Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

Sign in to follow this  
cannabizznis

pf tek paddokweek

Recommended Posts

nog 1 vraag diei k niet helemaal kreeg gevonden, wat is het vliesje??

want ze zien er echt verbazend wekkend uit :o :P

 

en begin toch te denken dat de 2/5 dgen wel eens zou kunnen kloppen.

 

:nerd

dag 4

gallery_17606_11686_220881.jpg

 

ik kan niet goed onder de paddo's kijken maar als daar het vliesje zit, dat is nu open zodat de sporen kunne nvallen( bij de 1ne cake die ook wat bruinere paddo's heeft)

 

gallery_17606_11686_2107558.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ze zien er inderdaad echt netjes uit!

Deze zijn al ruim rijp,de rode pijl geeft aan waar het vliesje zat.

Het best is ze te plukken als ze net niet open zijn gescheurd.

gallery_5544_796_15552.jpg

 

Dat zwarte wat je ziet over sommige hoedjes dat zijn de sporen die uitwaaien,

snel oogsten.

Als die sporen over je cake waaien dan groeit er op die plek niet snel een paddo meer....

 

Ik zou die pftek cakes oogsten,dan 24 uur dunken in een schone emmer van 5 liter afgekookt afgekoeld water met bv een klein flesje van 100 ml wsp 3 %.

daarna goed uit laten lekken,en op dat moment ook door vermiculiet rollen.

Het vermiculiet zal dan redelijk blijven plakken en houd het vocht in de cakes goed vochtig.

Ik heb het zelf nog niet getest maar ik weet dat er op die manier goede resultaten zijn behaald met die techniek.

 

Deze hawai gaf hier ook altijd zware sporen door de bak heen.

(Zwaar uit gegroeide,zie de spoor afzetting over het witte perliet: )

gallery_5544_11244_425567.jpg

gallery_5544_11244_376948.jpg

 

Ze zijn nu ook perfect om echt dikke prints van te maken,

pefecte spoor afzetting en super dik.

 

Ik ben blij dat het gelukt is allemaal, :nerd

Met die kokos gaat ook wel lukken,dan krijg je echt veldjes.

Altijd mooi om te zien zo''n veldje :P

 

Nw

Share this post


Link to post
Share on other sites

ja ben zeker blij dat het gelukt is, heb gister geoogst.

en ook gedunkt, en even ingerold met cocos en vermiculiet + rijst.

 

ook heb nu een cocos bodempje gemaakt onder de cake zodat ze niet direct op het seramis staat

 

ik verwacht volgende keer wel meer, omdat ik nu gedunkt heb en dit de opbrengst gaat verhogen(las ik) :nerd

Share this post


Link to post
Share on other sites

Klopt,met dunken zuigt de cake zich weer vol met water,

vaak is de eerste keer net iets te droog,de reden dat veel cakes na de 2de keer juist meer geven.

Die vermiculiet zal ook wat meer vocht vasthouden in de cakes zelf.

 

Een bodempje onder de cakes is ook een goed plan inderdaad,

mocht er iets op de bodem leggen met bacterieen dan is de cake veiliger.

 

Komt goed!

:nerd

Share this post


Link to post
Share on other sites

haha die laatste bewerkte foto is wel heel zwart :o

 

ik denk dat het bij mij is gekomen met het verse lucht inwaaien, want verder is het windstil in de fruitzone..

 

laten we hopen op 20cm plus paddo(s) :nerd

hoop zoiezo dat ze niet besmet is geraakt tijdens het dunken.

maar dit zien we vanzelf komende dagen/weken.

en anders heb ik al andere klaar staan die zo in de box kunnen. :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

wat een mooi verschil trouwens :P

 

dunk.jpg

Photo of dunked cake pinning

dunkcompared.jpg

For more info on

Dunking see our Archives on How to Dunk 03.gif

hhele mooie paddo's zo mogen de volgende ook worden

:nerd

Share this post


Link to post
Share on other sites

deze mogen nog even doorgroeien.

ik zit nog te twijfelen om ze in de potjes/bakken te laten.

het glas zal ik hoogstwaarschijnluk wel op de kop zetten.

 

maar de rest van de cocos bakjes niet.

mischien na het dunken..

 

hier wat pic's

 

gallery_17606_11686_194988.jpg

 

nog even te gaan, en dan mogen de paddo's komen hoor :P

 

gallery_17606_11686_1147001.jpg

 

er is wel niks gedaan met de cocos, geen kalk dus hoop dat het allemaal goed gaat..

