Jump to content

ziekepaniek

Members
  • Content Count

    55
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About ziekepaniek

  • Rank
    Hang hier wat rond lid

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels
  1. Torsten bedankt voor je informatie, gaaf dat je er ook beeld van hebt. Een eigen genomen foto? Ik sta altijd versteld hoe die kleine beestjes zulke webjes kunnen maken. Zag er laatst 1 bungelen aan een blad, bizar gezicht als je een doobie achter de kiezen hebt Trouwens, waarom spinnen die parasieten eigenlijk alles in met web?
  2. Super, de basterds gaan er dan allemaal aan. Lig nu 2x10min onder mijn 4 planten (ze zitten voornamelijk in 2) om Spint op te sporen en dood te drukken. Het helpt voor nu, maar het is dweilen met de kranen open. Ik heb besloten om één te drogen (zie foto beneden, ik denk dat deze rijp is?), de ander drie laat ik nog een extra week staan. De webjes op het einde zullen ze dit keer niet overleven
  3. Edit onnodig quoten zie hier : hoe te quoten Kees bedankt voor je reactie, ik ga vandaag nog knippen (kan niet wachten namelijk haha).
  4. Hey Green-Lady, Bedankt voor je bericht! Ik kwam dit verhaal ook net tegen op het internet... Spint zijn dol op vocht uit de snijwond en kruipen daarom dus naar boven. Is het dan nog steeds nodig om de Spint dood te maken? Of is een betere manier om de toppen los te knippen (ipv hele plant met bladeren op te hangen). Wat ik zo kan zien zit de Spint alleen nog maar op de bladeren en niet in de topjes.
  5. Beste growers, Ik zit nu in week 8 van de bloeifase en de dames kunnen dan ook bijna naar de kapper. Helaas heb ik in de eerste paar weken Spint ontdekt en deze zijn, na behandeling met Bayer Garden, weer terug op twee van mijn planten. Ik probeer zoveel mogelijk dood te drukken om het zo te redden tot het eind. Mijn vraag is nu, laat de Spint de plant met rust wanneer ik deze hang te drogen in de droogruimte (andere kamer)? Of zijn ze ook dol op dode planten? Kan ik de wiet nog steeds redden?
  6. Hier de beloofde foto's.... Dit is de top die naar mijn mening het verst is in het bloeiproces. De haartjes staan niet meer overeind en de top lijkt wat kleiner, harder en droger te zijn geworden. Wat denken jullie, klaar om te oogsten? De heerlijke bud van een andere plant (gelijktijdig geplant), deze kan volgens mij nog wel een weekje of 2 staan?
  7. Thanks voor de snelle reacties! Nu kan ik met een gerust hart gaan slapen Het lijkt wel alsof de toppen iets kleiner worden, al zijn ze super compact. Volgens mij dankzij de Green Sensation van Plagron. Ik ga morgen een aantal foto's posten zodat jullie het verschil tussen de toppen van de verschillende planten kunnen zien. Goed om te horen dat ik nog een week extra door kan groeien De THC breekt niet af? Tot morgen dan zal ik jullie van wat foto's voorzien (Y)
  8. Beste mede growers, Mijn eerste kweek (4 powerplantjes) zit er bijna op. Helaas gaat 1 plant sneller dan de andere 3 en ik ben van plan om deze eerder te oogsten. Echter heb ik het gevoel dat ik al te laat ben. De toppen zijn (kei)hard en voelen zelfs een beetje droog aan. Net alsof de toppen al aan het droogproces zijn begonnen. De plant neemt nog steeds veel water op, de bladeren zijn nog mooi groen (en staan omhoog) afgezien van wat gele bladeren onderaan de plant (wat normaal is). Is het mogelijk dat toppen spontaan beginnen uit te drogen wanneer er te laat geoogst wordt? Ik geef meer dan voldoende water en de plant zit nu in week 7 of 8 van de bloeifase.
  9. 24dagen bloei, de dames staan er heerlijk bij!
  10. Op advies van jullie zijn we vorige week begonnen met scroggen. Helaas te laat, maar beter laat dan nooit. De dames zijn nu rond de 75cm lang en topvorming is al zichtbaar. Er zijn zoveel mogelijk takken bovenaan het net bevestigd en ook zijn de planten vorige week getopt en onderste bladeren + takken verwijderd.
