Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

RollingStoned

Dit zijn cannabisconcentraten!

Recommended Posts

Misschien heb je er wat over gehoord, misschien ook niet maar cannabisconcentraten zijn enorm populair aan het worden. Ze dingen steeds vaker, net als hasj, mee op cannabis cups, maar wat zijn deze cannabisconcentraten eigenlijk? Bij Qi Concentrates uit Vancouver weten ze er alles vanaf, en jij nu ook!

 

Wat zijn cannabisconcentraten?

Hoewel cannabisconcentraten er al best lang zijn, wordt de markt er momenteel werkelijk mee overspoeld! De populariteit van concentraten is enorm te noemen en groeit elke dag verder. Grote kans dat je ze binnenkort in de Nederlandse coffeeshops gaat zien, denken wij.

Butane Honey Oil, zoals het op zijn engels heet, (HBO in het kort) is er in drie verschillende vormen. Scherven (shatter, glas-achtig), wax (budder, vettig of boterachtig) en in olievorm (honey oil). Hoewel het heel verschillende producten zijn met verschillende uitwerkingen en aroma’s, worden alle drie de vormen concentraat via hetzelfde proces uit de wiet geëxtraheerd.

 

Simpel gezegd is het alles wat je van cannabis wilt hebben,

wat overblijft is niet meer dan plantmateriaal

 

 

Cannabisconcentraten bevatten een heel hoge dosis aan THC, CBD, terpenen en terpenoïden. Deze stoffen geven cannabis de medicinale kracht, de smaak, het aroma en natuurlijk het euforische effect. Simpel gezegd is het alles wat je van cannabis wilt hebben, wat overblijft is niet meer dan plantmateriaal en schadelijke stoffen die je eigenlijk liever niet in je longen zou moeten willen hebben.

 

shatter-300x270.jpg

 

We willen je er nadrukkelijk op wijzen dat het produceren van cannabisconcentraten zeer gevaarlijk is vanwege de licht ontvlambare stoffen die tijdens het extractieproces in de lucht terechtkomen. De juiste veiligheidsmaatregelen en ventilatie moeten heel serieus worden genomen en het maken van cannabisconcentraten zou niemand zelf moeten proberen, tenzij die precies weet waar die mee bezig is!

Nadat het extractieproces is voltrokken en het oplosmiddel is verdampt, blijft cannabisextract over. Afhankelijk van het gewenste eindproduct (scherven, wax of olie) wordt dit extract verder bewerkt door middel van een vacuüm en verhitting.

 

Scherven

Scherven (shatter), ook bekend als glas dankt haar naam aan de harde, heldere en glasachtige vorm. Dit type concentraat is waanzinnig schoon, heel zacht aan je keel (smooth) en heel lekker om van te genieten. Het is zo schoon omdat de vetten van de plant uit het concentraat gefilterd worden, voordat het verder bewerkt wordt met het vacuüm en de hitte, wat een heel puur concentraat van THC, CBD, terpenen en terpenoïden oplevert.

Scherven worden bij een lagere temperatuur gemaakt dan wax of olie, waardoor de terpenen die de aroma’s van de wiet bevatten, niet verbrand worden en de scherven een ongelooflijk lekker cannbisaroma hebben.

 

wax-300x270.jpg

Wax

Wax, in de USA ook wel bekend als honeycomb (honingraad) of budder (boter) wordt zo genoemd vanwege het waxachtige uiterlijk. Wax bevat, in tegenstelling tot scherven nog wel vetten uit de plant, wat wax het typische waxachtige uiterlijk geeft. Het wordt op een hogere temperatuur gemaakt dan scherven, maar een lagere temperatuur dan olie. Dit zorgt ervoor dat een goed gemaakte wax ook enorm aromatisch en potent is. Het is de meest populaire vorm onder de cannabisconcentraten en wordt vaak gebruikt om te “dabben”.

Dabben is de meest gebruikte manier om concentraten in de longen te krijgen. Een stuk titanium of glas wordt hierbij verhit totdat het roodgloeiend is, vervolgens laat men er een “dab” (zeer kleine hoeveelheid concentraat) op vallen die door de hitte, onmiddellijk verbrand in een witte rookwolk die via een zogenaamde “Rig” geïnhaleerd wordt. Een Rig is als een bong, maar dan speciaal ontworpen voor concentraten. Je hebt ze in allerlei verschillende vormen en maten en zijn, net als sommige bongs, een kunstvorm op zichzelf. Penvormige vaporizers worden ook vaak gebruikt om concentraten mee te inhaleren, en er komen steeds meer modellen uit die geschikt zijn voor cannabisconcentraten.

