Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

SaX-

Royal Danish Guerilla 2011

Recommended Posts

Hey,

 

Gaat goed zie ik :) ik had wel een vraagje aan jou,

Denk je dat het gaas echt nodig is? want bij mijn spot lopen er ook wel herten enzo :S

 

Nog veel succes met je kweek :)

 

Smoke&Fly

Share this post


Link to post
Share on other sites

Er zijn veel konijnenholen en langs de waterkant van het poeltje ook wat kleinere holen, mss muizen of ratten of weet ik veel wat. Ik heb op deze spot nog nooit werkelijk last gehad van opgegeten plantjes.. Maar we nemen het zekere voor het onzekere :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

ziet er goed uit! Ik denk wel dat het 2de plantje wat dorst heeft, kan dat zijn , de blaadjes krullen wat ..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ze hebben allemaal wat last gehad van de kiembladjes en 1ste kartelbladjes die zo verdroogd/verbrand zijn. Ik dacht eerst dat ik wat teveel water had gegeven in het begin, of dat ze als kiempje op een mestkorrels waren gebotst met hun worteltje.. Ik dacht namelijk dat dit symptoompjes waren van overvoeding/overwatering en niet direct van te weinig water...

 

Iemand die dat kan bevestigen? :)

 

Mvg,

SaX

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dat gaat er mooi uitzien als het daar allemaal in de bloei staat :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hehehe, ik kijk er naar uit :)

volgende keer zal ik eens proberen een overzichtsfoto te maken, momenteel zijn ze nog wat te klein en zie je ze niet op de foto, maar ik hoop toch dat mijn spot van zo'n 15x15m vol gaat staan, met een aantal grote struiken :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

ik denk dat het als volgt is: wanneer de blaadjes hangen heeft je plantje dorst maar dan is dat omdat er geen water genoeg in de grond is. Als de blaadjes zo opkrullen is dat denk ik omdat er té veel verdamping is tov het water dat kan worden opgenomen door de wortels, wat kan gebeuren als de wortels nog niet zo goed zijn ontwikkeld.

 

Moet dat wel even nachecken want ik kan er ook compleet naast zijn :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Met dit weer ben ik toch nog eens water gaan geven. Ze konden het ook wel gebruiken, een paar hadden wat blaadjes die omhoog krulden, dus overal een paar emmertjes water leeggegoten. Wat ben ik blij dat ik een poeltje in de buurt heb, anders zou ik wel ontzettend veel met water moeten gaan sleuren. Zelfs het waterpeil van dat poeltje was ferm gezakt, dus heb ik een soort van "waterput" moeten graven in de restanten ervan om daar water uit te kunnen scheppen.

 

Ik heb ook ineens de nieuwe greppel volgegoeid met zand van de oevers, waar brandnetels staan, wat kippenmest erin en ook hier een paar emmers water over..

 

De foto's dan:

gallery_21990_11969_1860154.jpg

^ greppeltje van een meter of 4 en 50cm diep, daarnaast ook nog een greppeltje van 2m, hier staat ook al 1 RD'tje in een apart gat, een beetje een achterblijvertje.

 

gallery_21990_11969_1197993.jpg

^ hier dan een greppel met 8 Royal Danes

 

gallery_21990_11969_1224369.jpg

^ 5 vingerig blad, met het 7-vingerig in aantocht :D Er zitten wel een klein beetje verkleurde (lichtgroene) vlekjes op het blad. Valt niet zo goed te zien op de foto's. Een paar anderen hadden er ook last van, als het de volgende keer erger is maak ik er een close-up van..

 

gallery_21990_11969_1807572.jpg

^ Een aantal op een rij, jammer van het gaas anders had ik hier een ontzettend leuke foto :lol:

 

gallery_21990_11969_482508.jpg

^ een van de mooiste plantjes van structuur...

