panjaabie 2 Posted October 18, 2009 en zo is het. sterker nog, ik was vroeger zo iemand die altijd binnenwiet rookte omdat ik dacht dat dat superieur is aan buitenwiet, maar elke keer als er een joint met buitenwiet in rook opgaat ben ik weer verbaasd over de potentie en echt altijd een lachkick Quote Share this post Link to post Share on other sites
babylonboy 1 Posted November 14, 2009 om even terug te komen op de originele vraag. goede buitenwiet is kwalitatief beter maar daar draait het niet om, het is commercieel niet interessant. Simpelweg omdat de toevoer ervan niet redelijkerwijs stabiel is. in het najaar en winter is er voldoende aanbod vanwege de verse oogsten, in het voorjaar en zomer is er (bijna) geen aanbod omdat iedereen druk bezig is met zijn zonnedans. . En dit is juist de tijd dat ons kikkerlandje wordt overspoeld door toeristen, die veelal voor 1 ding komen. Ook is de kwaliteit alle behalve stabiel, dit is letterlijk afhankelijk van het weer. Hier komt bij dat iedere ondernemer een zo kort mogelijke doorlooptijd wil van zij goederen. De toelevering en kwaliteit van binnenwiet is wel stabiel het hele jaar door en loopt paralel met de vraag. Dus commercieel gezien interessanter en volgens de klant meer waard. Al of niet de prijsen zijn afgesproken. Ook ziet binnenwiet er uit zoals het volgens veel mensen hoort, wit en compact en hoe het dan smaakt zou de massa dikke worst zijn. Uitzonderingen daar gelaten. Hierdoor prijst binnenteelt, de buitenteelt uit de handel. En dat is naar mijn inziens maar goed ook Quote Share this post Link to post Share on other sites