Jump to content

rockstar

Members
  • Content Count

    55
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by rockstar

  1. Thanks....tja het zij zo.... En dan stonden de dames nog wel onder een afdak, maarja het was de laatse tijd ook wel ernstig pokkeweer. En inderdaad....volgend jaar beter!! (hoop ik)
  2. Tja....mijn fout was trouwens ook dat ik niet de hele top wegknipte maar steeds alleen het rotte stuk.....dan wordt het dus inderdaad dweilen met de kraan open. maar goed, volgend jaar beter!!
  3. Nou mensen....ik ben bang dat ik de strijd verloren heb....... Wat er nog over is ziet er allemaal zo uit: Dat wordt in plaats van roken een enkele reis groene kliko denk ik......
  4. Als ze er zo uitzien moeten ze denk ik nog wel even: Zo zien de mijn eruit, wel wat bruine haartjes maar nog wel te weinig denk ik. Toch maar eens een loepje kopen en wat verder kijken..... Cheers,
  5. Thanks, ben er al druk mee bezig. Heb nu de meeste plekjes er tussenuit geknipt, en hou de toppen in de gaten. Ik vind het ook zo zonde om meteen maar de hoofdtoppen (waar ook wat inzit) compleet weg te knippen. Mischien zet het wel verder door maar dat zien we dan wel. Als er maar wat overblijft! Ik zal dat topic eens even goed doornemen.
  6. Okee, ik ben aan de beurt.....na 1 dag in de regen zit er nu zo hier en daar toch al wat rot in de plantjes. Al veel over gelezen hier dus dat wordt knippen denk ik. In mijn kweekverslag staat er ook al wat over. Maar nu lees ik ook vaak dat je meteen moet/kan oogsten bij toprot omdat verbetering vaak uitblijft. Maar volgens mij zijn deze planten nog niet oogstklaar? Wie laat zijn kennersoog er even op vallen? De tak op foto 1 en 2 is echt 1 hele slechte tak, die knip ik maar helemaal weg.....bij de rest alleen de rotplekjes denk ik. Thanx
  7. Kijk dat zijn leuke tips! Ze gaan nu definitief onder de veranda, en ik zet ze er alleen onder vandaan als de zon schijnt! Morgen maar even de rotplekjes eruit knippen en hopen dat het goed komt!
  8. Okee, weer even een update. Ik ben voorzichtig begonnen met bloeivoeding, 1 keer in de week. Wil het nu gaan opvoeren omdat er gele bladeren aan komen. Ik denk dat alle voeding uit de potgrond al ruim verbruikt is. Op zich gaan ze verder redelijk goed, ze staan bij regen onder de veranda. Na een weekje vakantie hebben ze toch een dagje (maandag) in de regen gestaan. 1 tak doet het nu heel slecht, blad hangt en volgens mij zie ik een stukje toprot? Wat nu....knippen denk ik?? Het is natuurlijk niet de bedoeling dat 1 regendag de boel gaat verzieken..... Iemand tips??
  9. Tja dat wegknippen daar durf ik me niet aan te wagen, hoor er verschillende verhalen over. Zal komend weekend maar eens bloeivoeding gaan scoren.
  10. Lijkt me wat laat, mischien maar binnen zetten?
  11. Weer even een update: Topvorming: Zoals je ziet worden de steeltjes onder de topjes weer wat paars, ik denk dus ze bloeivoeding nodig gaan hebben. Groeivoeding hebben ze niet gehad omdat ik ze niet te groot wil hebben en de potgrond waarin ze staan bevat al "voor 6 maanden voeding".........zeggen ze..... Groeivoeding lijkt me nu dus niet meer aan de orde, maar welke bloeivoeding zal ik gaan gebruiken? @wierieman: Nee ik ben ook blij dat ik ze heb gehouden, toch leuk om te zien dat ze het redelijk redden! Ben benieuwd naar het eindresultaat.
  12. Wat zijn de ervaringen met de verschillende soorten bloeivoeding? Mijn topjes beginnen ook te vormen en de steeltjes net onder de nieuwste bladeren worden een tikkie paars. Dus ik denk dat ik wel goede kwaliteit voeding nodig ga hebben! Thanx
  13. Ik dacht ook al dat het luis was, wel mooi weg! Nu nog even uitvinden hoe het met bijvoeden zit. Er zitten aan de punten van een paar vingers gele 'puntjes'. Vandaag ook even de potten opgevuld tot net onder de eerste vertakking, zullen de dames wel lekker vinden denk ik.
