BlastFromPast 389 Posted April 25, 2015 Wat is de best tijd om na de draai de ice-o-lator in het water te laten soaken "De wax style" . Voordat het door de filters gaat? BFP. 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
lostchild 1,672 Posted April 26, 2015 Huh? Na wassen zak uit de wasmachine en de ICE door je zeef heen drukken, niks laten weken in het waswater waar zou dat goed voor zijn? Quote Share this post Link to post Share on other sites
BlastFromPast 389 Posted April 26, 2015 Omdat we de wax structuur ice o later willen hebben en niet de spaanplaat structuur. Quote Share this post Link to post Share on other sites
BUZZ 397 Posted April 26, 2015 (edited) Zo snel mogelijk erdoorheen. en dan door een keuken zeef heen drukken. dit is bubblemans world style. microplane noemen ze het en dan zeven ze het nog een paar keer. en dan alleen trichballetjes Edited April 26, 2015 by BUZZ Quote Share this post Link to post Share on other sites
BlastFromPast 389 Posted April 26, 2015 Ik ben dus opzoek naar de juiste tijd die je het laat zitten (x.x secondes / 1min of x.x minuten) komt erg precies kijken want te lang is ook niks. ZO goed als zuiver ice maken kan ik al nu nog de wax structuur erin. Meeste gebruiken tegenwoordig een rasp in plaats van een zeef. Deed ik net voor het cure/droog proces begint op die oil sick papier. Edit: yep microplane heb bubbleman een dm gedaan op de EA feed even kijken. BFP. Quote Share this post Link to post Share on other sites
BlastFromPast 389 Posted April 26, 2015 Water for de ijs gehaald gaan 3 verschillende structuur van blokjes gebruiken. In de piramide zak kom ook ander structuur van blokjes. De rest word gewoon filter water. Zal mijn feed up to date houden... BFP. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Beaker 663 Posted April 26, 2015 Zo snel mogelijk erdoorheen. en dan door een keuken zeef heen drukken. dit is bubblemans world style. microplane noemen ze het en dan zeven ze het nog een paar keer. en dan alleen trichballetjes Je hash na het zeven invriezen en daarna raspen, wordt microplane genoemd. Daarna valt er niks meer te zeven hoor. Volgens mij haal jij 2 dingetjes door elkaar. Bubbleman is ook altijd druk met drysiften. Dat zeeft hij wel meerdere malen om het zo zuiver mogelijk te krijgen. Groeten Beaker Quote Share this post Link to post Share on other sites
BlastFromPast 389 Posted April 26, 2015 Met dank aan buddha nectar voor wat pointers. Van het weekend maar kijken als het lukt. BFP. Quote Share this post Link to post Share on other sites
BlastFromPast 389 Posted April 27, 2015 Voor dryshift ga je naar Cubantech "deze is van cubanhashqueen & xoticgenetix" Hier nu de blokjes voor het weekend aan het maken. Maar meteen een new set ice o later bag besteld 38/70/90/220/ Dan hopelijk zaterdag draaien. .... BFP. 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
BUZZ 397 Posted April 27, 2015 En al wat gedraaid 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
BlastFromPast 389 Posted April 27, 2015 Zaterdag of eerder deze week, wacht nog op wat denk woensdag binnen. Zal je een foto van het resultaat sturen bij interesse BUZZ. BFP. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Beaker 663 Posted April 27, 2015 Damn! Dat lijkt wel een suikerpot op die foto! Plaats je hier ook een foto van het eindresultaat? Groeten Beaker 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
BlastFromPast 389 Posted April 30, 2015 In werk stand. Soak tijd bij houden. Nu drogen met de juist temperatuur en luchtvochtigheid. De geur zit er nog super sterk in nu hopen dat we dat vast kunnen houden in de ice later. Zal kijken als het een beetje lukt Beaker een foto van het eind resultaat de fuji heeft niet echt een dichtbij stand die werkt. BFP. 4 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Beaker 663 Posted May 1, 2015 Ik ga dit weekend ook wat icehash maken. Zonder wasmachine (roeren met een spatel) en een kleine hoeveelheid, want ik heb maar 1 gallon zakken (max. 20 gram per keer). Hoe zit dat nou met dat soaken? Hoe lang laat je het zitten voordat je het door de zeven gooit en welk voordeel heeft het precies? Volgens de tekst op de foto zou het dan meer smaak en geur hebben en minder snel uitdrogen. Begrijp ik dat goed? Groeten Beaker 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
