Jump to content

mcraze

Members
  • Content Count

    6
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About mcraze

  • Rank
    zomaar een lid
  1. Deze eerst kleine witte kolonies worden groter en later ontstaan onregelmatige paars/rode vlekken aan zowel de onderkant als de bovenkant van de bladeren. Ook op de vruchten kan meeldauw optreden. De vrucht wordt dan bedekt door een wit schimmelpluis. Deze bloemen geven later misvormde vruchten. De schimmel komt voor onder droge omstandigheden met een optimum temperatuur van 15-27 °C. Vooral als de verschillen in dag en nachttemperatuur groot zijn. van: http://www.gewasbescherming.nl/main_sector...t_meeldauw.html das denk wel belangrijk. Ben ook even op zoek naar een oplossing. Bayer nu maar eens proberen. Melk heb ik geprobeert maar werkt niet optimaal. Eigenlijk niet Dit klopt trouwesns ook (Die LAGA RV) met mijn huidige ervaring
  2. mcraze

    Temperatuur

    Ik ziat snachts bij bloei op 40 + maar nu heb ik de afzuiger wat dichter bij de lap gehangen en houd ik de temp (nog steeds op 18uur) rond de 33. En snachts (dus bij ons overdag) rond de 25 26. Ze zijn nu aardig aan het ontwikkellen en zijn mooi geleurd. Ik heb op de wand van die boeken plank steuene gemonteerd en de steen zijn daarop in hoogte te verstellen ideaal voor het verplaatsen van dingen dus wat nou eenmal onvermijdelijk is met groeiende dames.
  3. mcraze

    Ph - En +

    Ik heb wat info ingewonnen bij de experts. Ammoniak is een goed alternatief voor PH+ sterker nog het is niet zo sterk dus je schiet minder makkelijk uit. Ook is het zelfs goed voor de planten het bevat namelijk stik stof (zeker als het op lost). Stikstof is goed. Het enige is dat de wiet wat scherp gaat smaken wat dus weer voor de gebruiker of onszelf minder is. Zowel PH+ en ammoniak bevatten stoffen die de plant goed kan gebruiken. Dus het betse is om het smane te gebruiken en dan al naar gelang je va scherpe wiet houd minder ammoniak. Gevaar van PH+ is weer dat er te wijnig stikstof in je water zit. Qua prijs maakt het ook niet veel uit want je hebt ongeveer 2 keer zoveel ammoniak nodig om hetzlefde resultaat te berijken. (het is ook ongeveer 2* zo duur PH+). Rhizotonic is een wortel stimmulator wat je alleen in de eerste 2 weken gebrukt. Overbodig en zeer duur om als PH+ te gebruiken. Ik hoop dat we hier weer allemaal wat aan hebben.
  4. mcraze

    Ph - En +

    Ja ik ga sowieso ff een flessie ph+ halen maar wou ff weten of dit schadelijk zou zijn volgesn mij niet namelijk want er zit volgens mij ook ammoniak in je voeding. Maar jij hebt dit dus nooit gehoord en er zeker geen ervaring mee. en wat is en doet die canna bende?
  5. H&G compo 1 H&G wortelstimulator H&G PK 13 14 Cannazym Topviagra
  6. mcraze

    Ph - En +

    Ik wil graag de PH waarden aanpassen en heb hiervoor PH- bij de growshop gehaald. Nu schiet je wel eens uit oid en dan doe ik er ammoniak bij. Dat heb ik ergens een gelezen dat dat kan en niet schadelijk zou zijn. Heeft iemand anders daar ervaring mee of denkt dat het schadelijk is. Ik zie geen verslechteringen aan mijn planten maar was gewoon benieuwd. Het is natuurlijk zo dat de hoeveelheid ammoniak op een vat weinig is. Maar ik wil gewoon ff weten of het echt niet schadelijk is of iets anders beinvloed.. Graag wat tips en suggesties.... tnx
×
×
  • Create New...