Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

Axkman

2 Amnesia Haze dames

Recommended Posts

Kay Torsti en Worm. Ik respecteer jullie mening en bedankt voor de tip cq waarschuwing.

Ik heb de reflector nog niet gebruikt omdat ik de standaard alu reflector zo ontzettend handig vind :-) Misschien kan ik eens proberen 2 inductielampjes onder die standaard reflectorkap te monteren. Al wordt het dan vast wel warm onder die kap.

 

Bubble, geen stekjes gemaakt voordat ze in de bloei kwamen. Ach eigenlijk, wel een aantal keer geprobeerd maar die zijn allen doodgegaan. Ik wist ook niet dat het zo lang duurde voordat er wortels aan moesten komen, na een aantal dagen dacht ik, heej ze doen het niet, weg ermee!

 

Dat expiriment met Purple Haze ben ik zeker voor in! Heb intussen wat info opgezocht over de PH, met name dat de originele PH nauwelijks meer te vinden is, maar dat mag de pret niet drukken. Een bloeitijd van 15-20 weken vind ik wel een beetje lang, maar het is wel een uitdaging.

 

Terug naar m'n eigen kleine projectje. Ze staan nu voor de 2e week in de bloei en ik heb er gisteravond een 40w gloeilampje bijgehangen. Het resultaat is te merken! Gelijk hebben alle toppen veel meer van die witte draadjes. Die herma leek nog een beetje te twijvelen wel of geen bloei maar die is nu ook over de drempel, veel witte haren. (nee, geen schimmel:P)

Wel leuk om te zien dat die theorien dan toch weer blijken te kloppen. Farred nodig om in de bloei te geraken en TL's stralen dat gewoon nauwelijks of veel te weinig uit, gloeilampje erbij en voila!

 

Kan ook merken dat de canna terra bloeivoeding het goed doet! Kleur v/d bladeren is prachtig en ik tel gemiddeld 9 vingers!

 

Cameraatje kan je voor $40 halen bij een Chinees, met een 2 GB kaartje voor $4,27 <_<

Of anders in NL heb je al een beetje fatsoenlijke camera voor 95 euro bij de Media Markt.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoi Axkman,

Tegen de warmte onder de reflector kun je ook, midden boven de lamp, een gat in de reflector maken,

waar je met behulp van een pc-fan de warmte afzuigt.

Zoiets werkt uitstekend.

 

Het noemen van wietprijzen hier op het forum wordt niet geaccepteerd!

Misschien effe editten! <_<

 

Groetjes

Torsten

Share this post


Link to post
Share on other sites
Dat expiriment met Purple Haze ben ik zeker voor in! Heb intussen wat info opgezocht over de PH, met name dat de originele PH nauwelijks meer te vinden is, maar dat mag de pret niet drukken. Een bloeitijd van 15-20 weken vind ik wel een beetje lang, maarja als ik de opbrengst kwijt kan voor 15 euro de gram vind ik het geen probleem :rofl

 

Terug naar m'n eigen kleine projectje. Ze staan nu voor de 2e week in de bloei en ik heb er gisteravond een 40w gloeilampje bijgehangen. Het resultaat is te merken! Gelijk hebben alle toppen veel meer van die witte draadjes. Die herma leek nog een beetje te twijvelen wel of geen bloei maar die is nu ook over de drempel.

 

Nog even en je kunt met je eigen genetica aan de slag. Weet je zeker dat je niet liever sin semilla wilt?

15-20 Weken is natuurlijk voor buiten; daar staan ze tot eind oktober, begin november.

 

Het noemen van wietprijzen hier op het forum wordt niet geaccepteerd!

Misschien effe editten! <_<

 

Is die wiet echt zo duur in België?

PM me :D :rofl

Share this post


Link to post
Share on other sites

Torsti, geedit :-)

 

Goed idee van dat gat+pc fan. Dat is precies hoe die houten lampenkap er nu uitziet :-) Ik heb hem nog niet in gebruik genomen maar ik zit alvast een beetje verder te kijken naar wel of niet glanzende witte verf ipv de zwartwit folie.

