het aantal lumen van verschillende lampen optellen?
  13. na het doorlezen van deze thread heb ik 2 vraagjes 1. verlichting : ik dacht er aan om terrarium verlichting te gebruiken, met name de lucky reptile daylight sun T5 vanwege de lage warmte ontwikkeling en het brede uv spectrum (54W 1163mm-16mm). ze zijn nogaal duur in aankoop maar zouden plantengroei bevorderen, is dit wel zo'n goed idee of kan ik toch beter voor de conventionele groeilampen gaan? 2. afzuiging: wat kan ik hier best voor gebruiken? ik dacht eerst aan 2 pc-fans van 120mm, maar betwijfel de effectiviteit. handige thread om mee te beginnen, geeft een mooi overzicht op de basisconstructie.
  14. net setje regels, ga ik me zeker aan proberen te houden
  15. Ff Voorstellen dus, De naam is Grin net als 1 van m'n ratten ik ben een dertiger die net zijn eerste zaadjes besteld heeft, ook al heb ik vroeger al wel enkele plantjes gehad weet ik momenteel nog maar weinig af van de eigenlijke kweek. eerst ga ik eens goed door de threads op dit Forum lezen, die handige zoekfunctie een 100tal keren testen en dan waarschijnlijk mijn overige vragen op jullie loslaten. ik hoop dat ik zo mijn bestelde zaadjes van in de growbox tot volwaardige mooie dames kan zien opgroeien. doorgaans ben ik best een redelijk persoon, dus wil je iets van me weten dan moet je het maar vragen. als ik niet wil antwoorden zal ik dat ook gewoon zeggen. alvast bedankt voor de info en ik hoop dan later jullie ook te kunnen helpen keep on flying
×
×
  • Create New...