 

De foto's zijn allemaal met mijn gsm getrokken 5Megapixel, ondanks zoveel pixels vind ik de foto's een beetje flauw, volgende keer hoop ik eens een spiegelreflex mee te nemen, dan gaan we leuke foto's nemen :D

 

Wat het weer betreft konden we de afgelopen dagen niet klagen, alleen blijft de grond overal zo droog! Het mag van mijn part wat wisselvalliger worden, een goed buitje om de 2 dagen zou ze goed doen!

Als 'hobby' volg ik in de winter vaak het weer voor de alpen aangezien ik een fervent wintersporter ben en meermaals per jaar naar daar afreis. Tegenwoordig volg ik het weer dus ook 's zomers voor de plantjes.. En wat blijkt: na zondag zullen we waarschijnlijk weer een nattere/koudere periode tegemoet gaan voor zeker anderhalve week. Hierbij hoop ik op voldoende vocht dat de grond in kan trekken, maar natuurlijk ook nog voldoende zon. We shall see, I keep you posted :)

 

 

Groene groetjes

SaX

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik zie dat je ook op een zanderig grondje kweekt, net zoals ik

Dat droogt inderdaad vrij snel uit, ik heb het geluk dat het grondwater hier vrij hoog staat (veel vijvers en beekjes in de buurt)

 

Je plantjes staan er goed bij! Succes

 

Grtz, WaKKi

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thx, voor je reactie :)

Inderdaad, bij het graven van die laatste greppel was ik precies op het strand aan het graven, zand, zand, zand, af en toe een wortel van iets... hopelijk houdt de grond die ik erin heb gegooid (zit ook een beetje klei door gemengd van de oevers...) het water wat beter vast. Het waterpeil van het poeltje ligt zo'n 2m lager dan de hoogte waar ik op kweek, hopelijk vinden mijn plantjes genoeg vocht.. iemand een idee hoe diep de wortels reiken van onze plantjes? Het hangt waarschijnlijk af van het type grond enzo, maar is dit +50cm? + 100cm?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zo, ze gaan hard zie ik :lol:

Hoe groot zijn ze nu?

want ik heb ook wat royal danes staan :)

Wat voor voeding heb je ze trouwens gegeven?

 

Smoke&Fly

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thx voor je reactie!

 

Ik gok dat ze nu tussen de 10 en 25cm zitten, de eerste 7-vingerige bladeren waren in aantocht, dus euh, een stuk of 3 internodes? (? :))

Voeding zitten er alleen maar kippe- en koemestkorrels in de grond, en wat potgrond, ratio 1:3 met grond van de oevertjes van het poeltje geschept ongeveer.. cheap, puur natuur.. Misschien dat ik later nog wel wat fosforrijke voedingskorrels strooi (rozekorrels?)

 

Het weer de voorbije dagen is volgens mij schitterend voor de plantjes.. Warm, zonnig, vandaag warm en vanochtend vochtig, maar de zon is er ook al zeker doorgekomen.. Volgende dagen blijft het nog redelijk van temperatuur, met af en toe een buitje en af tussendoor zon. Ik heb liever dit weer, dan dat ik mij moet zorgen maken om water geven.. :lol:

 

Greetttzzz

SaX

Share this post


Link to post
Share on other sites

UPDATE 08/06

 

Ze vinden het weer van de afgelopen dagen heerlijk, eindelijk genoeg te drinken.. Dat in samenspel met de redelijk hoge temperaturen heeft ervoor gezorgd dat ze aan hun groeispurt beginnen..

 

gallery_21990_11969_1405986.jpg

^Achterblijvertje, hiernaast komen wat nieuwe plantjes..

 

gallery_21990_11969_2205458.jpg

^ Greppeltje met 8 plantjes.. Hier staan ze wel redelijk dicht op elkaar...

gallery_21990_11969_1077944.jpg

 

gallery_21990_11969_114434.jpg

^ Fototjes zonder gaas..

gallery_21990_11969_661359.jpg

 

gallery_21990_11969_631178.jpg

^ De grootste komt er met zijn kop bovenuit, een 35cm gok ik..