  14. Nee........ Had ik dat maar!! Schijnt wel een goede (oer)soort te zijn. Maar heb er nog niet veel over kunnen vinden. Dus als iemand wat weet.............vertel,vertel!!!!
  15. Tja, nog niet alles is weg, paar kleine puntjes nog. Maar het meeste is er vanaf, misschien was ik er gewoon optijd bij. Er was nog geen bladschade, keek gewoon ff onder het blad en zag ze zitten. Vanavond nog even inspuiten!
  16. En zo staan ze er op dit moment bij: Even lekker in de regen, als het straks te lang duurt gaan ze weer terug onder de veranda. De dames maken nu al volop vijf-vingerig blad aan en af en toe zelfs al zeven vingertjes. Ze staan in van die potgrond met "voor een half jaar voeding" kent iemand die? Enig idee of ik ze al eens voorzichtig zal gaan bijvoeren?
  17. Okee, voor de degene die gevolgd heeft dat ik ben begonnen met 3 (zwakke) stekjes Viking.......hierbij een fotoverslag! Op 15 mei kreeg ik deze dames, meteen buiten gezet. Vonden ze niet leuk dus op 27-5 knalpaars! Ook wel een beetje dom om de stekken in de zon te zetten maar ja....... Op 31 mei maar eens even ingegrepen, 1 stek opgegeven en de andere twee overgepot in 20L potgrond. Op 5 Juni bleken de dames toch te gaan groeien: En Juni bleek een goede maand, ik begon er zelfs in te gloven! Op 20 Juni bleken de dames toch plantjes te worden: Daarna in een week tijd begon het echt ergens op te lijken. Wel alleen nog maar 3 vingerig blad. Ik heb me laten vertellen dat ze als stek al min of meer een bloeifase hadden? Zoals je zit links en rechts wat gaten in het blad, ik bespeurde een slakkenspoor in 1 van de potten dus even wat EscarGo gestrooid. En er bleek 1 zo'n etterbak onder de pot te zitten. verder zag ik deze verstekelingen onder de bladeren zitten: Even de volle laag gegeven met InsectGo en weg! Begint nu echt leuk te worden dat kweken, en wat zijn ze gevoelig voor water zeg. Ik heb ze onder een veranda staan en geef soms kraanwater en soms zet ik ze even in een regenbui. Gisterochtend hingen ze compleet slap (geen foto), beste plons water en na een half uur weer fier overeind!!
  18. Dus we houden het op Luis? Die InsectGo werkt trouwens ook behoorlijk. Na de eerste behandeling zo'n beetje 80% weg! Vanavond nog maar een keertje spuiten.
  19. Tja eitjes zou ook kunnen, xie geen kop of staart........ Dit is de beste foto die ik ervan heb kunnen maken, zit op vrijwel alle bladeren. De een wat meer dan de andere. Dit is vrij veel. Alhoewel....nu ik die foto wat beter bekijk.......
  20. @ Rich: Ophogen is mischien idd wel een goed idee voor de stevigheid. @ Whazzup: Mijn plantjes zijn uit stekken gegroeid dus iets breder dan uit zaad denk ik. Ze staan er voorlopig nog fier bij, dus laat ze nog wel even staan met een extra zakje potgrond in de schuur.
  21. Joho, Mijn twee plantjes staan er op zich mooi bij, redelijk stevig. Stam is wat dikker geworden door de wind van de laatste tijd. Dus....op dit moment hoef ik ze niet te ondersteunen maar hoe zit dat straks als ze gaan bloeien? Ik verwacht natuurlijk enorme toppen.... Voor de zekerheid een bamboerekje maken?
  22. Pootjes en kopje zie ik niet, maar geen wit spinsel en ze zitten echt alleen onder het blad. Hele kleine gele 'puntjes' Ik ga er vanuit dat het luis is. Vanavond maar eens onder spuiten met Eco-Style InsectGo. Dat zal ze leren. Ook maar even een beste plons water gegeven, onder een veranda staan is leuk maar ze begonnen ineens behoorlijk te hangen.....
  23. Hallo allen, Ik heb het hele forum rondgespit en gelezen over luis en spint. Nu zat ik mijn plantjes te bekijken want ik heb een slak betrapt! Onder de bladen zitten af en toe wat 'gele puntjes' 1mm. Is dit nu luis of spint? Spring nu vast snel op de fiets om wat luizenspray te halen voor de zekerheid!! Cheers.
  24. Okee, hier had ik nog niet eerder van gehoord. Dit verklaart waarschijnlijk ook waarom ze in de afgelopen week eigenlijk het hardst gegroeid zijn. Of eigenlijk...uberhaupt zijn gaan groeien.
×
×
  • Create New...