Jump to content

Axkman

Members
  • Content Count

    141
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About Axkman

  • Rank
    Kind aan huis lid

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Interests
    Meditatie, plantjes en extreme car tuning.
  1. Axkman

    Infrarood Detectie

    Mm, die zgn IR webcam trukjes verbreden het spectrum iets waar de beeldsensor gevoelig voor is. Het is niet veel, maar je kan netaan NIR +/- 700-800nm zichtbaar maken. De afstandsbedieningen zenden deze lengte ook uit maar het is niet echt infrarood. Echt infrarood (thermische straling) begint bij 1200nm aldus Wiki :-) Daarom is het beeld dus ook anders dan op die "officiele" infrarood camera's van 6000 euro en meer. Dat zijn nl. echte IR camera's met een IR gevoelige sensor erin. Deze sensor is gewoon verschrikkelijk duur omdat hij uiterst moeilijk te vervaardigen is. Deze zul je dus wel echt nodig hebben als je je hok wilt door meten op hittestraling. Maar het blijft natuurlijk leuk dat je nu je aansteker of afstandsbediening op de webcam kan zien, of dat je mbv NIR leds voor het oog onzichtbaar kan bijverlichten en dit wel op de NIR cam te zien is.
  2. Super topic Kees! Heb het met volle aandacht gelezen, was ook alweer een poosje bezig met onderzoek naar UV licht bij plantengroei en leuk om te zien dat er ook andere mensen mee bezig zijn (geweest?). Tof om te lezen!! In sommige onderzoeken wordt gezegd dat UVC totaal niet schadelijk is, andere onderzoeken zeggen weer dat het enorm gevaarlijk is. Wat wel als een paal boven water staat is dat het vooral UVB is waardoor wij erg verbranden (en dus nare gevolgens heeft mbt huid----EDIT---- enz). Er zijn bedrijven die zeggen dat je zomaar in hun UVC licht mag kijken en je huid er zonder problemen aan blootgesteld kan worden. Dit wil ik zelf liever niet uittesten in hoeverre die uitspraken waar zijn Ik heb wel gelezen dat vooral de golflengte van 253nm in het UVC gebied *bijzonder* gevaarlijk is voor onze huidcellen. Blacklight is voornamelijk UVA en dat werkt meer als insectenlokker dan dat het een positief effect op het plantje heeft. Het is voornamelijk UVB wat het immuunsysteem van het plantje lijkt te triggeren, daardoor meer trichomes,hars en hogere THC productie. UVC straling is erg goed voor het doden van ongedierte en schimmels. Minder voor thc productie, hier moet je echt UVB voor hebben. Wederom toch zeer nuttig om UVC te gebruiken om ongedierte/schimmel plagen de kiem te smoren. EmTee, ik heb de pdf van die cleo buizen hier voor me. Ze produceren een piek op 355nm, begint bij 315nm en loopt af op 410nm. Ze hebben ook een kleine piek op 405nm en een grote piek in het blauwspectrum op 430nm. Afgezien dat 430nm licht erg goed helpt in de groeifase, het vermogen aan het blauwspectrum is gewoon te laag en de opbrengst is voornamelijk UVA. Als ongedierte lok lamp kan hij goed presteren, maar volgens mij is dat het laatste wat je wilt. Tevens verliest de Cleo z'n effectiviteit na zo'n 500 branduren (meende ik) dus echt praktische buis is het niet. Je kan beter opzoek gaan naar wat philips UVB buizen, die heb je oa. in 40w TL buis formaat met een leuke opbrengst aan UVB 4.5W(!!) De planten komen van origine uit een veel tropischer klimaat. Daar is de hoeveelheid UVB straling nabij 250uW/cm2. Je kan er dus nog wel wat buizen bijhangen voordat je plant er last van gaat krijgen hoor EmTee. Let wel dat UVA voornamelijk bugzap effecten geeft, je trekt er insecten en ongedierte mee aan naar je kweekhok. Het hok is door de hoge LV en temperatuur al een ideale broedplaats maar met UVA is het alsof je pokon voor ongedierte geeft. Beste kun je dus een hoge dosis UVB gebruiken (wel uitkijken voor je ogen/huid) voor beter afweersysteem van je plantje, hogere THC productie. En UVC periodiek gebruiken om schimmels en ongedierte te lijf te gaan. De meeste kwekers die UVB belichting toepassen doen dit zo'n 4 uurtjes in het midden van de lichtperiode.
