Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

Sign in to follow this  
riesje1965

Tientallen aanhoudingen bij drugsactie Benelux

Recommended Posts

Tientallen aanhoudingen bij drugsactie Benelux

 

 

(Novum) - Opsporingsdiensten van Nederland, België en Luxemburg hebben de afgelopen dagen 31 personen aangehouden tijdens een actie tegen drugshandel en -toerisme. Bij de internationale actie, die van donderdagmiddag tot zondagochtend duurde, werden ook verschillende drugs in beslag genomen.

 

 

De controles concentreerden zich op de vervoersassen Rotterdam-Parijs en Maastricht-Luik-Luxemburg-Metz. Niet alleen op snelwegen en provinciale wegen, ook in treinen en in bij de politie bekende drugspanden vonden controles plaats. In totaal werd circa 15 gram hasj, 1370 gram hennep, 505,6 gram heroïne, 175,1 gram cocaïne, 1,5 gram speed en drie joints in beslag genomen. Honderden voertuigen werden gecontroleerd op de aanwezigheid van verdovende middelen.

 

De meeste aanhoudingen werden verricht op perrons. Met behulp van speurhonden wist de spoorwegpolitie vijftien mensen aan te houden die stonden te wachten op internationale treinen naar België en Frankrijk. In Bergen op Zoom werden drie personen aangehouden toen agenten zagen dat Fransen drugs kochten bij een illegaal verkooppunt. In Zeeuws-Vlaanderen werd een aantal drugspanden geobserveerd, waarna in België controles volgden.

Share this post


Link to post
Share on other sites

31 aanhoudingen tijdens grote Etoile-actie

Tilburg, Brussel, 15-03-2009 • 31 aanhoudingen tijdens grote Etoile-actie

 

Opsporingsdiensten van Nederland, België en Luxemburg hebben donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag gezamenlijk een internationale actie gehouden tegen drugshandel en drugstoerisme. Tijdens de zogeheten Etoile-actie zijn onder andere 31 personen aangehouden en is circa 15 gram hashish, 1370 gram hennep, 505,6 gram heroïne, 175,1 gram cocaïne, 1,5 gram speed en 3 joints in beslag genomen. Mede dankzij het Benelux-verdrag over politiesamenwerking is de actie goed verlopen. Door dit verdrag kunnen politieagenten uit de Benelux sinds januari 2005 in de drie landen verdachten achtervolgen en controleren. De actie startte donderdagmiddag om 14.00 uur en duurde in Nederland tot zondagmorgen 03.00 uur.

 

 

De controles concentreerden zich in de deelnemende landen op de vervoersassen Rotterdam-Parijs en Maastricht-Luik-Luxemburg-Metz. De controles werden uitgevoerd op snelwegen en provinciale wegen, maar ook in treinen en in bij de politie bekende drugspanden.

In het totaal werden in de drie landen honderden voertuigen gecontroleerd op de aanwezigheid van verdovende middelen.

Spoorwegen

De controle van de KLPD spoorwegpolitie richtte zich afgelopen donderdag op de internationale treinen vanuit Rotterdam naar België en Frankrijk. Op de perrons waar de internationale treinen vanuit Roosendaal vertrekken, werden controles uitgevoerd. Er werd een speurhond ingezet, die is gespecialiseerd in de opsporing van verdovende middelen. In totaal werd door de KLPD Spoorwegpolitie 15 personen aangehouden die in het bezit van verdovende middelen waren. Aan de 15 verdachten werden in 3 gevallen een dagvaarding uitgereikt. Met drie verdachten werd de zaak afgedaan met een geldboete van 180 Euro. In de overige gevallen werd afstand gedaan van geringe gebruikershoeveelheden.

Op de A 16 werd door het Joint Hit Team Zuid-West, wat is gehuisvest in Roosendaal, een gezamenlijke actie met de Regionale Ondersteuningsgroep van de regio Rotterdam Rijnmond uitgevoerd, waarbij door het korps Landelijke Politiediensten zogenaamde Automatic Number Plate Registration-apparatuur werd ingezet. Een aantal voertuigcontroles werden daarbij uitgevoerd. Op zondagochtend werden 2 inzittenden van een Frans voertuig aangehouden waarbij in totaal 1000 gram hennep en 500 gram heroïne in beslag werd genomen. Beide verdachten werden aangehouden en in verzekering gesteld. Door het Joint Hit Team zal een vervolgonderzoek worden ingesteld.

Tussen Maastricht en Luik werd er op zaterdag 14 maart tussen 14.00 en 22.30 uur in Maastricht en op de Rijksweg A-2 samengewerkt tussen het Joint Hit Team Zuid, wat is gehuisvest in Maastricht en het Korps Landelijke Politiediensten. Ook hier werd gebruik gemaakt van deze ANPR-apparatuur. Dit leidde tot 2 aanhoudingen, waarbij in totaal 2 gram cocaïne, 5,6 gram heroïne en een boksbeugel in beslag werd genomen.