 

gallery_21990_11969_1532772.jpg

 

Dan had ik nog 12 autoblueberry'tjes ontvangen paar daagjes geleden:

gallery_21990_11969_937185.jpg

 

gallery_21990_11969_26113.jpg

^ Gedroogde veenbessen :) , tussen keukenrol dus :D

 

gallery_21990_11969_1142687.jpg

^ Op de spot wat stekgrond ingewaterd in bekertjes, ze zijn wel doorzichtig, maar het is slechts voor een dag of 5, daarna gaan ze direct de volle grond in, voordat hun penwortel begint te krullen :D

 

gallery_21990_11969_360556.jpg

^ Ontkiemd zaadje erin, en mijn miniserretjes nog eens bovengehaald :wacko:

 

gallery_21990_11969_850390.jpg

^ Overzichtje spot

 

Let it grow!

 

SaX :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ze zien er echt gezond uit. Maar zitten ze niet heel dicht op elkaar ?? Waar heb je die autoblueberry gekocht of geruild ? Het zien er potente zaadjes uit. Vorig jaar heb ik er 2 gehad, echt lekker weedje!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja ze staan wat dicht op elkaar.. maar de mannetjes moeten er ook nog uit.. We zien wel hoe het evolueert, misschien dat ik wel een paar plantjes uit elkaar durf buigen. Het zooi mooi zijn als ze afgewisseld man vrouw man vrouw zouden staan :lol:, zat de natuur maar zo in elkaar :D Dan hebben de vrouwtjes genoeg ruimte zonder de venten :D

 

Ik ben ook dol op blueberry, dat in een blueberry blunt en je waant je in candyland. De zaadjes komen van autoflowerzaden.nl, regulier, dus hier gaan we er 5 van bij de Royal Danes spot zetten om de vrouwtjes van af te bloeien. In de greppels die ik vorige keer heb voorbereid. De rest doen we ergens anders een zaadkweekje mee B) Ik zie mijn spot al vol autoblueberry voor mijn ogen volgend jaar :) 5x5m, met 0,5m² per plantje, Sea of Blue(berry) :wacko:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Die zijn ineens je gaas al uitgegroeid... B)

 

dat doe je echt goed man, zo voorgroeien op de spot en zo, wat een luxe ;)

en er komen er nog :)

 

Dat belooft...

succes met mannen zoeken binnenkort

 

Gr.

BioMan :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

UPDATE 15/06:

Het gaat nog steeds goed met de 15 Royal Danes, ze zijn allemaal flink gegroeid... Ook staan er momenteel 12 kleine Autoblueberries een wat voor te groeien (100% opkomst!) Gisteren ben ik een groot plantgat gaan graven waar er een 5- tal gaan mogen sexen voor een zaadkweekje :book: De rest komt bij de Royal Danes..

Ik denk dat ik nu wel een goeie methode heb gevonden voor de zaden te laten opkomen.. Of ligt het misschien aan beter zaad? Who knows..

 

Bij 2 plantjes zijn de vlekjes die erop waren nog wat verergerd.. Foto's zijn van een paar dagen geleden, misschien kan iemand een diagnose stellen :verrygood? Wat je merkt is dat deze plantjes een kleine achterstand aan het oplopen zijn tov de rest..

Geen tijd genomen voor foto's van de rest gisteren.. Het was al pikdonker :D

 

gallery_21990_11969_524154.jpg

gallery_21990_11969_1233630.jpg

^ Nogal onduidelijk misschien, maar je ziet dat er gele/bruine vlekjes zijn tussen de nerven van het blad...