 

gallery_17606_11686_3091264.jpg

 

tot nu toe is het allemaal witjes, op de cocos na dan :nerd

 

gallery_17606_11686_1076577.jpg

 

gallery_17606_11686_1119740.jpg

 

gallery_17606_11686_314723.jpg

 

gallery_17606_11686_220169.jpg

 

gallery_17606_11686_1496445.jpg

 

een potje rijst waar het mycelium in groeit.

dit schud ik om de 2dagen zodat het niet 1 dikke blok word.

en ik het makelijk kan gebruiken om potjes te maken.

 

gallery_17606_11686_101491.jpg

 

alhoewel dat voorlopig niet nodig is, maar als ze volgroeid is gaat ze in de koelkast even stilstaan..

 

gallery_17606_11686_470036.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Apart,het mycelium groeit goed agressief door de rijst zelf.

 

Als ik zo naar de bakjes kokos kijk zou ik ze denk ik nog 1 dag zo laten staan,

en als het mycelium 30% door de casing laag is gekomen,dan naar de fruitkamer verplaatsen.

In het begin in de fruitkamer groeit er nog een stuk mycelium bij door de casinglaag,

echter mag dit niet teveel worden ivm''overlay''.

 

De kokos ziet er ook goed vochtig uit,dat is wel handig met kokos.

Je ziet meteen aan de kleur of het droog of vochtig is.

 

Ook zou ik wel op letten met doorzichtige bakjes,

omdat het kan voorkomen dat de paddos dan juist langs de randen gaan groeien.

Tussen de rand en de cake is het altijd goed vochtig,en als er dan licht schijnt willen de paddos daar graag groeien.

 

Voor de rest gaat de kweek wel goed zo te zien :P

 

Die fotos die je liet zien van voor en na het dunken kloppen helemaal.

Een cake is na een dunk van 24 uur lang goed ingetrokken met vocht,perfect als groei/voedings bodem voor de shroom.

Mycelium kan als het moet 3 maanden onder water leven dus 24 uur is niet schadelijk voor ze.

En met een flesje wsp er bij worden meteen alle bacterien vernietigd,klaar voor een nieuwe frisse start.

 

Je zou misschien hierna eens kunnen experimenteren met honey teks,

dat is dan in feite levend mycelium dat je in de cakes injecteert.

 

het verschil is dat met sporen de sporen eerst nog moeten ontkiemen,

mycelium uit een honeytek is dan al levend en wel.

Ik heb toen potten rogge in 6 dagen compleet vol mycelium laten groeien,

ipv de 10 tot 14 dagen met normale sporen.

 

Op die manier gaat het nog sneller,ik zelf heb er mooie resultaten mee bereikt.

Ook altijd handig een honeytek als voorraad,als je het in een potje bewaard met een silliconen injecteer stop in het deksel(selfmade)kun je altijd een spuit met mycelium er uit halen indien nodig.

Dit staat dan in de koelkast en de spuit zelf laat je 48 uur op kamertemperatuur komen.

deze spuit gebruik je dan als een normale sporenspuit,bv 2 ml per 720 ml pot rogge of 1 ml per pftek cake.

 

Als ik er zo weer over praat krijg ik meteen zin om de hobby weer op te pakken,

er staat hier nog een mooi klein shotgun terrarium gevuld en al met perliet,......

Nog een leuke bibliotheek van sporen van pes hawai,albino,thai en b+ :nerd

 

het is en blijft een inspirerende hobby,

het kweken er van is op zijn minst even mooi als de trips zelf :o

 

Nw

Share this post


Link to post
Share on other sites

daar kom ik voorlopig niet aan toe zo'n honey tek spuit.

zo'n rijstepotje is eigenlijk voor eeuwig als je tekort komt kook je weer wat rijst.

erna gooi je er een beetje rijst met mycelium eropgegroeit in, en je hebt zo weer een nieuw potje vol die je weer kan gebruiken om nieuwe cake's te maken.

 

om aan de zijkanten paddogroei te voorkomen ga ik de doorzichtige maar eruit halen als ze volgroeid zijn.

en zet ik ze gewoon op de kop in de bak.

 

gebruik nog steeds dezelfde methode dus elke dag wat verse lucht in wappere.

zo'n shotgun bak wil ik ook eens gaan maken, voor het groeien van mycelium en 1 voor het fruiten.

dit zal ik eerder als extra gaan doen/maken als een honeytek.

want met dit rijstepotje kan ik eigenlijk heeel lang doen. :P

 

dankje voor het delen van de nuttige info.

het word met de dag duidelijker hoe het zit.

:nerd

Share this post


Link to post
Share on other sites

You''re welcome,

Dat is het mooie van paddos kweken,het lijkt ingewikkeld maar als je eenmaal weet hoe ze groeien,

en de basis weet van het kweken is het niet moeilijk meer.

Na een paar kweekjes is het zo normaal als een plant opkweken qua gemak.

