Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

Sign in to follow this  
dokkie

Hoogste Vn-drugsbaas In Verlegenheid Gebracht

Recommended Posts

PERSBERICHT: Hoogste VN-drugsbaas in verlegenheid gebracht

 

HOOGSTE VN-DRUGSBAAS IN VERLEGENHEID GEBRACHT

 

Amsterdam – Antonio Maria Costa, de Italiaanse Executive Director van het VN Bureau voor Drugs en Misdaad, is in ernstige verlegenheid geraakt door een eenmansactie van de Amsterdamse drugspsychiater Freek Polak. In een open brief aan Costa eist Polak antwoord op een eenvoudige vraag. Ondanks eerdere beloften blijft de ‘werelddrugstsaar’ dat antwoord nu al een jaar schuldig.

 

Hoe verklaart u dat het gebruik van cannabis in Nederland, ondanks de vrije verkrijgbaarheid ervan in coffeeshops, lager is dan in de ons omringende landen? Op internet is in twee komische YouTube-filmpjes te zien hoe VN-topman Costa op verschillende conferenties keer op keer deze vraag ontwijkt. Freek Polak, bestuurslid van de Stichting Drugsbeleid, vindt de vraag van cruciaal belang en blijft Costa er daarom mee lastig vallen. Polak: “Het doel van het drugsverbod is het terugdringen van de consumptie. Maar ruim dertig jaar ervaring met coffeeshops heeft overtuigend aangetoond dat zonder handhaving van dat verbod het gebruik helemaal niet de pan uitrijst, zoals fanatieke drugsjagers ons proberen wijs te maken. Geen wonder dat hij met mijn vraag in zijn maag zit.”

 

Reprimande

Een jaar geleden stelde Polak de vraag voor de eerste keer op een conferentie over drugsbeleid in New Orleans. Costa ging er niet op in, maar maakte van de gelegenheid gebruik om Nederland ervan te beschuldigen heel Europa te vergiftigen met amfetamines. Die opmerking kwam hem op een reprimande van de Nederlandse regering te staan, waarop Costa door het stof moest en in een brief zijn verontschuldigingen aanbood.

 

Bij een tweede gelegenheid in maart dit jaar in Wenen, ontweek hij de vraag niettemin opnieuw. Ditmaal met een betoog waarin hij stelde dat er al meer dan 2000 coffeeshops gesloten waren, en dat de gemeente Amsterdam had besloten alle coffeeshops uit het Wallengebied te verhuizen naar de grens met Duitsland, België en zelfs Frankrijk. Polak: “Costa bleek dus niet eens te weten waar Amsterdam, en zelfs Nederland, ligt. Dat cijfer was bovendien volkomen uit de lucht gegrepen.”

 

Verkwisting

Korte tijd later meldde Costa zich dan ook bij de gemeente Amsterdam voor een fact finding mission met onder meer een bezoek aan coffeeshop De Dampkring. Polak vroeg hem bij de daaropvolgende conferentie in Barcelona naar zijn bevindingen. Polak: “Ja, en toen maakte Costa het helemaal bont. Hij stelde dat in Amsterdam drie keer zoveel cannabisverslaafden zijn als waar dan ook in Europa.” Costa beloofde binnen afzienbare tijd de wetenschappelijke onderbouwing voor deze bewering op zijn website te publiceren. Maar tot op de dag van vandaag is dat niet gebeurd, en is ook Polaks oorspronkelijke vraag nog altijd niet beantwoord. Aanleiding voor Polak om nu middels een open brief aan Costa aandacht te vragen voor de kwestie.

 

Nederland scoort qua druggebruik gemiddeld tot laag in Europa. Volgens Polak reden genoeg om het drugsverbod af te schaffen: “Dat scheelt een hele hoop narigheid en verkwisting van enorm veel belastinggeld. Wat is het nut van al die inspanningen om dat verbod in stand te houden, wanneer blijkt dat het geen invloed heeft op de consumptie?”

 

Polak besluit de open brief met een positieve noot. Hij stelt Costa (67) voor niet te wachten tot na zijn pensionering met te erkennen dat de War on Drugs een historische mislukking is. “Door dat nu reeds te doen kan Costa eeuwige roem verwerven. “

 

+ + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + +

 

NOOT VOOR DE REDACTIE

 

Bijgevoegd treft u de open brief van 8 december 2008 aan Antonio Maria Costa, Executive Director van het VN Bureau voor Drugs en Misdaad.

 

Voor meer informatie en foto’s kunt u contact opnemen met ondergetekende, of met Freek Polak (, fpolak@planet.nl). Freek Polak is bestuurslid van de Stichting Drugsbeleid en Member of the Steering Committee of ENCOD (European Coalition for Just and Effective Drug Policies).

 

De voorgeschiedenis bij bovenstaand artikel is in twee korte filmpjes op internet uiteengezet.

 

Silenced NGO Partner:

http://nl.youtube.com/watch?v=GjgzgRvHHwI

 

Polaks’ Question Round 3, met commentaar van dr. Alex Wodak, directeur Alcohol and Drug Service, St Vincent’s Hospital (Sydney), die wereldwijd gezien wordt als een van de grootste experts op het gebied van drugs en drugsverslaving:

http://nl.youtube.com/watch?v=xdOzi2ou2ZY

 

Reacties van andere NGO’s op de kwestie vindt u hier:

http://nl.youtube.com/watch?v=UaO7IvlUhro

 

 

 

 

Job Joris Arnold

woordvoerder

 

Cannabis College

OZ Achterburgwal 124

1012 DT Amsterdam

job@CannabisCollege.com

T 06 52 05 23 06

www.cannabiscollege.com

Share this post


Link to post
Share on other sites

Polak rules!!! hij antwoordt teminste wel op vragen :lol: (cannabistribunaal :lol: )

 

hij is zeker een van de beste contra the war on drugs!! Cuddo's!

 

Boks en respect voor freek!

 

Domi

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik sta achter Freek Polak!

 

wat me enorm opvalt is dat de 'tegenstanders' echt niet op de hoogte zijn. zoals die Costa over nederland praat? waar heeft ie het over? die spoort niet! en dat maakt dan zogenaamd de dienst uit.... opzouten!

 

natuurlijk zal zijn opvolger al wel klaar staan en heeft ie dezelfde brainwash reeds achter de rug. die mensen staan ook totaal niet open voor enig ander argument, hebben geen realiteitszin of objective blik.

Share this post


Link to post
Share on other sites

haha geniaal! daar had freek t nog over bij t cannabis tribunaal dat hij laatst opeens herinnerende dat hij daar nog een brief over wou schrijven! dat is nu dus gebeurd, nice! zou costa nu wel antwoord gaan geven...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da's weer even afwachten, of hij gaat nu snel met pensioen :lol:

 

Je gaat je zowat afvragen of Antonio er belang bij heeft dat drugs in de criminaliteit blijft hehe.

Of hij is natuurlijk gewoon een (christelijk) moralistje.

Share this post


Link to post
Share on other sites

toch heb ik de stellige indruk dat er rooms katholieken zijn die pro-cannabis zijn.

 

ook wij dienen dan niet over die ene kam te scheren, ook als het echte schaapjes zijn.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...