Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

greenf1ngers

Maak je eigen lekker hasj!

Recommended Posts

Hasj maken

Het moment van oogsten is bij de binnenteelt veel meer een kwestie van tijd dan bij de buitenteelt, waarbij factoren als weer en veiligheid komen kijken. Tijdens het schoonmaken komt veel hars vrij die gewoonlijk verloren gaat tenzij je een hasjscreen gebruikt. Hasjscreens zijn de zeven die gebruikt worden bij het bedrukken van T-shirts. Je legt ze op de tafel waarop je schoonmaakt en zet ze eventueel vast met plakband. Bij de juiste diameter vallen alleen de harskorreltjes door de zeef en niet de groene plantendelen.

Het schoonmaken van binnenwiet kun je met blote handen doen. Omdat de planten voller zijn bij de buitenwiet gaat het schoonmaken met de hand sneller en beter dan met een schaartje. Tijdens het schoonmaken zul je merken dat zich op je handen een kleverige substantie vormt. Als je deze ‘handrub’ verzamelt, heb je de beste hasj die je ooit gerookt hebt en begrijp je ook hoe Nepalese en Afghaanse hasj gemaakt worden; gewoon door de toppen te wrijven met de hand. Handrub is topkwaliteit en net als Nepal en Afghaan zwart van kleur en wat korrelig door de verontreinigingen, maar met een superieure smaak en kwaliteit.

Als je klaar bent met je wiet schoonmaken en het hasjscreen van tafel optilt zul je zien dat zich daaronder een dun laagje poeder gevormd heeft. Dit poeder is van A-kwaliteit, dat zich vrij eenvoudig laat samenkleven. De kleine blaadjes die je overhoudt van het schoonmaken kun je drogen en fijnmaken. Dit gruis kun je telkens in kleine hoeveelheden op het screen gooien. Trommel zachtjes met je vingers op het screen zodat het gruis er als het ware overheen danst. Het poeder dat je hiermee wint is van B-kwaliteit.

Als je het grove blad vergruist, fijnmaakt en bewerkt op het screen krijg je de C-kwaliteit. De C-kwaliteit is droog, groen en laat zich niet eenvoudig persen. Wel win je twee tot drie keer zoveel C-kwaliteit poeder als A en B. In traditionele hasjlanden als Marokko en Libanon wordt de prijs van de hasj bepaald door de hoeveelheid C-kwaliteit die gebruikt wordt. Omdat de C-kwaliteit niet goed plakt worden vaak extra vette oliën toegevoegd om het zaakje alsnog tot een geheel te persen. Buitenlandse inkopers die zwaar afdingen op de prijs krijgen alleen maar een mengsel met nog meer C-poeder voorgeschoteld door de lokale hasj-koks. Het is voor ons verstandiger het grove blad alleen te gebruiken voor het maken van wietboter of cake.

Je kunt A en B kwaliteit vrij eenvoudig in de hand persen en wrijven tot een soort hasj ontstaat, maar beter is het om er wat meer tijd en moeite in te steken en het poeder op de ‘Turkse’ manier te persen. Er bestaat een natuurlijk cellofaan dat niet gemaakt is van plastic. Natuurlijk cellofaan werd vroeger gebruikt voor het afdekken van fruitmanden en voedsel omdat het lucht en vocht doorlaat. Je kunt het herkennen door een puntje nat te maken met wat speeksel; als het omkrult weet je zeker dat je het goede materiaal hebt. Een ander eigenschap is dat het aan elkaar plakt als je het nat maakt. Vouw kleine zakjes van 15 x 7,5 cm. waarbij je het materiaal aan elkaar plakt met wat water of speeksel. Vul de zakjes met poeder en vouw ze dicht; zorg er voor dat ze wat lijken op saucijzenbroodjes.

Scheur een aantal krantenpagina’s in vieren en maak ze goed nat. Verpak de ‘saucijzenbroodjes’ met poeder telkens strak in een vijftal krantenvelletjes. Bak de pakjes in een oude koekenpan tot het papier zwart begint te worden. Pers de warme pakjes daarna door er met een fles over heen te rollen, door er op te staan, of met een hydraulische pers. Laat de plakjes nog een nacht onder druk staan zodat de olie zich goed kan verspreiden en plakjes hasj een mooi glanzend oppervlak krijgen. Veel plezier ermee!

:D :idea:

Share this post


Link to post
Share on other sites

dus als ik het goed begrijp moetje gewoon zo'n hasjscreen op de tafel plakken en daarboven de toppen gaan knippen. dan valt er hars ofzo uit. en dat verzamel je door het screen weg te halen. dat stop je in dat spul en daaromheen kranten. dan ga je het bakken en dan samenpersen met een steen? ofzo erop.

 

- waar kun je hasjscreens kopen?

- waar haal je celofaan?

- moet je bakken met boter?

- en kun je A+B kwaliteit gewoon bij elkaar dumpen zonder problemen?

- kun je nog skuff van het bladafval maken?

 

en heb je mischien foto's om het wat te verduidelijken. want ik denk dat dit een hele goeie manier is en ik die graag wil gebruiken.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...