Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

Sign in to follow this  
gappie

Joint als revolutie

Recommended Posts

TEL AVIV - Graag het nummer van het pand in Tel Aviv niet bekendmaken, zo is het verzoek. Dat zou wel eens overvallers aan kunnen trekken. Israël heeft de medicinale marihuana ontdekt en het loopt storm. De eerste coffeeshop annex cannabisapotheek in het Midden-Oosten werd twee weken geleden in Tel Aviv geopend.

 

meer tekst klik hier

Share this post


Link to post
Share on other sites

hier is de - meer tekst- .

 

Sharona Feingold uit Tel Aviv heeft de ziekte van Crohn, een pijnlijke darmaandoening. En nu is ze stoned. Deze morgen rookte ze een joint en nu kan ze weer naar haar werk. Als ze dat niet had gedaan, had ze, om de pijn in haar ingewanden te bestrijden, morfine moeten slikken. "Dan was ik zo duf als een aap geweest. Een jaar geleden schreef een arts me nog een hele batterij gewone geneesmiddelen voor, waaronder veel morfine. Gevolg van vooral die morfine was dat ik alleen nog maar wezenloos op een stoel zat en niet meer functioneerde", vertelt het 25-jarige meisje. "Bovendien is morfine zwaar verslavend." Sinds een half jaar zit Sharona echter in een voor Israël uniek hulpprogramma: de verstrekking van marihuana voor medische doeleinden.

 

Het programma voor legale cannabis voor patiënten is vier jaar oud. Chronisch zieken met veel pijn komen ervoor in aanmerking. Hun moet eerst de 'gewone' medicatie zonder veel succes zijn voorgeschreven, waarna ze een vergunning kunnen aanvragen voor het verkrijgen van cannabis. Zo'n vergunning wordt in Israël nog steeds slechts afgegeven door één persoon, een hoge ambtenaar op het ministerie van Gezondheid. Deze man is tevens het hoofd van een psychiatrische inrichting. Vier jaar geleden schreef hij maandelijks een handvol vergunningen uit. Nu zijn het er iedere maand ruim honderd. In totaal hebben momenteel circa 2000 Israëli's een licentie om legaal marihuana te roken. Onder hen kankerpatiënten, zwaar getraumatiseerden en mensen met hiv/aids. De cannabis wordt al sinds vier jaar gratis verstrekt, door een private onderneming die hoopt dat Israël op termijn dit natuurlijke medicijn via het ziekenfonds zal vergoeden, zoals nu al het geval is in bijvoorbeeld Nederland en Californië.

 

Twee weken geleden begon de onderneming met het eerste serieuze distributiepunt, in een drukke straat in Tel Aviv. Er staat aan de straatkant van het bewuste pand een deur open die door een korte gang naar een andere dikke deur leidt. Druk je op een knop dan vraagt een stem wie je bent. Mag je verder dan kom je in een groen geschilderd vertrek dat iets wegheeft van een coffeeshop. In de hoeken staan vitrines met allerlei rookaccessoires, zoals vloeitjes en verdampers. "Alles hier komt uit Nederland, behalve de cannabis natuurlijk, dat verbouwen we hier zelf, in Noord-Israël", aldus projectleider Noam Permont.

 

De toonbank daarentegen en de computer daarop geven het vertrek juist weer het aanzien van een apotheek. Er wordt hier alleen afgehaald, niet gerookt. De medewerkers, allen vrijwilligers, vertellen dat er camera's hangen om overvallers buiten de deur te houden. Marihuana voor recreatief gebruik is in Israël nog steeds strikt verboden en dagelijks wordt er hier in dit vertrek legaal cannabis weggegeven ter waarde van tienduizenden euro's. "Die groei komt vooral doordat Israëlische patiënten meer en meer ontdekken dat cannabis een beter middel bij pijnbestrijder is dan morfine", aldus Noam. De cannabis wordt verbouwd op plantages gecontroleerd door de overheid. "De meest voorkomende vraag is hoe we vermijden dat de patiënten de wiet doorverkopen. Ons antwoord is dat dat hetzelfde is als bijvoorbeeld bij morfine of valium. Die kan een cliënt ook doorverkopen. Als de patiënt de cannabis eenmaal is verstrekt moet je hem vertrouwen."

 

Noam ziet nog veel meer mogelijkheden tot groei. Volgens hem hebben in totaal veertigduizend patiënten in Israël hier baat bij. "Ik wil naar een situatie waarin artsen voor pijnbestrijding niet automatisch morfine voorschrijven, maar cannabis." Noam en zijn vrienden zijn bevlogen wanneer ze spreken over het natuurlijke medicijn. "We zien onszelf met dit nieuwe programma als pioniers. Misschien zelfs een beetje als revolutionairen."

 

bron

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dr mechaloum is de vinder van THC. Dat is een Isrealische dokter die al langer geneest met cannabis. Ze zijn daar zoveel verder dan hier.

 

Zoek zo even een docu voor jullie op waarin hij zijn zegje doet!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest elmanito

Dit is een betere video opname van hem.Ik heb thuis nog een opname van VPRO Noorderlicht over medicinale marijuana met een interview met hem.

 

name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="
type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>&fs=1&rel=1&egm=0&showsearch=0&color1=0x57381e&color2=0xdbbf8a&border=0">
name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="
type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>&fs=1&rel=1&egm=0&showsearch=0&color1=0x57381e&color2=0xdbbf8a&border=0" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="640" height="505">

 

Namaste :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Relaxed!!

 

Deze kende ik nog niet. Ga er even voor zitten zometeen.

 

Waarom is dit niet beter bekend in Nederland? Je zou er toch vanuit gaan dat wij als welvarend land deze wijsheid tot ons zouden willen nemen. Heb het gevoel dat we

bijna een eeuw achter beginnen te lopen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...