Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

suffie63

Wietboter Van Bladafval, Stap Voor Stap

Recommended Posts

Deel 1: De extractie van de THC

 

Voorbereiding: grote pan, knipafval, 500 gram ongezouten echte boter, water, zeef.

 

De boter (voor 2 pannen), liefst zo zuiver mogelijk, helaas heb ik hier 98 %

med_gallery_7602_896_39265.jpg

 

 

 

Pannen op groot vuur, 500 gram boter in iedere pan

med_gallery_7602_896_4392.jpg

 

 

 

Liter water toevoegen

med_gallery_7602_896_9596.jpg

 

 

 

De emulsie net niet aan de kook brengen

med_gallery_7602_896_61982.jpg

 

 

 

De vlokken van de emulsie scheppen, ik gebruik een keukenzeef

med_gallery_7602_896_24243.jpg

 

 

 

Emulsie door de zeef, vlokken blijven achter in zeef

med_gallery_7602_896_32135.jpg

 

 

 

Zeef schoonspoelen

med_gallery_7602_896_33104.jpg

 

 

 

Pan schoonspoelen

med_gallery_7602_896_74331.jpg

 

 

 

Nog een keer door de schoongemaakte zeef, pan op laagste vuur zetten

med_gallery_7602_896_14009.jpg

 

 

 

Blad en knipafval in de pan

med_gallery_7602_896_64475.jpg

 

 

 

Goed voldoen, die pan en halve liter water toevoegen, deksel op de pan en warm houden

med_gallery_7602_896_58665.jpg

 

 

 

Regelmatig omscheppen, het water begint al groen te kleuren, warmhouden, niet laten koken

med_gallery_7602_896_8960.jpg

 

 

 

Af en toe omscheppen, ik laat het zo`n 6 uur staan op het laagste vuur, het ruikt alsof ik verse spinazie kook.

 

med_gallery_7602_896_71878.jpg

 

 

 

Later meer :specool

Share this post


Link to post
Share on other sites

2 zielen 1 gedachte :specool

 

mzzl Harry

 

Ben benieuwd naar de nieuwe foto's ...........

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik zie steeds zoveel nadruk op echte boter. Volgens mij kan het gewoon ook met margarine, wellicht een beetje off-topic maar iemand een bron die nu eens echt uitsluitsel geeft anders dan een persoonlijke mening of een opmerking dat margarine geen vet bevat ( :specool ) en thc alleen maar in dierlijk vet oplost (wat ik betwijfel overigens - olijfolie werkt toch ook)?

 

Volgens mij hoef je overigens ook niet zo heel lang te koken hoor. Wiet met water opzetten en de boter er in laten smelten, goed omscheppen en een half uurtje op laten staan is prima. Ik zie mensen wel eens 8 uur hun wiet koken of laten borrelen, dat lijkt me nou echt onnodig. Ik heb het in ieder geval nog nooit gedaan en nooit klachten ontvangen ;)

 

Wat wel zinvol is overigens om de massa als hij nog warm is door een doek uit te knijpen, er zit heel erg veel vet aan de planten vast, die kun je er met een doek goed uitwringen. Je kunt daat een gewonde theedoek voor nemen (wel wassen zonder wasmiddel en wasverzachter of effe uitkoken!) of een passeerdoek die men in de keuken normaal gebruikt (heeft wat grovere gaatjes - werkt beter).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Een cake met echte boter smaakt zoveel beter. :specool

Share this post


Link to post
Share on other sites

High,

Dat lange koken doe ik ook nooit , maar waarom schep je dat schuim er af ?

En ja Whazzup margerine kan ook maar roomboter zegt het al er zit room in en margerine meer water . Roomboter smaakt veel beter en je leeft maar 1 keer.

Buble

Share this post


Link to post
Share on other sites

hehe over smaak valt niet te twisten, maar voor de echte vegetariers onder ons...