 

Tips & Tricks, feel free!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Na een kort onderzoek in het bladziektes topic (click).. denkik dat ik met een magnesiumtekort kamp.. Kan iemand dat bevestigen? Wat is er het effectiefst om hiertegen te doen? Nog even aankijken of het veel erger wordt? Of direct actie ondernemen? :verrygood

 

Groene groeten

SaX

Share this post


Link to post
Share on other sites

Update 22/06

 

Vorige week donderdag en gisteren ben ik nog eens gaan kijken..

Hier fototjes van 16/06 hoe ik de spot aantrof met de kleine autoblueberries:

 

gallery_21990_11969_1379616.jpg

^ Autoblueberries, ready voor de volle grond

 

gallery_21990_11969_743981.jpg

^ hier dan op hun uiteindelijke spot

 

gallery_21990_11969_249395.jpg

gallery_21990_11969_590676.jpg

^ Greppel 1: met 8 Royal Danes

 

Ook is het bladprobleem niet weg bij 1 plantje:

gallery_21990_11969_1090994.jpg

^ Nieuwe bladeren krijgen hier ook wat last van en het plantje heeft een duidelijke achterstand tov de rest, gelukkig is het slechts 1tje. Het andere plantje dat dezelfde problemen vertoonde maakt voluit nieuw blad en heeft hier geen last van.. Ik denk dat ik gewoon de natuur zijn werk laat doen, mss dat ze er wel gewoon doorkomt..

 

Gisteren 21/06 ben ik nog eens langs geweest om te zien of de autoblueberries een beetje waren aangeslagen:

 

gallery_21990_11969_1240916.jpg

gallery_21990_11969_819582.jpg

^ Ze waren niet erg hard gegroeid, maar toch wel iets.. Dat ze niet verzopen zijn is al een goed teken :lol:

 

Op de Royal Dane spot was ik blij met hoeveel ze telkens groeien. 2 weken geleden kwamen ze met hun kopje net aan de rand van het gaas.. Gisteren waren ze al zeker dubbel zo groot als het gaas (de grootsten toch).. Maarrrr: Bij nader onderzoek heb ik al 4 mannen kunnen spotten, natuurlijk net 4 grootste/mooiste plantjes.. Leuk dat ze vroeg zijn met hun geslacht, maar ik vind het toch altijd zo jammer als je de mooiste plantjes de nek moet omdraaien.

 

gallery_21990_11969_938376.jpg

^Duidelijke balvorming..

gallery_21990_11969_937806.jpg

^ Erg jammer want het waren de gezondste planten eigenlijk, dikke stammetjes en grote bladeren...

gallery_21990_11969_134133.jpg

^ Foto van 16/06: De twee buitenste hier zijn mannetjes, de mooiste 2 van allemaal eigenlijk, achjah.. :D

 

Van de resterende 11 RD's nog geen vrouwen kunnen spotten. Wel nog 2 plantjes die ik verdenk van man te zijn.. Als het daarbij blijft qua mannen ben ik tevreden.. Ik hoop natuurlijk op het eind een aantal mooie dames te kunnen afbloeien.

 

niet voor gevoelige kijkers:

 

gallery_21990_11969_655586.jpg

gallery_21990_11969_1216268.jpg

 

Mooie worteltjes, ze kwamen niet bij de eerste ruk uit de grond, stevige plantjes hoor.. ;)

 

Nu mag de zon eens flink beginnen schijnen!

 

Keep'em green!

SaX

Share this post


Link to post
Share on other sites

UPDATE

Ik heb foto's van 27/06 (die heerlijke zomerse dag, waarop het stevige onweer volgde..) en van 2 dagen geleden 03/07.

 

27/06:

 

gallery_21990_11969_1093991.jpg

gallery_21990_11969_593397.jpg

De kleine autoblueberries, ze zien er wat zwakjes uit, bekertjes heb ik hier verwijderd en veel slokkenkorrels gestrooid want die zater er overvloedig. Slime everywhere!

