Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

Sign in to follow this  
lostchild

Onverklaarbare lichter wordende bladeren?

Recommended Posts

Heb gezocht maar nergens kwam ik onderstaande specifiek tegen.

 

Zelf al een aantal malen onverklaarbare bladproblemen terwijl er eigenlijk niets aan de hand zou kunnen zijn en na zelf al eea geconstateerd te hebben na ingebruikname van een Tensiometer van Blumat is dat er iets optreedt als je "te nat" zou kweken en geloof me.. tov potje tillen en op de meter water geven zit een GROOT verschil :lol: :wacko: van ettelijke 100-en milliliters.

 

Vooral met jonge stekjes in grote potten onder een HPS of id bloei trekken en dan al snel rare verschijnselen zou volgens mij wel eens aan onderstaande te wijten kunnen zijn aangezien iedereen van alles veranderd (ook ik deed dat) en pas als laatste met de watergift ed bezig gaat terwijl dit 1vd 1e dingen zou moeten zijn die je in orde maakt?

 

Las het vanochtend in een oude Highlife uit 2001 en heb ff geknipt en geplakt vanaf i-net.

 

Heb verdikt wat eruitspringt in artikel.

 

Ethyleen

 

Ethyleen wordt door alle organen gevormd. In de grond is de ethyleen niet alleen van de wortels afkomstig. Ook bacteria en schimmels maken ethyleen, in de grond kunnen deze organismen dus een hormonale invloed op de plant uitoefenen.

 

Transport van ethyleen vindt plaats via de intercellulaire ruimtes. Inactivering vindt plaats door oxidatie, tevens kan ethyleen als gas aan de atmosfeer worden afgegeven. Ethyleen kan dus vrij eenvoudig verdwijnen. In het geval dat dit onmogelijk is, kunnen afwijkingen ontstaan door ophoping van ethyleen. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer de wortels langdurig onder water staan. In deze omstandigheden is de productie van ethyleen weliswaar verminderd, maar de afvoer van ethyleen staat vrijwel geheel stil. De verschijnselen die dan optreden zijn: bladchlorose, versterkte strekking van de stengel, gecombineerd met een verdikte stengel, slaphangen, naar de stengel buigen van de bladen en eventueel bladval, afnemende wortelstrekking, vaak gecombineerd met de vorming van adventief wortels, en een toegenomen gevoeligheid voor ziekteverwekkers.

 

De verhoogde ethyleen concentratie in waterverzadigde grond kan in de schorscellen de vorming van cellulase opwekken. Hierdoor lossen de celwanden op. De celinhoud verdwijnt eveneens, zodat een holte overblijft. Het aerenchym weefsel ontstaat op deze wijze.

 

De ethyleenovermaat verschijnselen bovengronds zijn een indirect effect van het ondergrondse zuurstofgebrek.

De voorloper van ethyleen ACC heeft zuurstof nodig om ethyleen te vormen. Deze stof wordt via het xyleem naar boven getransporteerd en daar in de zuurstofrijke. Bij rozen is deze situatie nog niet gerapporteerd.

 

Onder normale omstandigheden remt ethyleen de strekking en verdikt de wortel en de stengel. Dit is goed zichtbaar tijdens de kieming.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...