 

Kennis van zaken maakt de zaak easy as cake :nerd

Dat is met wiet kweken precies hetzelfde,(hoewel wiet kweken moeilijker is dan paddos kweken vind ik zelf)

kennis is macht,in dit geval op een goed verloop van de volgende oogsten.

Beter bv 3 x falen en erna succes,want de fouten van de falen maak je dan geen 2de keer. :P

 

Nw

Share this post


Link to post
Share on other sites

wel mooi dat het bij mij de eerste keer goed is gegaan..

natuurlijk moet ik wel alles steriel blijven doen, en extra goed opblijven letten.

een goed resultaat in het verleden wil namelijk niet veel zeggen over de toekomst.

het was zeker een goeie keus om voor pf tek methode te gaan, zeker om de eenvoud..

 

 

 

ga binnekort ook nog een guerilla plek bezoeken, en daar plant ik 2 cakes. ..

beetje cocos erover heen, en zodra het beter weer is zal het waarschijnlijk gaan groeien verwacht ik.

ook ga ik mischien nog op wat oude boomschors zetten, ik denk dat dit wel een goeie bodem is.

want ik zag er vorig jaar op een andere omgekapte boom wat op groeien..

ga dan geen sporen strooien, maar ik zet het mycelium gericht uit.

bijv met het mycelium uit de rijstpotjes.. en nog wat cocos/vermiculiet erbij

dit zie ik nog wel wat het beste uitpakt. :nerd

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

deze 'zijn nu op zijn kop gegaan, want de het bovenste cocos was mooi wit.

 

gallery_17606_11686_1571320.jpg

 

gallery_17606_11686_1443214.jpg

 

gallery_17606_11686_396899.jpg

 

gallery_17606_11686_757861.jpg

 

deze heb ik ook eruit gehaald, en bovenop de cocossubstraat die al verschillende vlekken mycelium heeft

 

gallery_17606_11686_160772.jpg

 

gallery_17606_11686_12347.jpg

 

gallery_17606_11686_871265.jpg

 

gallery_17606_11686_678303.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

gallery_17606_11686_871265.jpg

Deze kan nu in de fruitkamer,zoals je kan zien is deze rond de 1/3 de casing met mycelium gegroeid.

 

Maar waarom keer je de cakes om als de casing door groeid is?

Of heb je niet per ongeluk de cakes in de fruitkamer laten koloniseren ipv de incub? :P

(cakes altijd in het donker laten koloniseren met een luchtdichte deksel in de incub bij bv 25 graden,

zodat het mycelium goed door de cakes kan eten,en dan pas in de fruit kist bij bv 22 tot 24 graden,

die temp schok van 2 tot 6 graden minder warm is ook een zeer belangrijke pintrigger bij de paddestoelen)

Share this post


Link to post
Share on other sites

ik heb geen speciale fruitkamer, maar om de cake's te laten fruiten voeg ik licht toe + dagelijkse hoeveelheid vocht en verse lucht

 

de paddovorming is opgang gekomen in 2de poging tot pf-tek grow, en de 1ste cocos met pf-tek mycelium mix.

 

gallery_17606_11686_1567200.jpg

 

gallery_17606_11686_1978305.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nice!

 

pf-tek is gewoon het handigst/makkelijkst om mee te beginnen.

Nederwierie heeft al perfect de juiste info verstrekt, maar als medeliefhebber van onze little friends wil ik jullie beide graag attenderen

op "let's grow mushrooms". Doe even een zoek op piratenbaai.

De meest awesome dvds ooit, gemaakt door Roadkill & RogerRabbit.

Allerlei tek's, maar ook bijv "hoe maak ik zo'n shotgun box" enz.etc

 

Ook de site's http://forums.mycotopia.net/ en http://www.shroomery.org/ zijn niet te missen.

Soort van wietforum, maar dan voor paddo's. :) Roadkill is ook moderator op shroomery.

Zit je weer uren te forum-en ipv buiten met dat lekkere weer :)

 

grtz,

wouwie

 

edit: later lezend zag ik dat jullie 't al wisten -solly :) :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

netjes!

Die soort pftek cake met cocos en vermi vind ik wel mooi om te zien dat die ook groeid,

dit heb ik nog nergens gezien.

 

En inderdaad de shroomery is het wereld forum als het over shrooms kweken gaat,

er is geen grotere informatievere site dat weet ik 100% zeker.

Daar heb ik echt veel geleerd,ik begon ook met totaal 0.0% kennis van paddos kweken,

maar thnx aan dat forum heb ik er veel geleerd.

(en van fsre niet te vergeten,toppie die mensen van fsre! )

 

En natuurlijk roger rabbit,de koning van het paddo kweken met 38 jaar ervaring en een eigen mushroom farm.