 

Dat schuim met die boter trouwens, dat noemen ze ook wel het klaren van boter. Als je boter laat smelten en je verwarmt het dan komt er veel troep boven drijven die normaal in de pan verbrandt en zakt er ook veel naar beneden! Als je dat afschept / afgiet dan krijg je wat ze in de keuken geklaarde boter noemen. Die heeft een hoger verbrandingspunt (dus verbrandt minder snel) en bruist niet zo snel maar wordt, net als olie, gewoon goed heet. Tip voor de keukenprinsen :specool

 

Link: http://koken.met.aschwin.net/synergy/docs/...19BFC0169363%7D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Super, precies wat deze sectie nodig had :specool

 

Ziet er mooi uit man, als de rest ook zo goed is gaat ie direct sticky ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Toppie dit!

 

mooi verslag man :specool

 

 

 

 

 

Ga zo door!!!

 

 

 

NEUS

Share this post


Link to post
Share on other sites

Deel 2: Het reinigen van de emulsie

 

Voorbereiding: tweede grote pan, vergiet, schoteltje, zeef, uitgekookte keukenhanddoek klaarzetten, vuurvaste handen en handschoenen zijn wel zo fijn.

 

Het hete (boven de 80 graden !) brouwsel en een grote lege pan

med_gallery_7602_896_43693.jpg

 

 

 

Het meeste bladafval uit het water scheppen

med_gallery_7602_896_16273.jpg

 

Het bladafval in de vergiet laten uitlekken

med_gallery_7602_896_23826.jpg

 

 

 

Het meeste vocht uit het bladafval krijgen

med_gallery_7602_896_19.jpg

 

 

 

med_gallery_7602_896_37843.jpg

 

Verkregen vocht terug in de eerste pan

med_gallery_7602_896_25534.jpg

 

 

 

Bladafval verder uitpersen

med_gallery_7602_896_171292.jpg

 

 

 

med_gallery_7602_896_26852.jpg

 

 

 

med_gallery_7602_896_36.jpg

 

 

 

Vocht weer afgieten (paar keer herhalen)

med_gallery_7602_896_118413.jpg

 

 

 

De uitgekookte keukendoek in de vergiet hangen en het uitgeperste bladafval in de keukendoek doen

med_gallery_7602_896_35987.jpg

 

De keukendoek uitwringen boven de schone pan (vuurvaste handen zijn een pré)

med_gallery_7602_896_37016.jpg

 

med_gallery_7602_896_116075.jpg

 

Bladafval in de kliko

med_gallery_7602_896_82930.jpg

 

De overgebleven emulsie door het vergiet gieten

med_gallery_7602_896_33298.jpg

 

 

 

med_gallery_7602_896_76305.jpg

 

 

 

De eerder gebruikte (en buiten ff uitgeklopte) theedoek in de (afgespoelde) vergiet leggen, vuile kant van de theedoek naar boven !

med_gallery_7602_896_137492.jpg

 

 

 

De emulsie door de theedoek gieten

med_gallery_7602_896_44920.jpg

 

 

 

Eventueel helpen met een pollepel

med_gallery_7602_896_64278.jpg

 

Theedoek met overgebleven residu oppakken en uitknijpen

med_gallery_7602_896_153173.jpg

 

med_gallery_7602_896_27810.jpg

 

med_gallery_7602_896_989.jpg

 

Het (bijna) eindresultaat mag gaan afkoelen.

med_gallery_7602_896_59691.jpg

 

 

 

Morgen deel 3. :specool

Share this post


Link to post
Share on other sites

zow dat ziet er veelbelovend uit , en idd echte boter is het lekkerst

ben benieuwd hoe ,t cakie eruit ziet straks

 

c020.gif

 

 

knoeize kc c050.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites
Erg duidelijk :specool

 

Zonde dat je niet eerst ff gepoets hebt :)

 

Ach, wat houdt je tegen om met fotoshop aan de gang te gaan ? ;)

 

Volgens mij hoef je overigens ook niet zo heel lang te koken hoor.

 

Geen idee, doe het al jaren zo en vervang 50 gram in een reguliere cake door m`n cannabutter, effect is geweldig (zeggen ze).

Biefstuk gebakken in cannabutter, een klontje over de pannekoeken (voor volwassenen).

 

Zo ff in de vriezer gaan kijken om te zien of de boter gestold is. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ach, wat houdt je tegen om met fotoshop aan de gang te gaan.

 

 

Wat houdt jouw tegen? Niks is niet mij keuken maar de jouwe en maybe mede "studente".

