Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

Sign in to follow this  
Vito Corleone

Wiet voor je huid

Recommended Posts

ROTTERDAM - Veel mensen associëren wiet met drugsgebruik. Je kunt er ook iets anders mee, namelijk op je huid smeren. Als we de cosmeticaproducenten mogen geloven verzacht en beschermt het je velletje. Ook zou het je celvernieuwing stimuleren.

 

Zo bevat hennepolie veel vitamines A, B1, 2, 3 & 6, C, D & E en antioxidanten die je huid beschermen. Hennepolie is een 'droge' olie die goed wordt opgenomen door de huid, maar niet veel vettigheid achterlaat. Het belooft het vocht in je huid op peil te houden. Dat meldt VrouwOnline.nl.

 

Patchoeli

Veel hennepplanten zijn niet eens bruikbaar als drugs, maar zijn bijvoorbeeld bedoeld voor de gezondheid van je huid. Zo ook patchoeli, een hennep-soort. De olie die van de patchoeli-plant kan worden gemaakt, belooft de zintuigen te prikkelen en hartstochtelijke gevoelens op te roepen. De olie is zacht voor de huid en heeft een ontsmettende en schimmeldodende werking. Ook helpt het tegen depressieve gevoelens.

 

Een bodylotion met patchoeli schijnt ontstekingsremmend te werken en zou helpen bij psoriasis en eczeem. Het is zeer geschikt voor de droge, beschadigde, geïrriteerde huid.

 

Flower Power

In India, waar ze patchoeli puchaput noemen, besprenkelen ze hun kleding al jaren met olie van de patchoeli, vanwege de bacterie-remmende werking en de fijne geur. Tijdens de Flower Power-periode in de jaren '60 en '70 was patchoeli-parfum een ware trend. De hippies die India bezochten namen het parfum mee naar Europa en Amerika.

 

Zin in een beetje peace en love in jouw badkamer? Kneipp heeft een heuse op Power Flower-geïnspireerde lijn met hennep en patchoeli als ingrediënten. Ook The Body Shop verkoopt een eigen hennep cosmeticalijn. (MDS)

 

Bron : AD.nl

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...