Die zelfgemaakte snelkook ketel van hem dan......bizar,maar die heeft hij wel nodig :P

Pics: http://www.shroomery.org/forums/usergaller...?gallery=111534

 

Nw

Share this post


Link to post
Share on other sites

All hail RogerRabbit indeed :P

 

wat je echt ongezien kunt kopen is: ALLES van Paul Stamets !!

kep zo'n beetje alle boeken die de man heeft uitgebracht.

Hij staat absoluut op gelijke hoogte met RR, maar is geleidelijk de kant uitgeschoven van wat hij noemt "mycoremediation" (zie daarvoor z'n laatste boek "mycelium running" -aanrader!)

Hoe herstellen we de natuur mbv mycelium, is ook geen slap geklets -er staan al diverse patenten op zijn naam.

Gaat bijv over 't accumuleren van zware metalen en radioactiviteit -1 v/d redenen dat je moet oppassen met paddo's uit het wild. Hij raadt dan ook aan alleen paddo's te eten waarvan je de herkomst kent.

Nog een reden to grow your own!

 

grtz

wouwie

Share this post


Link to post
Share on other sites
netjes!

Die soort pftek cake met cocos en vermi vind ik wel mooi om te zien dat die ook groeid,

dit heb ik nog nergens gezien.

 

En inderdaad de shroomery is het wereld forum als het over shrooms kweken gaat,

er is geen grotere informatievere site dat weet ik 100% zeker.

Daar heb ik echt veel geleerd,ik begon ook met totaal 0.0% kennis van paddos kweken,

maar thnx aan dat forum heb ik er veel geleerd.

(en van fsre niet te vergeten,toppie die mensen van fsre! )

 

En natuurlijk roger rabbit,de koning van het paddo kweken met 38 jaar ervaring en een eigen mushroom farm.

Die zelfgemaakte snelkook ketel van hem dan......bizar,maar die heeft hij wel nodig :P

Pics: http://www.shroomery.org/forums/usergaller...?gallery=111534

 

Nw

gewoon hetzelde als jij doet maar dan met rijst en vermiculiet.

 

na het kolloniseren heb ik er een beetje van een volgroeide pf-tek cake bijgedaan.

en de rest gebruikt voor de andere 2 bakken met cocos.

 

gallery_17606_11686_3353119.jpg

 

gallery_17606_11686_737641.jpg

 

gallery_17606_11686_457937.jpg

 

gallery_17606_11686_1488321.jpg

 

gallery_17606_11686_571585.jpg

 

gallery_17606_11686_819244.jpg

 

gallery_17606_11686_424831.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

dag 3 fruiting fase .

 

 

gallery_17606_11686_2632343.jpg

 

gallery_17606_11686_2838779.jpg

 

gallery_17606_11686_1440903.jpg

 

gallery_17606_11686_448025.jpg

 

 

de volgende keer, ga ik meerdere cake's maken.

en die plaatst ik dan in 1 bak met cocos, ook een manier die ik pas ontdekte op fungi (pf-tek =site)

 

zo krijg je meer een sea of mushrooms :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

gallery_17606_11686_185306.jpg

 

gallery_17606_11686_185306.jpg

 

weer lekker snel verlopen, de nieuwe pin's zijn ook al geschoten. * de 1ste cake * (2 flush)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Netjes netjes,dat zijn straks weer een paar goede trips!

 

Gaat goed!

Share this post


Link to post
Share on other sites

de eerste besmetting is een feit, een klein cakeje wat net gedunkt was voor 2 flush

 

 

verder gaat de 1ste vermiculiet cake nog steeds door, begin nu aan 3 x (als ze nog willen)

 

gallery_17606_11686_125280.jpg

 

gallery_17606_11686_155499.jpg

 

gallery_17606_11686_3181165.jpg

 

gallery_17606_11686_173853.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ziet er mooi uit, dat zijn wel een paar leuke trips ja :verrygood

 

Veel succes met je volgende flushes en kweken :verrygood

 

Greetz Skillz

Share this post


Link to post
Share on other sites

Leuk om jullie te volgen, doe ik al een tijdje. :verrygood

 

Binnenkort naar de winkel voor roggen en cocos, en een sporenprintje bestellen. Kan niet wachten om homegrown shrooms te oogsten.

Share this post


Link to post
Share on other sites

bedankt volgers..

 

 

en ja hoor ze willen nog wel een keer :(de 1ste pf tek cakes) nu 3de flush foto's

 

op naar 4de buiten.. ;)

 

 

de cocos gemengt met pf tek cake begint nu ook te komen. de kleinere beginnnen eerst.

grotere 1 geheel zal iets later beginne geef het nog een week. ;)

 

gallery_17606_11686_1622029.jpg

 

na het plukken, deze 2 zaten op de linkse

 

gallery_17606_11686_551690.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...