Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

Sign in to follow this  
Torsti

Behandeling van de zogenaamde Kastanjezaak - Assen.nu

Recommended Posts

DRENTHE - De rechtbank in Assen begint op maandag 27 juni om 9 uur met de behandeling van de zogenaamde "Kastanjezaak". De zaak betreft een zogeheten megazaak. Het gehele dossier beslaat ongeveer 45.000 bladzijden. Door het Openbaar Ministerie zijn 35 personen als verdachte aangemerkt.

De verdenkingen van het Openbaar Ministerie omvatten onder meer het aankopen en huren van huizen door heel Nederland en het aangaan van hypothecaire leningen bij banken, waarbij valse bescheiden zouden zijn gebruikt. In bijna alle huizen zou vervolgens een hennepkwekerij zijn ingericht. Na ontdekking van deze kwekerijen, beslaglegging en verkoop zouden banken verliezen hebben geleden.

 

De strafzaak tegen de verdachten neemt meerdere dagen in beslag. De zitting van maandag 27 juni 2011 betreft geen inhoudelijke behandeling van de zaak, maar een regiezitting. Daarin krijgen de raadslieden van de verdachten de gelegenheid hun onderzoekswensen naar voren te brengen, waaronder het eventueel horen van getuigen.

 

De regiezitting duurt van maandag 27 juni tot en met woensdag 29 juni 2011 en start deze dagen om 09.00 uur. De rechtbank neemt vervolgens een beslissing op de ingediende verzoeken. Daarna vindt mogelijk nader onderzoek plaats

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...