 

rig-259x270.jpg

 

Honing olie of honey oil

Honey oil (honing olie) of Olie is de derde meestvoorkomende vorm van concentraat en wordt honey oil genoemd omdat het door de goudgele kleur erg veel op honing lijkt. Honing olie oftewel Butane Hash Olie (BHO) wordt na het extractieproces op een significant lagere temperatuur verwerkt dan scherven of wax. Het is extreem zacht om te roken en ook enorm potent maar veel lastiger om te gebruiken doordat het ook enorm plakkerig is.

 

Uitgangsmateriaal

Van welke vorm van concentraat je ook het liefst zou willen genieten, zorg er in ieder geval voor dat je weet waar het vandaan komt. Het uitgangsmateriaal (de wiet) is een heel belangrijke factor voor de kwaliteit van het concentraat! Wanneer de wiet bijvoorbeeld behandeld zou zijn met chemische middelen of pesticiden, worden deze tegelijk met de eerder genoemde gewenste stoffen uit de wiet geëxtraheerd, wat daardoor een concentraat zou opleveren dat erg slecht voor de gezondheid is, op zowel de lange als de korte termijn.

Concentraten zijn een geweldige manier om van cannabis zowel medicinaal als recreatief te genieten, ze zijn heerlijk aromatisch, zacht voor je keel en bovenal heel schoon. De scherven, wax en olie zijn allen blijvertjes en nemen in Amerika enorm aan populariteit toe. De trend is steeds in ontwikkeling en krijgt dagelijks meer aandacht. Het is zeker de moeite waard om je in te verdiepen.

 

In het volgende artikel over cannabisconcentraten op rollingstoned.nl zullen we dieper ingaan op de details van het extractieproces.

 

© RollingStoned.nl

Share this post


Link to post
Share on other sites

Disclaimer bij het bovenstaande artikel: Cannabisconcentraten zijn op dit moment illegaal in Nederland. Zoals in het artikel staat, niemand zou zelf moeten proberen om cannabisconcentraten te maken en wanneer wij zeggen "Grote kans dat je ze binnenkort in de Nederlandse coffeeshops gaat zien" bedoelen we daarmee dat wij het onterecht vinden dat een cannabisproduct op lijst 1 van de opiumwet staat en dat we denken dat zo een populair product zijn weg naar het publiek gaat vinden omdat het verbieden van een product, welk product dan ook, de vraag naar dat product vergroot.

 

We willen absoluut niemand aanzetten tot het gebruik van, of het produceren van cannabisconcentraten, wel willen we met dit artikel voorlichten over de gevaren van het maken van en het bestaan van cannabisconcentraten.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest elmanito

Komt er ook iets in het volgende artikel over de zuiverheid van de gebruikte uitgangsmaterialen.Grote discussie in de VS oa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bedoel je met uitgangsmaterialen de wiet of het oplosmiddel? Ik moet nog overleg plegen over het komende artikel dus ik kan je vraag doorgeven.

Share this post


Link to post
Share on other sites

die "scherven" zijn in ieder geval super!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Als er veel concrete vragen zijn wil ik ook wel overwegen een vraag-antwoord artikel te doen met Qi. Je vraag mag hieronder.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest elmanito

Bedoel je met uitgangsmaterialen de wiet of het oplosmiddel? Ik moet nog overleg plegen over het komende artikel dus ik kan je vraag doorgeven.

 

Ten eerste het oplosmiddel die verontreinigd kan zijn, maar de wiet ook natuurlijk wanneer het bespoten is, zeker als het geen eigen teelt is.

Share this post


Link to post
Share on other sites

mooi hoor!

 

binnekort gaan we hier ook shatter maken!

 

zeker het oplosmiddel!

Share this post


Link to post
Share on other sites

ben erg bekend met het oraal innemen van bho , en bij gebrek aan rig chinezen van BHO

Ik vind dat ISO wash ook wel in deze thread een plekje mag hebben

 

een geschikte pen vaporizer met voordelige accus en accesoires..dat zou wel gunstig zijn om te vermelden...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wel grappig stukje ... Leuk stukje aanvulling op de rest ,,

 

Maart kom je hier wf voorzien van knip en plak ? Of alleen je eigen website promoten ?

