Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

cannabizznis

tros nederland 1 hennep taskforce

Recommended Posts

nu op tv... \\\

 

Geweld, ripdeals, liquidaties, witwassen en corruptie. Massale politie invallen, zwaarbewapende arrestatieteams, inbeslagname van miljoenen euro’s. In Brabant woedt een serieuze strijd tussen de georganiseerde misdaad in de wiethandel en de autoriteiten. Hoe is het met de drugsoorlog in Brabant? EenVandaag ging op pad met de Taskforce tegen de georganiseerde hennepteelt en ging kijken in Brabant - de ‘wietschuur van Europa’. Lees artikel

 

over 10 jaar (schatten ze de taskforce te kunnen sluiten) hennep probleem brabant opgelost!)

 

http://www.eenvandaag.nl/

Share this post


Link to post
Share on other sites

waarom word eigenlijk de foto, van de auto van (een vermoorde huurmoordenaar) gebruikt..?

heeft toch niks met hennep te maken. dat is de mens die iemand inhuurt?? ;) :P :huh: (

 

 

 

 

 

Alarm

Een half jaar geleden sloegen bestuurders in het zuiden alarm over het uit de hand gelopen geweld na een serie liquidaties en aanslagen. Er kwam een Nationale Taskforce die de criminele bendes achter de wietteelt moest stoppen. Wat is er sindsdien gebeurd?

De criminele softdrugsbendes die de grensregio teisteren blijken machtiger dan ooit en de invloed van de zware misdaad ernstiger dan gedacht. Politie en justitie hebben de grootste moeite de invloedrijke criminele organisaties te bestrijden.

 

Taskforce

EenVandaag maakt de balans op met Bart Nieuwenhuizen, hoofdofficier van Den Bosch en voorzitter van de landelijke Taskforce tegen de georganiseerde hennepteelt. Hij maakt bekend dat de autoriteiten nog zeker tien jaar nodig hebben om de wietcriminaliteit onder controle te krijgen en een einde te maken aan de macht van de netwerken. En met Simone Steendijk, korpschef Brabant-Zuidoost en vanuit de politie verantwoordelijk voor de Brabantse acties tegen de wietbendes. Ook commentaar van Gitte Stevens, topstrafpleiter in het zuiden en advocaat van grote verdachten in het Brabantse circuit, en de Tilburgse criminoloog Toine Spapens.

 

Aanval

Achter de schermen rukt de politie regelmatig met honderden agenten uit voor invallen die het milieu een slag toe moeten brengen. Samen met allerlei andere partijen (belastingdienst, marechaussee, gemeenten) zijn ze vooral op zoek naar de organisatoren en grootverdieners in de grootschalige teelt. Tot nu toe rukte de Taskforce zes keer groot uit met een paar honderd man na maandenlang onderzoek. Met resultaat – tientallen arrestaties en inbeslagname van miljoenen aan geld en dure auto’s - maar is het ook blijvend?

 

Hardnekkig: nieuwe cijfers

Politie en justitie in Brabant hebben de omvang van de georganiseerde misdaad achter de toelevering van coffeeshops en de gigantische hennep-export opnieuw in kaart gebracht. “Het is ernstiger dan gedacht”, zegt Steendijk. Brabant telt 24 georganiseerde criminele netwerken die zichzelf financiert met hennepteelt- en handel. Ze houden zich daarnaast bezig met andere zaken als mensenhandel, overvalcriminaliteit en wapenhandel. Zeker 300 bekende zware criminelen zijn actief in het circuit. Per kwartaal betrapt het OM zo’n 700 verdachten die iets met hennepteelt te maken hebben. “Bijna alle criminaliteit in Brabant hangt samen met wiet”, concludeert dan ook onderzoeker Toine Spapens van de Universiteit Tilburg. Landelijk zijn er volgens Bart Nieuwenhuis zo’n 160 criminele ondernemingen actief in de wietbussiness – waarmee 2 miljard euro per jaar wordt verdiend.

De aanpak van de overheid is kostbaar - 250 agenten zijn fulltime bezig met de opsporing van netwerken. Per actie van de Taskforce worden nog eens een paar honderd politiemensen en (belasting)ambtenaren ingezet. “Gemiddeld duurt het 1,5 jaar om een netwerk op te rollen”, rekent Steendijk voor.

 

Opbrengst

Sinds de start van de Taskforce, eind vorig jaar, zijn 24 grote namen uit het circuit opgepakt, 700 telers aangehouden en voor 60 miljoen aan hennepoogst vernietigd. Ook werden 54 huizen, tientallen dure auto’s en 3,5 miljoen aan geld inbeslag genomen. Hoofdofficier Nieuwenhuizen en korpschef Stevens zijn tevreden. Ondanks de massale kosten en vele manuren aan politie-inzet moet het op deze weg verder vinden zij. Want met een wietpas en besloten coffeeshops – waar het kabinet op inzet – kom je er niet. “Dat helpt allemaal maar een beetje. Wat nodig is dat je dit jaren volhoudt. Binnen tien jaar hebben we dit probleem opgelost”, belooft Nieuwenhuizen.