 

Bubble, oh dus binnen zijn ze sneller klaar? Dat scheelt alweer dan. Ik wil gewoon graag haze kweken omdat het speciaal is. En purple haze is dan helemaal welkom :-) Ik heb eerlijk gezegd nog niet veel verschillende wietjes gerookt, ww en nl/skunk dat is het wel zo'n beetje. Er is ook niet veel anders tekoop hier in de coffeeshop. Verschillen in smaak zal ik dus waarschijnlijk (nog) niet proeven. Maar het idee van een moeilijk te behalen doel *toch* bereiken spreekt me erg aan dus het liefst een plantje die wat moeilijker groeit en het dan toch nog voor elkaar krijgen. Dat doet het hem bij mij ;-)

 

Hoe werkt dat trouwens, is het zo dat je met meer vermogen tijdens de bloeifase ook sneller klaar zult zijn met bloeien? Of is het enkel meer gewicht wat er in je toppen hangt dan?

Is er een manier om de bloeitijd te beinvloeden behalve bloei stimulator meegeven in de voeding?

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Bubbleblower,

Ik weet niet hoe duur wiet in België is <_<

 

Hoi Axkman,

Er lijken verschillende manieren te zijn om de planten eerder klaar te hebben,

maar ik denk niet, dat deze manieren winstgevend zijn:

Klieven, uitdrogen, 13/11 (gebruik de zoekfunctie en je vindt voldoende van deze manieren)

De planten hebben de tijd nodig!

Je kan geen 12-weken-bloeier in 9 weken afbloeien.

Licht is gewicht! (nog!!!) Dus hier haal je de winst.

 

Groetels

Torsten

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey Tostie,

 

Mm wat klieven is weet ik niet, ik zal daar eens op googelen.

 

Maar 13/11, dat klopt niet helemaal volgens mij. Zowiezo keek ik een beetje op toen ik voor het eerst op wietforum.nl kwam en de growguides las, dat er een aantal dingen verteld worden waar ik m'n vraagtekens over heb. Ik heb een verhaaltje geschreven als toevoeging voor de lichtguide en de lichtperiode van 12/12 heb je eigenlijk alleen nodig voor de allerlaatste 2 weken *of* wanneer je plant problemen heeft goed in de bloei te geraken.

 

Normaal gesproken is 14/10 goed genoeg voor de bloei, mits je licht van goede kwaliteit is. Hier zit dan ook winst in het aantal grammen, je geeft de planten 2 uur meer licht per dag, hierdoor kan de plant simpelweg meer werk verrichten en dus betere toppen/bloemen aanmaken. Standaard was ik altijd gewend 14/10 te bloeien onder HPS, gezien HPS meer dan genoeg verrood licht uitstraald.

*Met licht van goede kwaliteit doel ik niet persee op het gebruik van inductielampen, maar meer dat je lichtbron aan het spectrum voldoet wat nodig is voor plantengroei. Enige mate van UV licht, dan redelijk veel blauw en nog meer rood voor in de bloei en daarbij ook een goede hoeveelheid verrood voor in de bloeifase. HPS heeft aan rood en verrood zeker geen gebrek, maar lampen uit de TL familie wel.

 

Nu ik met spaarlamp en inductie bezig geweest ben merk ik dat fluorescerende lampen gewoon teweinig verrood uitstralen om goed te kunnen bloeien. Daardoor moet je wel op 12/12 of korter gaan staan, zodat de plant toch nog voldoende bloeihormoon produceerd. Ik kan hier een heel lang verhaal gaan houden over hou het uberhaupt komt dat een plant in de bloei geraakt (het PhytoFR->PhytoR verhaal), maar ik zal het even beperken tot het licht. Wanneer je met tl buizen of spaarlampen of soortgelijke lampen werkt, zul je iets van een infrarood bron erbij moeten doen. Gloeilampje van 60w op enkele honderden watts tl licht volstaat. Klein HPS lampje erbij zou ook een ideale oplossing zijn. Hierdoor kan je de bloeitijden weer op 14/10 zetten en met alle voordelen van dien.

Ik hoop dat jullie hier wat aan hebben :-)

 

Mbt antwoord op mijn vraag. Als ik de bloei zou willen verkorten zou ik de lichtduur moeten verkorten, dwz naar 12/12 gaan, of misschien zelfs naar 9/15 - 8/16. Hierdoor forceer je een snelle bloei, maar zoals Mr Tostie al zei, dan mis je dat de plant relaxed de tijd heeft gehad om z'n ding te doen, dus liefst zo lang mogelijk licht en zo lang mogelijk bloeien.