  11. @ Amnees Ai, daar heb ik geen rekening mee gehouden....is er een mogelijkheid om te planten toch kleiner te houden? Afstand lamp verhogen/verkleinen? @Munsterman Aangezien we studenten zijn en dit een testkweek is (met opbrengst voor eigen gebruik) zijn 4 planten perfect. Gaaf dat je ons gaat volgen. Ik laat natuurlijk weten wat de opbrengst is. We waren aan het nadenken om te scroggen, maar hebben besloten het deze kweek niet toe te passen. Gewoon kijken hoe ze groeien op eigen kracht. Mede door de reactie van jou en Amneesgaan we dit nog weer overwegen!
  12. Excuus, de volgende foto's die ik plaats zullen via Wietforum geplaatst worden!! 1.5 meter is geen probleem, we hebben genoeg ruimte. En hoe groter, hoe beter lijkt me Ik wist niet dat ze nog zoveel doorgroeien tijdens de bloei! We hebben momenteel al een standaard afzuiger op het filter aangesloten. Maar volgens mij is het wel een 350m3 afzuiger. Te krachtig voor dit filter. We hebben geprobeerd om te afzuiger langzamer te laten draaien dmv een dimmer, maar dit werkt niet echt (we kunnen de afzuiger maximaal 25% reduceren in zuigkracht). Thanks voor de Spint tip. De plaag lijkt inmiddels helemaal over, maar wellicht voor een volgende kweek.
  13. Wow je plantjes zien er lekker uit!! Ben zwaar jaloers Even een opmerking: is het verschil tussen je dag en nachttemperatuur nie te groot?? Ik wacht met smart op nieuwe fotos!
  14. Hey Elmo, Bedankt voor je reactie! De LV gaan we bij de eerste tekenen van toppen naar beneden brengen. Ik neem aan dat de LV nu (3e dag 12/12) nog wel hoog mag zijn? We hebben een slang direct op de afzuiger die naar buiten blaast aangesloten, het zou niet best zijn als de stank bij alle andere huizen naar binnen wordt geblazen. Dan zou er pas écht zieke paniek zijn De 4 dames zijn trouwens dolblij dat we de kamer aan hun hebben verhuurd haha. Groet
  15. Beste groene vrienden, Mijn naam is ziekepaniek en ik ben student in het hoge Noorden. Ik heb +- twee jaar geleden al een kweek met Lowryders op het Wietforum geplaatst, maar gezien de beperkte ruimte (inbouwkast) en het soort was dit een magere kweek. Nu ben ik verhuisd en zijn er een aantal mooie ruimtes vrij in huis. Daarom ben ik samen met twee huisgenoten een nieuwe (test) kweek op gaan starten. Dit keer zo professioneel mogelijk (met de kennis die ik heb opgedaan via dit forum). We zijn begonnen met 5x PP stekjes, maar helaas heeft 1 het niet gered... Enjoy en tips zijn altijd welkom! De baby's net in de wieg (3liter) geplaatst. Er wordt gebruik gemaakt van Biobizz Light-Mix (ph 6.3). Meteen 10ml Plagron Roots meegegeven. We gebruiken Spa® (ph 6.0) als water. De klok gaat op 18/6. 11 dagen in de groei. 1 stekje heeft geen wortel geschoten en is daarom in de kliko gedeponeerd. Overige 4 stekjes staan er prima bij en zijn overgeplant in 11liter potten. Helaas heb ik een aantal dagen Spint ontdekt. De oudste bladeren (leegzogen cellen, eitjes aan de onderkant) verwijderd, zoveel mogelijk Spint met vinger doorgedrukt en dag erna meteen Masai gekocht + bespoten (tweemaal). We hopen dat de krengen hierdoor wel het loodje gaan leggen. Tevens geven we deze week 1x 1ml Enzymen mee aan de bewatering. Na 17 dagen groei. LV is vrij laag, maar planten groeien gezond. Geef ze om de dag 1ml Biobizz Bioheaven en 2ml Plagron Grow. De luchtvochtigheid is te laag geweest de eerste week, daarom een goedkope (hete lucht) bevochtiger aangeschaft. Deze kan 14uur aanstaan, daarna moet hij bijgevuld worden. LV zit nu tussen de 60% en 75%. Ook hebben wij een koolstoffilter aangesloten op het afzuigsysteem wat reeds in het huis aanwezig is. Spint lijkt ook voorgoed naar de eeuwige jachtvelden te zijn gegaan Nog een shot van het filter. Na drie weken in de groeifase. De dames zijn nu ongeveer 42cm groot. Vanaf vandaag zetten we de planten in de bloei (klok 12/12). We denken dat de planten alsnog een meter worden, kan iemand dit bevestigen? Vanaf vandaag krijgen ze 2ml Bioheaven en 3ml Plagron Bloom. Overzicht van de 4 dames. Ze beginnen al aardig te geuren, maar het koolstoffilter werkt prima! Helaas neemt de LV hierdoor wel erg snel af. Maar dit is niet erg tijdens de bloeifase? Groetjes, ziekepaniek
×
×
  • Create New...