 

gallery_21990_11969_58016.jpg

gallery_21990_11969_1425397.jpg

gallery_21990_11969_1672121.jpg

Enkele mooie planten van +- 1m10 hoog waarvan ik het geslacht nog niet wist..

gallery_21990_11969_554694.jpg

 

gallery_21990_11969_275335.jpg

De mooiste plant. Een man. Zonde, maar wel de nek omgedraaid natuurlijk. Dit brengt de teller mannen intussen al op 6 ( van de 15..)

 

gallery_21990_11969_1022451.jpg

Dit is een van de autoblueberries die ik ga proberen af te bloeien, staat er duidelijk beter bij als die voor de zadenkweek.

 

gallery_21990_11969_827428.jpg

Achterste = man, voorste = onbekend.

 

03/07:

 

gallery_21990_11969_1204163.jpg

Dit is de rij waar voordien 8 plantjes stonden, nu staan er nog 3. Allemaal venten ;)

 

gallery_21990_11969_1016188.jpg

gallery_21990_11969_204637.jpg

Ook een keer goed nieuws: 1 plantje dat absoluut een vrouwtje is!

 

gallery_21990_11969_1018039.jpg

gallery_21990_11969_128934.jpg

Gayporn

 

gallery_21990_11969_453359.jpg

Voorste plantje laat nog steeds geen geslacht zien, ik hoop op een vrouwtje dus (fingers crossed!). Een van haar onderste zijtakken is trouwens afgeknaagd tot aan het gaas, ik verdenk bunnies ;)

De achterste toont nu duidelijk ballen, maar ik bespeur precies ook enkele haren :/ Heb ik hier nu ook een dikke herma? Goeie foto's niet kunnen trekken.. (ik beloof jullie nog goeie foto's met een goede camera :D)

 

gallery_21990_11969_42829.jpg

De autoblueberrie voor af te bloeien..

 

Overzichtje van de main-spot:

gallery_21990_11969_4371069.jpg

Hier stonden er ooit 14, nu nog 8 (+ 1 autoblueberrie).

 

Op een klein veldje een 5 tal meter verder staan nog 3 autoblueberries voor af te bloeien en ook daar stond nog een RD man. De teller mannen staat in totaal nu op 11(!!) en dan hebben we 1 herma, 1 vrouw, 2 onbekend (oa die met bladproblemen, hopelijk zijn dit nog vrouwtjes.)

 

Zoals je ziet hou ik van de 15 gezonde plantjes maar weinig vrouwtjes over :P Heeft iemand een verklaring waarom er zoveel mannen bijzitten? Kan het te maken hebben met het feit dat ik in het begin zeer veel uitval heb gehad en de mannelijke zaailingen misschien net dat ietsje sterker zijn?

 

De mannen staan er nu nog omdat ik het bij elke vent moeilijker vind om ze te killen... Degenen die er nog staan gebruik ik nu voor wat te experimenteren met buigen, knakken, toppen, .. Gewoon om te zien hoe ze erop reageren (en: oefening baart kunst). Ze staan toch nog niet in bloei en veel valt er ook niet te bevruchten (die enkele haartjes van dat vrouwtje, haha)

 

Anyway, ik heb van het begin gezegd dat ik op veel uitval reken. Hopelijk gaan we nog steeds een paar mooie planten oogsten. (En vergeet de natuurlijk de blueberries niet! B)

 

Let the sun shine!

 

SaX

Share this post


Link to post
Share on other sites

@ Bioman, Thx voor je comment ;)

 

UPDATE:

 

Ik heb foto's van dinsdag 12/7.

De mannetjes zijn verwijderd. En we hebben 3 vrouwtjes (2x in orde, 1x ziek plantje) ook staat er nog 1 herma waarvan ik de balletjes verwijderd, ik zie wel of het vol te houden is, anders kill ik hem.

Dan staan er voor de zadenkweeK 2 mannetjes, 2 vrouwtjes en 1 onbekend.