Wat ik wel super grappig vind is dat je het plantje gewoon helemaal kan sturen kwa gedrag. Groeifase, bloeifase, lengte van de bloei, manier van drogen enz enz. Echt super gaaf!

 

Ps de dames staan er mooi bij. De vermeende herma is nu van z'n ballen beroofd en is nu een volslanke dame met heerlijk ruikende toppen aan het worden. Met het simpele 60w gloeilampje erbij gaat het echt hard nu!

Heerlijk lange trichomes en het ruikt ook zodanig dat ik eigenlijk wel 24u/dag in het hok zou willen zijn <_<

 

Het wachten is tot ik van iemand een foto toestelletje kan lenen dan komen er meer foto's :-)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Een paar posts terug had je het nog over planten sneller laten afbloeien en oogsten, terwijl je gewoon naar de planten moet kijken of ze rijp zijn om geslacht te worden of ze nou 8 of 15 weken nodig hebben(dat weet ik als noob zelfs). En nu kom jij met het verhaal dat 60 watt gloeilamp meerwaarde heeft in de bloei <_< :rofl . Als ik jouw topic door lees kan ik je maar 1 raad geven, leer eerst eens fatsoenlijk van begin tot het eind een paar planten af te laten bloeien onder fluo voordat jij conclusies trekt en maak het jezelf niet zo moeilijk......

 

Dampende groet,

 

Worm

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ahum, dat was volgens mij typisch een gevalletje "ik begrijp niet wat je schrijft, maar ik wil wel graag reageren".

 

Ik ben inderdaad benieuwd naar methoden anders dan lichtperiode verkorting of bloeistimulators door de voeding mengen om de bloeitijd korter te maken. Misschien dat het kan met een bepaalde vorm van belichting, UV misschien, misschien dat er andere methoden zijn die ik nog niet ken. Daarom stelde ik mijn vraag. Want wie weet dat er iemand op het forum hier een aantal ideeen over heeft en die zou ik dan graag willen horen. Netals Mr Torsti die z'n ideeen laat horen en misschien hebben andere mensen ook wel ideeen hierover die ik nog niet ken.

 

Natuurlijk zie je aan de kleur van de trichomes of ze klaar zijn of niet, dat was mijn vraag helemaal niet.

 

Inderdaad mijn tip om wat extra verrood en infrarood op te wekken voor gebruik bij fluoriscerende (of andere zwartestralers) verlichting. Als je niet dankbaar bent voor de tip, dan niet. Dat moet jij weten, maar ga er dan ook niet laagdunkend over doen. Je reactie laat enkel zien dat je er geen snars van begrepen hebt.

 

En nee, ik maak het mezelf niet makkelijk. Ik loop niet zoals het gros achter iemands anders reet aan en aap iedereen na. Mijn leven staat in het teken van venieuwing, creatieve oplossingen bedenken en betere oplossingen bedenken voor bestaande situaties.

Het grotendeel van de growshops heeft geen flauw idee wat er in een plantje omgaat. Sommigen zijn eerlijk en zeggen dat ze gewoon rozenkwekers afkijken. Het motto klinkt dan "gebruik gewoon HPS, regel je LV, meet je PH&EC en kweken maar".

Maar er zijn maar weinigen die hun hoofd echt gebruiken en inventieve oplossingen aanbieden. Hier bedoel ik oa. wildplant die zelf ging nadenken over zijn LED panel en zo tot mooie resultaten kwam. Sannie die z'n mooie mycor/bacto mix ontwikkeld heeft of Bubbleblower die ook niet de hypes achterna hobbelt en met UV licht aan het kweken is. Dus een beetje respect graag voor de mensen die informatie verspreiden die WEL vernieuwend is. Dank u.

 

Als je niet begrijpt waarom een gloeilamp van 40-60w een meerwaarde heeft in de bloeifase wanneer gebruik wordt gemaakt van TL/spaarlamp/inductie verlichting, dan kan je dat ook gewoon vragen. Ik ben meer dan bereid om het uit te leggen totdat je het hoe en waarom begrijpt.