 

Hopeloos

Advocate Gitte Stevens verwacht niet dat het zo’n vaart zal lopen, integendeel. Zij waarschuwt dat zo lang Nederland een gedoogbeleid heeft en coffeeshops wiet mogen verkopen, de opjaagacties van politie en justitie geen enkele zin hebben en zelfs een averechts effect hebben: er treedt een verharding op en alleen zwaardere groeperingen zullen zich nog toeleggen op de wietteelt omdat die over de middelen beschikken om het vol te houden. “Wat wil je: de overheid gedoogt coffeeshops. Op zich een te verdedigen keuze. Maar iemand moet die shops bevoorraden. Rol je de ene groep op, dan staat de volgende klaar. Hoe moet de shop anders aan spullen komen?” Een radicale keuze van de politiek – wel of niet gedogen van coffeeshops – is volgens haar de enige keuze. Ook onderzoeker Spapens denkt dat de overheid en politiek hoognodig echte keuzes moeten maken. Anders kost de bestrijding van illegale wietteelt de overheid nog jaren vele miljoenen aan bestrijdingskosten.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wat een sukkels in de politiek/justitie (niet allemaal hoor). Als je het mensen moeilijk maakt om iets te maken/verbouwen/telen (door oprollen van kwekerijen etc) en het hen vervolgens makkelijk maakt om het te verkopen, dan gaan veel mensen dit juist proberen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Reden om deze situatie zo te handhaven is omdat de huidige coffeeshops honderden miljoen euro opleveren. Uiteindelijk is het een financiële discussie.

 

politiek houdt dit gedoogbeleid in stand. Grote criminelen worden opgepakt (weliswaar dweilen met de kraan open) maar het levert ook inkomsten op bij beslagnames. Hiernaast telen de kleine telers door om de coffeeshops te bevoorraden. Een groot deel hiervan wordt verkocht aan toeristen...inkomsten vanuit een anders land (Belgie, england duitsland, frankijk etc.). De tientallen miljoenen aan kosten door inzet mankracht om de grote jongens op te sporen wegen niet op tegen de honderden miljoenen euros die door het voeren van dit beleid oplevert.

 

Andere landen willen ook dat het gedoogbeleid van NL voortzet. Dan hoeven zij ook geen strijd aan te gaan met de cannabis problematiek, want die lost zich wel op voor hun inwoners binnen de NL grenzen.

 

kortom: Als je het zo bekijkt worden alle belangen behartigd op politiek niveau. Dit is een 'probleem'wat nog vele jaren doorgaat. En dit probleem is vooral veroorzaakt opgeblazen door media waardoor de politiek opeens voor een keuze staat om iets te gaan doen voor de publieke opinies, acties te ondernemen, keuzes te maken etc. Daarom krijg je van die halfslachtige, onnozele, geen zolen aan de dijk zettende maatregelen. Zij weten dondersgoed dat de invoer van wietpas, meer inzet mankracht etc. het 'probleem' niet oplost. Daar ligt niet de wortel van het probleem. Dus is die intentie wel aanwezig om het zgn. probleem van ons gedoogbeleid te willen oplossen? mijn mening...niet

 

uiteindelijk gaat het voor de huistelers om zakcentje & kwaliteit wiet als ze het zelf oproken, criminele organisaties om een lekker dikke inkomsten bron en de politiek om hun schatkist te vullen....

 

als je naar het kosten en baten balansje kijkt kunnen we alleen concluderen...it's all about the money ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik heb het net via uitzending gemist gekeken en het lijkt erop dat het hoofd taskforce in de zijn laatste zin eigenlijk alles verklaard: de georganiseerde misdaad is van de XTC naar de hennepteelt overgestapt de laatste jaren. Door de aanpak in de hennepteelt zullen deze zich als het risico te groot wordt voor de winsten weer verplaatsen naar andere takken van sport.

Share this post


Link to post
Share on other sites

uiteraard uiteraard uiteraard.. en over een tijdje maakt iedereen miauw miauw en dan storten ze zich daar weer op. en als de risico's te groot worden, zullen criminelen zich storten op alles wat maar geld op levert. overvallen, inbraken, autodiefstal, i-net fraude noem 't maar op. dat is nu ook al, alleen nu mogen we blij zijn dat ze hun geld verdienen met wiet, dan vallen ze tenminste weinig burgers lastig. en wat je ook doet, het is allemaal snel en makkelijk geld verdienen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...