Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

Sign in to follow this  
suffie63

Strijd Tegen Verhuis Coffeeshops Maastricht Gaat Door

Recommended Posts

De vier Belgische gemeenten Lanaken, Riemst, Voeren en Visé en het Nederlands-Limburgse Eijsden blijven solidair in hun strijd tegen de plannen van Maastricht om coffeeshops in de richting van de grensgemeenten te verhuizen. De vijf betrokken burgemeesters pleegden vandaag overleg in Lanaken over de te volgen strategie.

 

Lanaken haakt niet af

"We blijven solidair inzake verdere juridische stappen tegen Maastricht. Er gingen geruchten dat Lanaken niet meer zou meedoen, maar dat klopt niet", vertelt Guido Willen (Open Vld), burgemeester van Lanaken. "We zullen onze voortrekkersrol blijven vervullen. We hebben ook van in het begin een raadsman onder de arm genomen. Sommigen dachten dat Lanaken zou afhaken, omdat Maastricht voorlopig niet doorgaat met de verhuis van coffeeshops richting Smeermaas".

 

Beoordelingsstudie

"Maastricht beslist in maart volgend jaar over een beoordelingsstudie en een voorlopige aanvaarding van een bestemmingsplanwijziging voor de coffeeshops aan de Köbbesweg richting Voeren, Visé en Eijsden. Dan zullen we onze juridische procedure in gang zetten", aldus nog burgemeester Willen. De Belgische gemeenten zullen dan samen met hun advocaat stappen ondernemen en Eijsden zal apart stappen ondernemen met zijn raadsman.

 

Burgemeester Maastricht pareren

"Met Nederlands Eijsden bekijken we hoe we de argumenten van de Maastrichtse burgemeester Gerd Leers kunnen pareren. Daarnaast is ook de gemeente Bilzen van harte welkom om mee in de juridische strijd te stappen. We gaan voorts bij de gouverneurs in Belgisch- en Nederlands-Limburg en bij de ministers Dewael en Vandeurzen aandringen dat ze contact opnemen met hun collega's om diplomatiek te bekijken hoe ze de verhuis van coffeeshops kunnen tegengaan", aldus nog Willen.

 

Moties

In december zal de gemeenteraad van Lanaken een motie goedkeuren tegen de geplande verhuis van coffeeshops in Maastricht. Voeren heeft die motie al op de gemeenteraad van woensdag 26 november goedgekeurd. (belga/eb)

04/12/08 15u46

bron

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja bij ons komt het ook voortdurend in het nieuws. De burgemeesters in Vlaanderen zijn echt razend , wetende dat de CDA hier regeert (lees: CD&V) dus deze christelijke partij is altijd al tegen wiet geweest. De regeringspartner VLD is ook tegen reguleren.

De Nederlanderse zeggen dat het Belgen zijn die massaal naar daar gaan en voor overlast zorgen hetgeen klopt maar de Belgen zeggen dan dat Nederland in fout is door de coffeeshops. Nederlandse kwekers verhuizen immers naar België om daar kwkeerijen op te zetten.

als die shops in Roosendaal en Bergen op zoom sluiten word dat een explosie aan toerisme in de provincie Brabant lol (omdat Bergen op Zoom en roosendaal ook Brabant zijn) en waarschijnlijk landen ze dan in Brea of Tilburrg.

Share this post


Link to post
Share on other sites

VLD is de naam liberaal niet waardig. Als liberalen zouden ze tegen overheidsbemoeienis in de privé sfeer moeten zijn en dat zijn ze niet. Raar volk, die Vlaamse liberalen...

:verrygood

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wanneer gaan die 4 burgemeesters eens snappen dat ze geen kloot te zeggen hebben? jeezes, bekrompen land, snel nieuwe verkiezingen en terug hopen op een paarse regering zonder die honden van CD&V of ander vlaams-nationalistisch gezeik die er toch enkel op uit zijn de mening van andersdenkenden te snoeren en zelfs het privé-leven te controleren. Fascism anyone?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...