  3. En hoe weet je dat dan? Je geeft zelf al toe dat je het niet snapt, dat je niet weet hoe het werkt en dan toch kunnen beoordelen of de tip wel of geen meerwaarde heeft, dat is knap!Kortom, je bent gewoon onzinnig aan het reageren en levert geen bijdrage aan het topic. Ik lieg niet, ik vertel enkel door wat zij mij ook vertellen. En hoe kan jij oordelen of hun kennis groter is dan mijn kennis? Kan jij in mijn hoofd kijken? Nee, dus niet lullen over dingen waar je geen verstand van hebt!Natuurlijk, het standaard kweekverhaal wat iedere kweker kent dat kende mijn lokale GS' ook. Maar verder onderzoek naar wat er de biochemie in de plant zelf en het nut van verschillende lichtspectra bij plantengroei dat ik heb ik zelf (nouja bubble heeft ook een hoop gedaan ) moeten doen. Dat is meer info dan ik zie in de growguides of van de gemiddelde kweker hier en dus vernieuwend. Niet dat het erg is om zelf dingen op te zoeken, dat ben ik met jarenlang werken als systeem ontwerper gewend. Maar dan breng je dus iets aan het licht wat als voordeel werkt voor de fluo kwekers, dan hoef jij niet als onderaardse worm nutteloos te gaan zitten reageren terwijl je geen enkel idee hebt waar het over gaat, of met watvoor persoon je te maken hebt. Je zou minder noobish overkomen als je eens zou luisteren naar mensen voordat je oordeelt. Ik vertrouw erop dat je oud genoeg bent om op een volwassen manier te reageren in topics. Ik ga geen politie agent spelen, als je ervoor kiest om als kneus door het leven te gaan moet jij dat zelf weten.
  4. Ahum, dat was volgens mij typisch een gevalletje "ik begrijp niet wat je schrijft, maar ik wil wel graag reageren". Ik ben inderdaad benieuwd naar methoden anders dan lichtperiode verkorting of bloeistimulators door de voeding mengen om de bloeitijd korter te maken. Misschien dat het kan met een bepaalde vorm van belichting, UV misschien, misschien dat er andere methoden zijn die ik nog niet ken. Daarom stelde ik mijn vraag. Want wie weet dat er iemand op het forum hier een aantal ideeen over heeft en die zou ik dan graag willen horen. Netals Mr Torsti die z'n ideeen laat horen en misschien hebben andere mensen ook wel ideeen hierover die ik nog niet ken. Natuurlijk zie je aan de kleur van de trichomes of ze klaar zijn of niet, dat was mijn vraag helemaal niet. Inderdaad mijn tip om wat extra verrood en infrarood op te wekken voor gebruik bij fluoriscerende (of andere zwartestralers) verlichting. Als je niet dankbaar bent voor de tip, dan niet. Dat moet jij weten, maar ga er dan ook niet laagdunkend over doen. Je reactie laat enkel zien dat je er geen snars van begrepen hebt. En nee, ik maak het mezelf niet makkelijk. Ik loop niet zoals het gros achter iemands anders reet aan en aap iedereen na. Mijn leven staat in het teken van venieuwing, creatieve oplossingen bedenken en betere oplossingen bedenken voor bestaande situaties. Het grotendeel van de growshops heeft geen flauw idee wat er in een plantje omgaat. Sommigen zijn eerlijk en zeggen dat ze gewoon rozenkwekers afkijken. Het motto klinkt dan "gebruik gewoon HPS, regel je LV, meet je PH&EC en kweken maar". Maar er zijn maar weinigen die hun hoofd echt gebruiken en inventieve oplossingen aanbieden. Hier bedoel ik oa. wildplant die zelf ging nadenken over zijn LED panel en zo tot mooie resultaten kwam. Sannie die z'n mooie mycor/bacto mix ontwikkeld heeft of Bubbleblower die ook niet de hypes achterna hobbelt en met UV licht aan het kweken is. Dus een beetje respect graag voor de mensen die informatie verspreiden die WEL vernieuwend is. Dank u. Als je niet begrijpt waarom een gloeilamp van 40-60w een meerwaarde heeft in de bloeifase wanneer gebruik wordt gemaakt van TL/spaarlamp/inductie verlichting, dan kan je dat ook gewoon vragen. Ik ben meer dan bereid om het uit te leggen totdat je het hoe en waarom begrijpt. Ps misschien is m'n reactie terug een beetje harsh, maar ik merk de laatste tijd dat veel mensen snel hun oordeel, of aanval klaar hebben zonder dat ze maar een idee hebben waar het over gaat. Dat irriteert me mateloos. *geeft de vredesjoint door aan Worm* :-))