 

UG

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoi Urbangrower, een beetje van beide, volgens de samenwerking tussen WF en RS verzorgen we WF van het laatste cannabisnieuws en hopen natuurlijk dat de forumbezoekers onze site daardoor ook ontdekken. Sommige artikelen waarvan ik denk dat jullie dat ook zullen waarderen, zoals dit artikel over cannabisconcentraten plaatsen we ook door. We hopen dat jullie ons initiatief waarderen, en staan dan ook open voor suggesties/verslagen van WF bezoekers, jullie kunnen mij hier ook altijd een persoonlijk bericht sturen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

hoi

 

heb het ook al wel eens geprobeerd. aan de hand van volgend filmpje

http://www.youtube.com/watch?v=0SHxMD2D0K4

en voor het gebruik verkopen ze in nederland de perfecte e-sigaretten

http://www.youtube.com/watch?v=9YLhkfnu-Zc

Edited by sensi life
filmpjes zichtbaar gemaakt

Share this post


Link to post
Share on other sites

het is heel belangrijk de juiste werkwijze te hanteren bij het soort concentraat je maakt!

bv. met BHO is het heel belangrijk dat er gevacumed en verwarmd wordt om alle resten butaan eruit te krijgen.

 

veel mensen zitten maar bho te maken en te consumeren zonder er eigenlijk echt iets van te kennen en het echte nut van de vacuum te begrijpen, en zo is het met de andere concentraten ook.

 

misschien mooi dat er eens een wat dieper ingegaan word op de schadelijke stoffen die achterblijven bij een niet juiste werkwijze..?

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Butaan is niet erg schadelijk. Als je een deo gebruikt adem je dagelijks kleine hoeveelheden butaan in. Het wordt namelijk gebruikt als drijfgas. Pas in hogere concentraties veroorzaakt het tijdelijke dufheid.

 

MSDS butaan:

http://www.hovensa.com/pdf/butane.pdf

Share this post


Link to post
Share on other sites

het gaat ook niet over butaan op zich, meer over de bijproducten die in butaan zitten en achter blijven.

 

Wanneer een meerdere keren gefilterd butaan gebruikt wordt van hoge kwaliteit en de correcte stappen zijn gevolgd voor reiniging is er geen probleem, maar dikwijls is dat niet het geval, en ik zou er toch ook niet zomaar van uitgaan dat butaan niet schadelijk is!

geef mij toch maar zonder!

Share this post


Link to post
Share on other sites

ik denk ook wel dat, als je zomaar het eerste beste youtube filmpje gebruikt als instructie, dat het dan inderdaad wel schadelijk kan zijn.

meestal gebruiken mensen de gewone busjes van bij de supermarkt, maar er is natuurlijk, zoals met alles, prijs/kwaliteit

dus vooral goed rondkijken en info verzamelen voor je er mee begint.

er gebeuren ook wel de nodige ongevallen met die butaan methode, het spul durft wel eens te ontploffen als je niet uitkijkt.

het gezondste en veiligste zal toch wel altijd het jointje blijven :tu

Share this post


Link to post
Share on other sites

net daarom zou het mooi zijn dat daar ook eens op gewezen wordt.

in bijna elk artikel word gewezen op de ontploffingsgevaren van het maken van bho,

maar nergens word gewezen op de gezondheid risico's bij een niet juiste werkwijze, raar vind ik dat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heel interssant topic RollingStoned :popcorn:

 

Maar persoonlijk ga ik het houden bij een jointje te rollen, oude gewoontes leer je niet graag af en ik vindt dit maar vrij extreem !!

Share this post


Link to post
Share on other sites

het gaat ook niet over butaan op zich, meer over de bijproducten die in butaan zitten en achter blijven.

 

Wanneer een meerdere keren gefilterd butaan gebruikt wordt van hoge kwaliteit en de correcte stappen zijn gevolgd voor reiniging is er geen probleem, maar dikwijls is dat niet het geval, en ik zou er toch ook niet zomaar van uitgaan dat butaan niet schadelijk is!

geef mij toch maar zonder!