De blueberries voor af te bloeien staan er nog 3, maar 2 vandeze zien er nogal slecht uit, geen foto's hiervan. 1tje die wel goed leek te gaan is een mannetje (zucht, nog een mannetje)

 

gallery_21990_11969_134279.jpg

De laatste man die eruit ging. Mooie wortels

 

gallery_21990_11969_339629.jpg

gallery_21990_11969_861060.jpg

gallery_21990_11969_1231613.jpg

De zaadkweek, met nogal schriele plantjes. De mannetjes zijn lange stengels met een paar blaadjes en ballen.

 

gallery_21990_11969_1262975.jpg

Overzicht: de 4 Royal Danes, linksachter is herma, rechtsvoor is ziek..

 

gallery_21990_11969_1954140.jpg

gallery_21990_11969_67836.jpg

Mooie vrouw (linksvoor), wel heeft ze wat gele bladpunten, ze komt iets tekort vrees ik. Maar wat?

 

gallery_21990_11969_383568.jpg

gallery_21990_11969_1339119.jpg

Zieke vrouw, evengroot als de anderen, maar veel minder breed (is wel sativa pheno). Wat bladproblemen dus, maar ze groeit wel gestaag door.

 

gallery_21990_11969_919243.jpg

gallery_21990_11969_523572.jpg

De Herma..

 

gallery_21990_11969_1746915.jpg

gallery_21990_11969_132556.jpg

Laatse vrouw (rechtsachter) met mooi groot blad. Van haar verwacht ik nog veel :D

 

gallery_21990_11969_153961.jpg

gallery_21990_11969_327481.jpg

De mooiste autoblueberrie, maar man dus. Ik ga proberen hem over te plaatsen naar de zaadkweekspot. Niks te verliezen, toch ? :D

 

 

Dat was het dus voor deze week, hopelijk wat beter weer binnenkort, want water hebben ze genoeg, vooral de kleine autoblueberries kunnen wat zon gebruiken..

 

Keep'em Green!

SaX

 

 

gallery_21990_11969_577707.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Liefde en veel goede zorg komen ze in ieder geval niet te kort ! ;)

Keep up the good work !

 

Gr.

BioMan :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik wou nog 1 update doen voor ik op vakantie vertrek, maar heb jammer genoeg geen tijd meer voor de foto's erop te zetten..

 

Van de blueberries voor de zaadkweek schoten er 4 (van de 6) over, 2 mannen en 2 vrouwen. Ondanks dat het allemaal wat schrale plantjes waren begonnen ze mooi te bloeien, maar de 2 mannetjes waren plots opgegeten door iets.. Veel was er nog niet te bevruchten bij de vrouwtjes, dus hier verwacht ik niet veel van.

De blueberries voor af te bloeien waren ook niet echt sterk. Van de 5 stonden er nog 4. Waarvan 1 hele mooie, maar man. Deze heb ik overgeplaatst naar de spot voor de zaadkweek, hopelijk slaagt hij hier aan. De overige 3 zijn hopelijk vrouwtjes, maar dit zijn ook maar zwakkelingetjes. Waarschijnlijk ligt het aan het feit dat ik de grond weinig tot amper heb opgewaardeerd.

 

De deentjes staan er mooi bij. Vorige keer stonden er 4, 3 vrouw en 1 herma. De herma bleef maar ballen krijgen, en aangezien ik voor 3 weken weg ben heb ik hem dus gekilled. 3 mooie vrouwtjes schieten over. Binnekort beginnen deze volop aan hun bloei :D

 

Binnen een dikke 3 weken dus grote update, hopelijk met mooie toppen :wOOt

 

Keep'em Green

SaX

Share this post


Link to post
Share on other sites

Veel plezier op vakantie en, je plantjes staan er zekers mooi bij :wOOt

Hoe groot zijn ze ongeveer?

 

Smoke&Fly

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...