 

 

Ziet er sofar super uit :specool

Share this post


Link to post
Share on other sites

De space brownies bevallen hier overigens ook prima. zit 25 gram cannaboter in, hebben daar nu denk ik iets minder dan 1/8 ieder van op, zeg maar 3 gram cannabutter pp... eh... da's heftig! Met lichteffecten... :specool

Share this post


Link to post
Share on other sites

Een origineel recept is welkom, whazzup !

Nougat met walnoot is ook lekker, maar ben ook dat recept kwijt. :specool

Share this post


Link to post
Share on other sites

Daar ik een duister verleden een koksdiploma heb gehaald, spacemuffins bij de volgende meeting :specool ?

 

Zeer duidelijk en helder suffie, ik krijg er zelfs inspiratie van....

Share this post


Link to post
Share on other sites
Daar ik een duister verleden een koksdiploma heb gehaald, spacemuffins bij de volgende meeting :) ?

 

Zeer duidelijk en helder suffie, ik krijg er zelfs inspiratie van....

 

En dat wil wat zeggen hoor ;)

 

Mooi verslag suffie :specool

 

greetz sannie

Share this post


Link to post
Share on other sites

hee stijlloos

 

Dan moet je de muffins met brokjes chocola maken .

met een vanille glase . :specool

 

echt hemels

 

Mzzl Harry

Share this post


Link to post
Share on other sites

Deel 3 : Het scheiden van de emulsie in de fracties cannabutter en water.

 

Voorbereiding: grote pan, zeef, bakje waar je je cannabutter in wilt opslaan.

 

Na het koelen (gewoon ergens op kamertemperatuur laten komen of laten staan)

Ik heb per ongeluk bij het pakken van de pan m`n duim door de boter gedrukt, normalerwijze snij je de boter gewoon los en heb je een mooie plak in handen die je even afspoelt.

med_gallery_7602_896_11375.jpg

 

 

 

 

Geen nood, zo gaat het ook, maar verdient geen schoonheidsprijs: water afgieten door de vergiet

med_gallery_7602_896_52619.jpg

 

 

 

 

Randen van de boter lossnijden en in dit geval de boter in de vergiet een beetje met koud water naspoelen

med_gallery_7602_896_69540.jpg

 

 

 

 

Weegschaal op nul met leeg bakje erop

med_gallery_7602_896_57661.jpg

 

 

 

 

Gevuld bakje op de weegschaal

med_gallery_7602_896_23215.jpg

 

 

 

 

Het resultaat, na even smelten in de magnetron en een nachtje in de koelkast

med_gallery_7602_896_91452.jpg

 

 

 

 

Misschien veel werk voor 562 gram cannabutter, aan de andere kant kost het je een middagje kokkerellen, 4 pakjes boter a 1.25/stuk en een beetje gas. Misschien niet de meest efficiënte manier van boter maken, maar wel een die goedkoop is en een afvalprodukt omzet in iets geestverruimends.

Goed voor`t milieu, toch ? :specool

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mooi verslag, hoe je het doe doe je het, maar ziet er prima uit, en inderdaad een prima manier :specool

 

grt Paffie

Share this post


Link to post
Share on other sites

en dan lekker op een vers wit puntje smeren en dan lekker vlokken er op .....

 

hhhhhhhhhmmmmmyyy :specool

Share this post


Link to post
Share on other sites

mag ik vragen waarom je er water bij gooid ?

 

ipv het bladafval tegen kookpunt aan laten staan op vuur en wanneer het vloeibaar is gewoon bladafval erbij gooien...gewoon even lang laten borrelen als in jou beschrijving en dan afgieten en filteren op jou manieren..

 

het kan tog ook zonder water ? is dat niet veel makkelijker?

 

greetz thug :specool

Share this post


Link to post
Share on other sites

Laat maar zien dat het werkt en ik ben direct om. Fotoreportage.

Btw, iedereen is welkom om eens iets te komen proeven, mits het recept op WF te vinden is. :specool

Share this post


Link to post
Share on other sites

ik denk dat je met mijn hoeveelheden knipafval nog geen 2 gram boter kan maken ;)

 

aan anderen de eer om het uit te proberen, maar je kan mij niet wijs maken dat er niemand is die het al op die manier geprobeerd heeft..

 

greetz thug :specool

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...