Daar heb je een punt. De zuiverheid van butaan is natuurlijk wel degelijk van belang. Butaan op zich, alhoewel brandbaar, is relatief inert. Check die MSDS maar. En natuurlijk, hoe zuiverder je BHO hoe beter.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Medicinale cannabis middels dabbing – wat moet je weten?

 

 

 

 

 

 

source-Errlqueen-250x333.jpg

BHO – wax (foto: Errlqueen)

 

Dabbing is al ruim 10 jaar een methode om cannabis toe te dienen, maar sinds begin 2013 neemt de populariteit ervan gestaagd toe.

‘Deppen’ is wat dabbing letterlijk betekent. Het is het gebruiken van een cannabisextract in de vorm van olie, wax (een honingachtige substantie), ‘buddder’ (een kleverige substantie) of ‘shatter’ (een glasachtige substantie). Deze substanties worden ook BHO genoemd, wat staat voor Buthane Hash Oil. Middels een hittebron wordt de BHO verhit en de damp die vrijkomt, wordt geïnhaleerd. Deze methode lijkt op vaporiseren;

 

 

Dabbing versus cannabis roken

 

Het grote verschil tussen het roken van cannabis of het gebruiken van een concentraat zit in de puurheid. De bloemen van hele potente cannabissoorten bevatten circa 30 procent cannabinoiden, de werkzame stoffen in cannabis. Daarbij bestaan de toppen ook voor een groot deel uit plantmateriaal dat nauwelijks cannabinoiden bevat. Dit materiaal draagt dus maar lichtelijk bij aan de medicinale waarde wanneer het verbrandt, het bevordert de gezondheid van het lichaam niet en het is belastend voor de longen. Ten slotte wordt bij het roken van cannabis vaak tabak gebruikt en de gezondheidsrisico’s daarvan zijn bekend.

Deze gezondheidskwesties zijn echter te voorkomen middels diverse alternatieven zoals bijvoorbeeld het verwerken van cannabis in thee of het verdampen van de werkzame stoffen in een vaporizer. Dabbing behoort ook tot deze gezondere vormen van cannabisgebruik, en is van alle inhaleerbare alternatieven de puurste vorm.

 

 

Hoe werkt dabbing

 

Bij dabbing wordt gebruikt gemaakt van de eerder genoemde substanties cannabisolie, budder, wax of shatter. Dit zijn allemaal concentraten van de werkzame stoffen in cannabis, zoals tetrahydrocannabinol (THC) en cannabidiol (CBD) plus de terpenen die voor de smaak zorgen. Indien dit concentraat correct wordt geproduceerd, ontstaat een letterlijk extract van de eigenschappen van de plant. Dit houdt in dat de specifieke geur, smaak en het effect behouden blijven in het concentraat, maar in een veel hogere mate beschikbaar zijn. Goede concentraten bevatten 75 tot soms wel 90 procent werkzame stoffen.

dabbing_gear-250x187.jpg

Dabbing benodigdheden.

 

Toen dabbing werd ontdekt, gebruikte men een heet mes. Inmiddels werkt dabbing met geavanceerd materiaal, zoals een speciaal voor dabbing gemaakte bong (soort waterpijp). Daarop wordt een element geplaatst in de vorm van een kokervorming onderdeel dat ‘nail’ (=spijker) heet. Deze is meestal van titanium, ceramiek of glas gemaakt. Met een krachtige butaanaansteker wordt de nail verhit. Vervolgens dient de gebruiker een beetje BHO op een metalen pennetje (skillet) tegen de hete nail aan te deppen. De damp die vrijkomt wordt tegelijkertijd geïnhaleerd door de bong. De methode van het deppen voorkomt dat de BHO in een keer verbrandt en dit vereist oefening om een gevoel te krijgen voor de ideale temperatuur zodat dabbing efficiënt gebeurt.

 

 

Voordelen van dabbing

 

Het grootste voordeel van dabbing is dat het effect veel krachtiger is ten opzichte van het roken van een joint of via een verdamper. Dit maakt dabbing erg geschikt voor het bestrijden van acute en chronische pijn en heftige misselijkheid omdat het direct en zeer effectief werkt. Het bereiken van een vergelijkbaar effect via het roken van een joint of het verdampen in een vaporizer is onhaalbaar.