BUZZ 397 Posted May 1, 2015 Hoe zouden die stampers eruit zien. ben wel benieuwd of het wel full melt kwaliteit is. 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
BlastFromPast 389 Posted May 2, 2015 Krijg geen goede foto is wel olie achtig en ruikt super sterk wel wat stippen van plant te lang in vriezer denk ik. Was ook iets later gebruikt dan normaal. Zal nog kijken hoe die fuji werk .. Vraag het me ook af als het fullmelt is het blijf nu een week leggen met de zelfde temperatuur en luchtvochtigheid. BFP. 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
BUZZ 397 Posted May 2, 2015 Ik denk niet dat dit dap waardig A kwaliteit is.... er waren hier in verleden wel betere. 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
BlastFromPast 389 Posted May 2, 2015 Yep we did have better hehehe <3 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Beaker 663 Posted May 2, 2015 Ik ben gisteren bezig geweest. 2,2 gram Ice met 20 gram "knip". Ik heb alleen de 220, 160 en 25 micron zakken gebruikt en een aspergepan om de boel in te mixen. Deze heeft ongeveer dezelfde inhoud als de 1 gallon zakken en zo hoef ik niet te roeren in die kleine zakken zelf. Gaat perfect met de zeef in de pan. Deze houdt het meeste materiaal wel tegen, waardoor er minder verontreiniging door de 220 zak gaat. Voor de zekerheid nog de 160 zak gebruikt om extra te filteren, maar daar heb ik geen stukje bladgroen in kunnen vinden en is een mooi kneedbaar hashje geworden. Daarna heb ik het overige gezeefd met de 25 micron zak, want met deze kleine hoeveelheid vind het de moeite niet waard om alle zakken te gebruiken. Ik was net van plan om de 160 micron in een joint te rollen, maar heb er toch nog snel eerst een foto van gemaakt. Als ik dit bericht gepost heb, moet deze eraan geloven. 160 micron, 0,3 gram. 25 micron, 1,3 gram. 25 micron, 0,6 gram. (2e draai) Groeten Beaker 3 Quote Share this post Link to post Share on other sites
BlastFromPast 389 Posted May 2, 2015 ziet er AAA uit... 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Beaker 663 Posted May 2, 2015 Thanks! Hoe lang "moet" je ice hash nou eigenlijk curen? 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Wietefras 2,745 Posted May 2, 2015 Dat ziet er mooi uit inderdaad. Quote Share this post Link to post Share on other sites
BlastFromPast 389 Posted May 3, 2015 Ik laat het altijd een tijdje met een temperatuur tussen de 4 en 20 graden en een luchtvochtigheid van 30% staan in het donker. Goed blijven checken in het begin. Dit voor drogen maar zal ook voor cure gelden. boven de 20 graden ga je smaak/geur verliezen. Nooit de kans hier om lang te leggen de bezoekers willen altijd dit in plaats van BHO ... BFP Quote Share this post Link to post Share on other sites
Beaker 663 Posted May 5, 2015 Ik heb vooral moeite om mezelf in bedwang te houden. Het ligt nu een paar dagen zonder deksel in een bureaulade te drogen. Echt full-melt is het niet, maar het borrelt wel aardig op de nail. Toch vraag ik me af wat er nu allemaal achterblijft in het water. Ik ben begonnen met 20 gram kurkdroge knip. Hieruit heb ik 2,2 gram hasj gehaald en heb het bladmateriaal daarna weer laten drogen (nog niks weggegooid, behalve het water). Nu het weer helemaal droog is, heb ik het opnieuw gewogen en nu weegt de knip nog maar 11 gram. Dit betekent dat 6,8 gram (34%) materiaal is opgelost in het water (of kleiner dan 25mu ), wat weg wordt gegooid. Ik vraag me dus af wat ik allemaal heb weggegooid met het water (i.i.g. een groot gedeelte van de terpenen volgens mij). De volgende keer ga ik het op precies dezelfde manier doen, maar dan sla ik de 25mu zeef over en laat alles bezinken, zodat ik het water kan over hevelen; Gumby hasj dus! Ik ben dan vooral benieuwd naar het verschil qua smaak en geur. Groeten Beaker Quote Share this post Link to post Share on other sites