  5. Hey Tostie, Mm wat klieven is weet ik niet, ik zal daar eens op googelen. Maar 13/11, dat klopt niet helemaal volgens mij. Zowiezo keek ik een beetje op toen ik voor het eerst op wietforum.nl kwam en de growguides las, dat er een aantal dingen verteld worden waar ik m'n vraagtekens over heb. Ik heb een verhaaltje geschreven als toevoeging voor de lichtguide en de lichtperiode van 12/12 heb je eigenlijk alleen nodig voor de allerlaatste 2 weken *of* wanneer je plant problemen heeft goed in de bloei te geraken. Normaal gesproken is 14/10 goed genoeg voor de bloei, mits je licht van goede kwaliteit is. Hier zit dan ook winst in het aantal grammen, je geeft de planten 2 uur meer licht per dag, hierdoor kan de plant simpelweg meer werk verrichten en dus betere toppen/bloemen aanmaken. Standaard was ik altijd gewend 14/10 te bloeien onder HPS, gezien HPS meer dan genoeg verrood licht uitstraald. *Met licht van goede kwaliteit doel ik niet persee op het gebruik van inductielampen, maar meer dat je lichtbron aan het spectrum voldoet wat nodig is voor plantengroei. Enige mate van UV licht, dan redelijk veel blauw en nog meer rood voor in de bloei en daarbij ook een goede hoeveelheid verrood voor in de bloeifase. HPS heeft aan rood en verrood zeker geen gebrek, maar lampen uit de TL familie wel. Nu ik met spaarlamp en inductie bezig geweest ben merk ik dat fluorescerende lampen gewoon teweinig verrood uitstralen om goed te kunnen bloeien. Daardoor moet je wel op 12/12 of korter gaan staan, zodat de plant toch nog voldoende bloeihormoon produceerd. Ik kan hier een heel lang verhaal gaan houden over hou het uberhaupt komt dat een plant in de bloei geraakt (het PhytoFR->PhytoR verhaal), maar ik zal het even beperken tot het licht. Wanneer je met tl buizen of spaarlampen of soortgelijke lampen werkt, zul je iets van een infrarood bron erbij moeten doen. Gloeilampje van 60w op enkele honderden watts tl licht volstaat. Klein HPS lampje erbij zou ook een ideale oplossing zijn. Hierdoor kan je de bloeitijden weer op 14/10 zetten en met alle voordelen van dien. Ik hoop dat jullie hier wat aan hebben :-) Mbt antwoord op mijn vraag. Als ik de bloei zou willen verkorten zou ik de lichtduur moeten verkorten, dwz naar 12/12 gaan, of misschien zelfs naar 9/15 - 8/16. Hierdoor forceer je een snelle bloei, maar zoals Mr Tostie al zei, dan mis je dat de plant relaxed de tijd heeft gehad om z'n ding te doen, dus liefst zo lang mogelijk licht en zo lang mogelijk bloeien. Wat ik wel super grappig vind is dat je het plantje gewoon helemaal kan sturen kwa gedrag. Groeifase, bloeifase, lengte van de bloei, manier van drogen enz enz. Echt super gaaf! Ps de dames staan er mooi bij. De vermeende herma is nu van z'n ballen beroofd en is nu een volslanke dame met heerlijk ruikende toppen aan het worden. Met het simpele 60w gloeilampje erbij gaat het echt hard nu! Heerlijk lange trichomes en het ruikt ook zodanig dat ik eigenlijk wel 24u/dag in het hok zou willen zijn Het wachten is tot ik van iemand een foto toestelletje kan lenen dan komen er meer foto's :-)
