Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

Sign in to follow this  
BAS22

Kliklijn voor illegale stroomaftappers

Recommended Posts

Kliklijn voor illegale stroomaftappers

 

 

 

(Novum) - Energiemaatschappijen hebben zich in de jacht op illegale stroomaftappers aangesloten bij kliklijn Meldt Misdaad Anoniem. Jaarlijks lopen de energiebedrijven zo'n 150 miljoen euro mis door aftappers. Het aftappen van stroom leidt bovendien tot onveilige situaties, zegt een woordvoerder van Netbeheer Nederland op Radio 1.

 

Het leeuwendeel van de stroom die wordt gestolen gaat naar wietkwekerijen. Nu worden meldingen over wietkwekerijen bij de tiplijn ook al doorgegeven aan energiemaatschappijen, maar nu gaat het niet eerst via de politie. De bedrijven zullen niet op eigen houtje op onderzoek uit gaan na een tip. Dat gaat wel via de politie.

 

Een eerder proef van de samenwerking van de tiplijn met energiemaatschappijen Enexis was een succes. Verreweg de meeste tips waren bruikbaar. Volgens de woordvoerder van Netbeheer Nederland worden alle tips zorgvuldig bekeken voordat wordt overgegaan tot actie.

Share this post


Link to post
Share on other sites

De kranten van maandag

31 augustus 2009, 9:51 | BNR.nl

Stroomdiefstal verklikken

Vanwege de grootschalige diefstal van stroom sluiten Nederlandse energiebedrijven zich aan bij Meld Misdaad Anoniem, de zogeheten kliklijn. Volgens de Telegraaf gaat een groot aantal van de anonieme tips over illegale hennepkwekerijen. Daarvoor wordt op grote schaal onwettig stroom afgetapt voor de lichtbakken die nodig zijn om de planten te laten groeien. Energiemaatschappijen claimen dat jaarlijks voor 150 miljoen euro aan stroom wordt gestolen.

 

 

http://www.bnr.nl/artikel/12630074/kranten-maandag

Share this post


Link to post
Share on other sites

Stelen is slecht. Het is weer jammer dat de goeden die niet stelen onder de slechten moeten lijden. Als je braaf betaald en je voor de rest aan de wet/gedoogde situatie houdt breken ze je indoor plantage toch af denk ik. Maar tegen grootschalige teelt en stroom jatten is het wel goed denk ik.

 

P

Share this post


Link to post
Share on other sites

erg voor deze die tappen goed voor de staatskas .............................waar gaan jullie nederlanders het nog allemaal halen omg rofl :verrygood

 

ps vergeet niet de verliezen worden doorgerekend in de facturen van de brave burger door middel van energieprijsverhoging !!

Edited by latin

Share this post


Link to post
Share on other sites

Is het normaal dat een overheid bepaalt wat een volwassen mens in z`n/haar donder slaat om bij te komen van het hectische leven anno 2009 ?

Bestaat er verschil tussen de bouwvakker (die na gedane arbeid onderuitgezakt bij Film 1 HD een pilsje nuttigt) en de alternatieveling (die na gedane arbeid een jointje opsteekt om te mijmeren over werk en maatschappij) ?

 

De dealer van de eerste betaalt accijns en BTW. Voor de producent van deze legale drug is de kostprijs voor energie doorberekenbare last.

 

De dealer van de tweede heeft een logisch dilemma.

Zo`n 100 jaar geleden heeft de wereld kennisgenomen van een weldoener op wereldschaal. Alle stoffen zijn synthetiseerbaar en alternatieven deugen niet.

Kwestie van "belangrijke opponent" uitschakelen.

 

Kern van dit betoog:

"Steelt men om te stelen of wordt die tweede dealer in de onmogelijkheid gesteld alle kosten door te rekenen ?"

 

Er is vraag naar binnenwiet, er zijn mensen die weten hoe men grote hoeveelheden produceert EN er is een wetgever die daarvan op de hoogte is.

 

Menig wietkwekerT is voorstander van een ISO certificaat !

 

:verrygood

Share this post


Link to post
Share on other sites
ps vergeet niet de verliezen worden doorgerekend in de facturen van de brave burger door middel van energieprijsverhoging !!

 

2 euro per huishouden inderdaad

 

Energiebelasting per kWh elektriciteit:

1-10.000 kWh (per kWh) = 12,91 cent

 

Vorig jaar trouwens 4 cent lager! Een stijging van 150% dus.

 

gem huishouden: 3500 * 0,1291 = €451,85

Heffingskorting Energiebelasting (per jaar)

€ 379,16

 

€72,69 belasting tegenover €2,00 die betaald moet worden voor diefstal.

En dan hebben we het nog niet over degene die meer dan 3500kwh gebruiken per jaar!

De heffingskorting is namelijk een vast bedrag.

 

Verbruik van 4500kwh per jaar kost € 201,79 belasting.

bron: http://www.gaslicht.com/div/document.asp?t...d=nl&id=129

 

Niet dat ik diefstal goedkeur (integendeel) maar ik word wel doodziek van die propaganda.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Elektricien is goud waard voor wietteler

 

 

KERKRADE - Ondanks speurwerk van fraudeteams lukt het maar niet om de stroomdiefstal in de wietteelt in te dammen. Sterker, de teelt wordt professioneler. En gewelddadiger. Elektriciens worden vanwege hun kennis steeds vaker gebruikt en gechanteerd.

 

X ging professioneel te werk. Vroeg de elektriciteitsrekeningen van de kwekers op, die dateerden van voordat zij met de teelt begonnen. Zo kon hij berekenen tot hoever hij de meters kon terugdraaien om geen argwaan te wekken. Hij maakte gebruik van een gestolen zegeltang om een nieuwe verzegeling aan te brengen. X manipuleerde in een tiental hennepkwekerijen in Limburg de stroommeter en vroeg tweehonderdvijftig euro per geval. In vijf jaar tijd had hij anderhalve ton bijverdiend.

 

Elektriciens zijn goud waard. Vorig jaar werd in Nederland voor één miljard kilowattuur aan energie gestolen. Volgens Netbeheer Nederland, het overkoepelende orgaan van energiebedrijven, is minstens 90 procent daarvan gerelateerd aan de wietteelt.

 

De netbeheerders hebben fraudeteams in het leven geroepen om de diefstal op te sporen. Maar toch blijft de schade op hetzelfde niveau. Dat heeft veel te maken met de professionalisering en de schaalvergroting in de wietteelt. In het onderzoeksrapport 'De wereld achter de wietteelt', een uitgave van het ministerie van Justitie, wordt die trend al gesignaleerd. Zowel uit de onderzochte dossiers van opsporingsonderzoeken als uit interviews bleek dat voor de elektriciteitsvoorziening 'ervaringsdeskundigen' worden ingeschakeld, maar ook vakmensen zoals (ex-)medewerkers van elektrotechnische installatiebedrijven en energiebedrijven. De elektriciens worden niet alleen ingeschakeld om de stroomvoorziening in de kwekerij te installeren, maar ook om elektriciteit 'voor de meter' af te tappen, of om de meters terug te draaien. Elektriciteitsmeters zijn verzegeld, zodat bedrog onmiddellijk opvalt. Tenzij een nieuw 'loodje' wordt aangebracht. In het rapport zegt een respondent: ,,Ik had verstand van stroom. Via de growshop kende ik kerels die bij Essent werkten en die tangen en loodjes verkochten.''

 

Bron

Share this post


Link to post
Share on other sites

de term heksenjacht moet deze tijd vervangen worden door de term kwekerjacht.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...