Ook in de gemeente Bergen op Zoom was de inzet succesvol. Enkele leden van het team Courage constateerden dat aan Franse bezoekers van een illegale verkooppunt in Bergen op Zoom verdovende middelen waren verkocht. Dit resulteerde in totaal in 3 aanhoudingen en de inbeslagname van in totaal 300 gram hennep Aan de verdachten werden in de loop van de avond dagvaardingen uitgereikt en verdere afhandeling werden zij in vrijheid gesteld.

Ook in Terneuzen werden in totaal 2 aanhoudingen verricht, waarbij in totaal ruim 163,1gram cocaïne in beslag werd genomen. Door de opsporingsdiensten in Zeeuws-Vlaanderen werd nauw samengewerkt met de collega’s van de Belgische Federale Politie en de diverse politie-zones in België. Een aantal panden in Zeeuws-Vlaanderen werd geobserveerd en vervolgens in België gecontroleerd.

Internationaal informatiepunt

In de stad Tournai (Doornik) was een internationaal informatie-uitwisselingpunt ingericht waar gedurende de actietijd politie en douanemensen uit de 4 landen aanwezig waren. Opsporingsambtenaren uit de vier landen konden gedurende de actie direct dit uitwisselingspunt bellen als men informatie wensten over personen of voertuigen uit de landen.

Geschiedenis

Onder de naam 'Hazeldonk' werken opsporingsdiensten van de verschillende landen sinds 1995 met elkaar samen. Doel van deze samenwerking is drugspanden die overlast veroorzaken in de steden ontmantelen en de kleinschalige drugshandel en drugstoerisme tussen de Benelux en Frankrijk bestrijden.

Voordelen van deze internationale samenwerking zijn onder andere dat de informatie-uitwisseling veel sneller en soepeler verloopt en politieagenten uit de twee landen leren vlot met elkaar samenwerken. Eén van de resultaten is dat internationale samenwerking steeds beter verloopt. Betrokken landen hebben afgesproken een aantal keer per jaar een gezamenlijke controleacties te houden.

Drugspanden

De overlast die vroeger werd veroorzaakt door het drugstoerisme heeft zich nu gedeeltelijk verplaatst naar de buurten rond drugspanden in verschillende Belgische steden. Noord-Fransen komen er cocaïne en heroïne kopen en veroorzaken daardoor problemen in de omgeving rond die panden. Begin 2005 hebben de politiediensten van de Benelux en van Frankrijk besloten de strijd tegen het drugstoerisme en de drugsrunners anders aan te pakken. Niet enkel meer de drugstoeristen op treinen of langs snelwegparkings worden aangepakt; ook de verkooppunten waar de drugs aan de man worden gebracht, zijn het doelwit van de Etoile-acties.

Share this post


Link to post
Share on other sites

en ik was erbij <_<

net terug van vlissingen zat ik op de bus,

opeens in de sluisstraat in knokke vijf flikken op de bus.

13,7 gr mee, zei hebben het gewogen op 20,8 met verpakking, jammer genoeg alles kwijt

juist ene uit gepaft, dure joint is dit:wacko:

op men verklaring stond eerste maal dat ik ging,

en dien vroeg mij ofdak verslaafd was, kzeg neen , dit is men eerste maal dat ik gebruik :wacko:

eventjes gelachen, krabbel vanonder aan z'n blad en dan naar huis.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wow das kut... ik zat woensdag op diezelfde bus.. damn zeg. Is altijd wel gevaarlijk ze staan ook altijd op de zelfde plek ( bij dat bloemewinkeltje net voorbij de grens) Hoe zijn ze tewerk gegaan? gewoon alle jonge gasten van de bus of hebben ze het geroken ofzo?

Share this post


Link to post
Share on other sites

al de louche types deraf <_<

normaal let ik erop dat ik niet als standaard stoner type ga,

deze maal had ik zin om relaxte kleren aan te doen zie wat ervan komt...

volgende maal met de fiets :wacko:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dacht al dat het zo ging... kut flikken! let er meestal ook op dat ik er wat deftig uitzie & niet stoned :wacko: meestal ook wat vooraan gaan zitte bij een oud vrouwtje ofzo :wacko: Vind het toch maar erg, de bus rijd gewoon door en jij kan een uur wachten op je bus en hem verzeker nog eens opnieuw betalen :s ze zouden het nogal mogen horen van mij... <_<

Share this post


Link to post
Share on other sites

is dit het nou allemaal waard?

 

die zware politie macht?

 

lijkt me dat er nuttigere dingen zijn waar ze zich mee bezig kunnen houden.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Juist, dit is nu een vorm van pure corrupte politiek. Er zijn ernstige zaken aan de gang zoals verkrachtingen, moorden etc. Vanwege het

makkelijk scoren, en religieuze inzet in Brussel kan dit plaatsvinden. Welkom in de EU 3.0 .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Je kan je wiet toch gewoon tussen de stoelen van de bus stoppen...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...