  6. Torsti, geedit :-) Goed idee van dat gat+pc fan. Dat is precies hoe die houten lampenkap er nu uitziet :-) Ik heb hem nog niet in gebruik genomen maar ik zit alvast een beetje verder te kijken naar wel of niet glanzende witte verf ipv de zwartwit folie. Bubble, oh dus binnen zijn ze sneller klaar? Dat scheelt alweer dan. Ik wil gewoon graag haze kweken omdat het speciaal is. En purple haze is dan helemaal welkom :-) Ik heb eerlijk gezegd nog niet veel verschillende wietjes gerookt, ww en nl/skunk dat is het wel zo'n beetje. Er is ook niet veel anders tekoop hier in de coffeeshop. Verschillen in smaak zal ik dus waarschijnlijk (nog) niet proeven. Maar het idee van een moeilijk te behalen doel *toch* bereiken spreekt me erg aan dus het liefst een plantje die wat moeilijker groeit en het dan toch nog voor elkaar krijgen. Dat doet het hem bij mij ;-) Hoe werkt dat trouwens, is het zo dat je met meer vermogen tijdens de bloeifase ook sneller klaar zult zijn met bloeien? Of is het enkel meer gewicht wat er in je toppen hangt dan? Is er een manier om de bloeitijd te beinvloeden behalve bloei stimulator meegeven in de voeding?
  7. Ja wat is het nu, heb je die spullen al gekocht of ben je het alleen van plan om te gaan kopen. Zoals Mikeh zei, post eens wat van je plannen en wij kunnen meedenken!
  8. Kay Torsti en Worm. Ik respecteer jullie mening en bedankt voor de tip cq waarschuwing. Ik heb de reflector nog niet gebruikt omdat ik de standaard alu reflector zo ontzettend handig vind :-) Misschien kan ik eens proberen 2 inductielampjes onder die standaard reflectorkap te monteren. Al wordt het dan vast wel warm onder die kap. Bubble, geen stekjes gemaakt voordat ze in de bloei kwamen. Ach eigenlijk, wel een aantal keer geprobeerd maar die zijn allen doodgegaan. Ik wist ook niet dat het zo lang duurde voordat er wortels aan moesten komen, na een aantal dagen dacht ik, heej ze doen het niet, weg ermee! Dat expiriment met Purple Haze ben ik zeker voor in! Heb intussen wat info opgezocht over de PH, met name dat de originele PH nauwelijks meer te vinden is, maar dat mag de pret niet drukken. Een bloeitijd van 15-20 weken vind ik wel een beetje lang, maar het is wel een uitdaging. Terug naar m'n eigen kleine projectje. Ze staan nu voor de 2e week in de bloei en ik heb er gisteravond een 40w gloeilampje bijgehangen. Het resultaat is te merken! Gelijk hebben alle toppen veel meer van die witte draadjes. Die herma leek nog een beetje te twijvelen wel of geen bloei maar die is nu ook over de drempel, veel witte haren. (nee, geen schimmel:P) Wel leuk om te zien dat die theorien dan toch weer blijken te kloppen. Farred nodig om in de bloei te geraken en TL's stralen dat gewoon nauwelijks of veel te weinig uit, gloeilampje erbij en voila! Kan ook merken dat de canna terra bloeivoeding het goed doet! Kleur v/d bladeren is prachtig en ik tel gemiddeld 9 vingers! Cameraatje kan je voor $40 halen bij een Chinees, met een 2 GB kaartje voor $4,27 Of anders in NL heb je al een beetje fatsoenlijke camera voor 95 euro bij de Media Markt.
  9. Tja weetje. Het enige probleem wat ik al een beetje aan zie komen is dat door de warmte de folie een beetje gaat vervormen of krullen, en dat is iets wat ik eigenlijk niet wil. Hierom heb ik ook even zitten twijvelen of ik zou verfen of zwartfolie zou gebruiken. Het is als expiriment voorlopig dus verven kan altijd nog. Maar brandgevaar etc is hier in elk geval totaal geen sprake. De buis wordt max 70/80 graden, dit is bij lange niet genoeg om iets tot ontbranding te brengen. Ik ken in elk geval geen stof die al ontbrand bij 70 graden. Dan zijn er nog die spoelen die wel iets warmer worden. Maarja, ik schreef al dat ik rond de bevestiging dan een stukje folie zou wegsnijden, dus dat komt helemaal niet in contact met de folie. En ertussen zit lucht, wat een enorm slechte hitte geleider is. Dus eerlijk gezegd snap ik zo snel niet waarom het een stomme actie zou zijn? Je moet toch wat proberen he, om erachter te komen of het bevalt of niet In het geval bij hogedruk lampen geef ik je echter 3 maal toe volledig gelijk. Daar moet je idd niet klooien met kunststof materialen dicht op de lamp. Dat is vragen om moeilijkheden!