Door de stijgende populariteit van dabbing heeft
naar dabbing. Uit dit onderzoek is naar voren gekomen dat dabbing een gezonde manier van cannabisconsumptie is. Uit de verzamelde gegevens bleek eveneens dat er geen bewijs is van meer problemen of ongevallen tijdens het dabben, ten opzichte van het roken van cannabistoppen.

skillet-250x187.jpg

Skillet.

 

De onderzoekers hebben ook gekeken of dabbing kan leiden tot een hogere tolerantie en ontwenningsverschijnselen. “Dit is niet verwonderlijk gezien de hogere dosis concentraten met dabs”, aldus onderzoekster Mallory Loflin.

Haar interpretatie van de studie is als volgt: “De resultaten suggereren dat dabben misschien gemakkelijker leidt tot een afhankelijkheidssyndroom ten opzichte van het roken van de cannabisbloemen, maar er is geen bewijs dat het gebruik de belangrijke domeinen van het leven meer beïnvloed dan wat is te zien bij het gebruik van cannabisbloemen.” Helaas zijn er nog geen onderzoeksresultaten met betrekking tot de effecten op de lange termijn.

 

 

Nadelen van dabbing

 

Het toedienen van cannabinoïden middels dabbing is op zich niet gevaarlijk hoewel voorzichtigheid is geboden. Sommigen vinden dabbing er eng uitzien omdat de handeling iets weg heeft van het toedienen van crack. Hierdoor zijn er mensen die beweren dat het aangezicht niet bijdraagt aan een positief cannabisimago.

Het extract kan wel voor problemen zorgen. Het maken van de BHO is een secuur werk waarbij chemische oplosmiddelen worden gebruikt zoals ethanol, alcohol, propaan of butaan. Het maken van een zuivere BHO waar deze middelen niet in achterblijven vereist veel kennis, maar vanwege allerlei handleidingen op internet is het aanlokkelijk om zelf BHO te maken. Als bij deze mensen het proces goed gaat, is het eindproduct vaak nog steeds van slechte kwaliteit omdat er resten van de oplosmiddelen achterblijven. Als dat het geval is, is in de BHO ook de geur van een brandbare stof waarneembaar. Als het fout gaat, betreft dat altijd het ontvlammen van de oplosmiddelen tijdens het productieproces, met alle gevolgen van dien.

Een ander gevaar is overdosering. Hoewel het nog steeds niet mogelijk is om te overlijden aan een overdosis cannabis, kan het effect erg onplezierig zijn wanneer een te grote dosis wordt geïnhaleerd. Voorzichtigheid is geboden.

 

Dabbing tijdens de Hanfhurg
.

 

 

 

Ten slotte

 

Het vinden van een goede manier om
toe te dienen kan een zoektocht zijn. Wat bij de een goed werkt, kan bij de ander minder goed werken. Cannabisextracten hebben veel potentie te bieden en voor veel patiënten kan dabbing een goede manier zijn om een optimaal medicinaal resultaat te behalen. Wees, bij elke vorm van medicatie, altijd voorzichtig. Indien het gebruik van medicinale cannabis wordt overwogen,

Share this post


Link to post
Share on other sites

Het maken van de BHO is een secuur werk waarbij chemische oplosmiddelen worden gebruikt zoals ethanol, alcohol, propaan of butaan. Het maken van een zuivere BHO waar deze middelen niet in achterblijven vereist veel kennis, maar vanwege allerlei handleidingen op internet is het aanlokkelijk om zelf BHO te maken. Als bij deze mensen het proces goed gaat, is het eindproduct vaak nog steeds van slechte kwaliteit omdat er resten van de oplosmiddelen achterblijven. Als dat het geval is, is in de BHO ook de geur van een brandbare stof waarneembaar.

 

 

dit is nu net wat ik bedoel!

Share this post


Link to post
Share on other sites

ben erg bekend met het oraal innemen van bho , en bij gebrek aan rig chinezen van BHO

Ik vind dat ISO wash ook wel in deze thread een plekje mag hebben

 

een geschikte pen vaporizer met voordelige accus en accesoires..dat zou wel gunstig zijn om te vermelden...

Hoi Meneer jansen

ik heb onlangs geprobeerd met zo een e-sigaret die overal in nederland te koop is, werkt perfect, die zijn identiek zoals in het filmpje.

de mijne heb ik gekocht in een speciaalzaak in baarle-hertog tegenover de hema

 

groene groet

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...