 

Ps misschien is m'n reactie terug een beetje harsh, maar ik merk de laatste tijd dat veel mensen snel hun oordeel, of aanval klaar hebben zonder dat ze maar een idee hebben waar het over gaat. Dat irriteert me mateloos. *geeft de vredesjoint door aan Worm* :-))

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik heb nergens beweert dat ik verstand of ook maar iets begrepen heb van het kweek gebeuren, in tegendeel ik laat wel vaker weten dat ik een noob ben(kijk maar naar mijn reactie´s). Die tip van jouw heeft geen meerwaarde in een fluo kweek...... Ik loop ook niemand zijn reet achteraan, ik maak bewuste eigen keuzes........ Als jij zegt dat de meeste Gs´en niet weten wat er in het plantje omgaat dan lieg jij dat het gedrukt staat, denk dat de kennis van GS´en een stuk groter is dan jouw of mijn zogenaamde kennis....... Ik kijk af, lees, onderzoek en weeg af, zo kom ik tot een set up, methode en kennis, niet omdat iemand mij mooie verhalen verteld.

 

Nu haal je wildplant aan en ja wat hij doet is vernieuwend en zeer interessant om te zien maar mr. wildplant weet volgens mij donders goed wat hij doet....... Sannie heeft de mycho niet ontwikkeld dit komt uit de glas tuinbouw, de bacto is geloof ik wel door hem ontwikkeld en is een super product, ik gebruik het beide zelf ook met veel plezier en succes. Groot respect voor Sannie en Wildplant heb ik zeker, ik kan ook veel van beide leren....

 

Als je je mateloos irriteert ram je toch op de report knop daar is hij voor ,ik zal verder nooit meer trollen in jouw topic sorry daarvoor <_< :rofl :rofl .

 

Succes met jouw waardevolle vernieuwingen en creatieve oplossingen.....

 

 

Worm

Share this post


Link to post
Share on other sites
Die tip van jouw heeft geen meerwaarde in een fluo kweek......
En hoe weet je dat dan? Je geeft zelf al toe dat je het niet snapt, dat je niet weet hoe het werkt en dan toch kunnen beoordelen of de tip wel of geen meerwaarde heeft, dat is knap!

Kortom, je bent gewoon onzinnig aan het reageren en levert geen bijdrage aan het topic.

 

Als jij zegt dat de meeste Gs´en niet weten wat er in het plantje omgaat dan lieg jij dat het gedrukt staat, denk dat de kennis van GS´en een stuk groter is dan jouw of mijn zogenaamde kennis.......
Ik lieg niet, ik vertel enkel door wat zij mij ook vertellen. En hoe kan jij oordelen of hun kennis groter is dan mijn kennis? Kan jij in mijn hoofd kijken? Nee, dus niet lullen over dingen waar je geen verstand van hebt!

Natuurlijk, het standaard kweekverhaal wat iedere kweker kent dat kende mijn lokale GS' ook. Maar verder onderzoek naar wat er de biochemie in de plant zelf en het nut van verschillende lichtspectra bij plantengroei dat ik heb ik zelf (nouja bubble heeft ook een hoop gedaan :oeps) moeten doen. Dat is meer info dan ik zie in de growguides of van de gemiddelde kweker hier en dus vernieuwend. Niet dat het erg is om zelf dingen op te zoeken, dat ben ik met jarenlang werken als systeem ontwerper gewend. Maar dan breng je dus iets aan het licht wat als voordeel werkt voor de fluo kwekers, dan hoef jij niet als onderaardse worm nutteloos te gaan zitten reageren terwijl je geen enkel idee hebt waar het over gaat, of met watvoor persoon je te maken hebt. Je zou minder noobish overkomen als je eens zou luisteren naar mensen voordat je oordeelt.

 

Als je je mateloos irriteert ram je toch op de report knop daar is hij voor ,ik zal verder nooit meer trollen in jouw topic sorry daarvoor :lol: :P :D .
Ik vertrouw erop dat je oud genoeg bent om op een volwassen manier te reageren in topics. Ik ga geen politie agent spelen, als je ervoor kiest om als kneus door het leven te gaan moet jij dat zelf weten.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...