  10. Lampen zijn binnen en heel :-) Er hangt nu een 2700k lamp + reflector in het hok. Heb ook bloeivoeding aangemaakt en een scheutje pk14-13 & bloei accel erdoor. Bloeien met die hap! De homemade reflector is ook enigszins af. Ik heb zwartwit folie gekozen als reflector, ik weet alleen niet of dit brandveilig is aangezien de spoelen erg warm kunnen worden, tot 260graden heb ik me laten vertellen. Anders snij ik wel stukjes zwartwit folie weg op de plaats van ophanging. Ben erg benieuwd hoe de zwartwit folie gaat reflecteren t.o.v. een normale alu reflectorkap. Wordt dit topic nog gevolgd eigenlijk of doe ik het vooral voor mezelf, haha.
  11. Haha! Dat is zeker waar Torsti, ik heb bij deze kweek een aantal grote tegenslagen gehad. Ten eerste al het licht, de inductielamp die kapot gevallen was, waardoor ik met een lullig 65w spaarlampje verder moest, de blumat die lastig af te stellen was, dan de canna haze hydro voeding, dan de haze plantjes die geen haze bleken te zijn en tenslotte nog de herma. Goed, maar hier doen we het om. Zonder problemen geen creatieve oplossingen en geen nieuwe ervaringen Dus ik ben er blij mee maar het klopt dus idd zeker dat je er niet bent met alleen een leuke lamp. Ik heb zitten denken aan ballen plukken idd. Maar het zijn er zoveel. Denk dat ik'm gewoon maar ga vernietigen. Of gewoon lekker laten staan zodat ik straks een hoop zaad heb. Zal m'n vriendin niet over klagen De meeste verbrande bladeren op dit moment komen denk ik door het phospor tekort of overvoeding, het kan allebij in dit geval. Een tijdje terug had ik ook verbrande bladeren en die kwamen vooral omdat ze tegen de spoelen aanhingen v/d inductielamp. Die worden *erg* heet, iemand vertelde me dat ze 260 graden kunnen worden. In m'n nieuwe lampenkap ga ik ook kijken of ik die warmte niet af kan voeren, dat zou een hoop schelen. Koperen ophanging maken ofzo waarbij het koper lijdt tot een koelplaat(je). Nu is het even wachten op het geklooi van TNT express. Ze hebben geprobeerd een aantal inductielampen te bezorgen maar lazen het bezorgadress verkeerd af. Gevolg, een aantal extra rondjes hobbelen in het TNT express busje. Hoop dat ze nog heel zijn
  12. Update: Ik heb nu een gaasrek geplaatst en ga toch proberen te scroggen. Ik heb een zak vol met bladertroep van de onderste takken gesnoeid en als ze straks door het rek groeien dan bind ik de takjes vast aan het rek. Zo heb ik met een beetje geluk in de 3e week bloei een mooi gelijkmatig gewas boven het rek. Ik dacht dat die dames a lost cause waren, maar met het rek heeft het misschien toch nog toekomst. Ben benieuwd! En v/d week ga ik verder met het maken van een nieuwe lampenkap, voor 2 inductielampen met een koelfan erop.
  13. Axkman

    Amnesia Haze Inductie

    2 Amnesia Haze dametjes onder inductielamp.
  14. Aha. Nou het kan wel, je gebruikt zeker geen yagi beams of schotels als antenne, dus waarschijnlijk wordt je signaal relatief breed uitgestraald. Dan heb je minder snel last van onderbrekingen van het signaal. Wel grappig, ik wist helemaal niet dat de modelbouw ook al de 2,4GHz band zat te vervuilen ^.^ Gaaf man, die inverted flight. Zijn het nu zulke goede piloten of hebben ze goede gyro's gebruikt?
  15. Okay, bleek dat de voeding ietswat afwijkende waarden had. PH was 6.6 en EC 2.56. Ik heb nu ook 1 liter canna terra voeding gehaald, aangezien dit geen echte haze dames zijn, dan maar voeding gebruiken die ervoor bedoeld is! Bij 1 dame heb ik ook kleine balzakjes in de oksels gevonden.. ik weet niet of het een kinky dame is, of gewoon een vent, maar het bevalt me niets. Zeker omdat het 10 vrouwelijke amnesia haze zaden moesten zijn. *trekt nog eens aan de bel bij RQS*.
×
×
  • Create New...