kweek addict 0 Posted December 3, 2008 Hee Twindaddy! Bedankt voor deze heerlijke uitleg! Ga het zeker binnenkort proberen! Oh en MY bedankt voor de Bolzeven tip bij de blokker! Gr. Kweek Addict Quote Share this post Link to post Share on other sites
FritzTheCat 0 Posted December 4, 2008 de smaak is lichtscherp maar vooral zoet.de hasjsmaak is herkenbaar maar ook de smaak van onze nederwiet kom je duidelijk terug. Als je de volgende keer meer hebt moet een stukje een paar maanden bewaren, dan gaat de scherpe en wietsmaak eraf en is tie nog lekkerder. Maar ja met 4,4 gram zou ik ook niet zolang kunnen wachtten Grtz Fritz Quote Share this post Link to post Share on other sites
Missy 0 Posted December 19, 2008 Als je de volgende keer meer hebt moet een stukje een paar maanden bewaren, dan gaat de scherpe en wietsmaak eraf en is tie nog lekkerder.Maar ja met 4,4 gram zou ik ook niet zolang kunnen wachtten Grtz Fritz Maar je hebt dan wel 4,4 gram kwaliteit. Toch leuk van dat kleine beetje knipafval. Quote Share this post Link to post Share on other sites
TonY YaY0 0 Posted December 21, 2008 ben jaloers kerel, ziet er echt heerlijk uit Quote Share this post Link to post Share on other sites
SativaBelieva 0 Posted January 25, 2009 Duidelijke handleiding, twindaddy... dit is een goede low-budget manier om ice hash te maken... je gaf aan de volgende keer zeefdoek te willen gebruiken... dit zal je vast een nog beter resultaat leveren... Nog 2 aanvullende tips: zorg dat je hash zo kort mogelijk in het water ligt... en kneed de hash pas als die helemaal droog is... Mazzel! Quote Share this post Link to post Share on other sites
banaantjuh 1 Posted January 25, 2009 Thanx voor de How-to Twin Mijn drapje staat nu in de oven. Het heeft een uur of 10 mogen bezinken, ben benieuwd wat ik van 35G (niet lekkere)buiten wiet haal Later Quote Share this post Link to post Share on other sites
twindaddy80 4 Posted January 25, 2009 hey banaantje.cool man.maar waarom in de oven??kijk uit he dat de buitenkant niet te hard gaat tov het midden.vooral het drogen tijdens het kneden raad ik aan een plak te maken ipv een bal. en waarom zeefdoek??omdat dan de zooi er nog beter uit gaat en je hasj dus zuiverder zal zijn.doek kost geen drol,zolang je hobbymatig bezig ben.commercieel gezien is het niet interessant maar daar zijn we hier niet voor lijk mij. ik heb nu 3liter knipsel/afval/verneukte plant in de vriezer.die gaan deze week lekker in de zeefmachine zodat ik space brownies kan maken. grtz twin Quote Share this post Link to post Share on other sites
banaantjuh 1 Posted January 25, 2009 Waarom in de oven? Zodat het dit weekend nog genuttigd kan worden met een beetje mazzel Oven staat op ong. 50/60°C. Als er dinsdag nog iets over is, maak ik een foto voor je Quote Share this post Link to post Share on other sites
Epancratius 0 Posted January 30, 2009 Ik heb de wiet 2x gezeefd en uitgeknepen, niks maar da ook niks mag verloren gaan. De toppen en knip waren van mijn Amnesia Haze buitenplant. Staat nu te bezinken, en hopelijk morgen op me nieuwe kamer de hash roken, is het heftig? gr Nomar Quote Share this post Link to post Share on other sites
GraafVaag 0 Posted February 5, 2009 Net ook een serieuze poging gewaagd Gumby Ice te maken. Het gaat om een schamele 20g (droog) toppen van DF zaadplanten. Het water was 1*C dus dat zit wel goed! Drek met schuimkraag: Na 3 min al een verdacht laagje onderin: En de overgebleven rommel! In een paar dagen dus nog een 'update'. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Epancratius 0 Posted February 6, 2009 Bij mij is het ook ''gelukt'' 2x gezeefd en er zat na flinke tijd wachten een laag onderin. Al het overige water eruit gezogen met een slangetje en het weer laten bezinken. Na een dag bezinken in totaal heb ik het overgegoten in een schaaltje met bakpapier (blijft niet plakken). Flink wat plakspul maar na hele drogen op vensterbank was het echt korrelig geworden. Je kon er geen balletje van maken (was hard) laat het nog even drogen en dan persen... Ga in de toekomst toch een bubblelator kopen met een extra zeefzak voor de buitenwiet. Heb ong. 2,5 gram ervan overgehouden gr Nomar Quote Share this post Link to post Share on other sites
EmTee 2 Posted February 6, 2009 Heb van het knipafval van de WW (guerrilla) van vorig jaar een flinke plak kunnen produceren. Proces: Geduld en een nacht zonder slaap. (Heb echt uuuuuren zitten wachten tot het bezonken was ). Toen eerst beetje in de oven en later onder een lamp gedroogd. Door middel van de 'inpakken, verwarmen en plat-slaan'-methode uiteindelijk een plak kunnen vormen. Resultaat: Droge, niet plakkerige, groene hash die erg 'groen' rook. Na een paar maanden curen is de geur beter geworden en ook de kleur is iets bruiner. Echter nog steeds zo droog als de pest. Dus niet rollen, draaien, verkruimelen, nee, druk uitoefenen en het valt als heel fijn zand uit elkaar. Gelukkig niet zozeer stoned, maar toch best high. Voor wat ik met hash gewend ben dan. Kortom: ideale methode voor de amateur Groetsels EmTee Quote Share this post Link to post Share on other sites
banaantjuh 1 Posted February 7, 2009 Wat kan ik toch goed uitleggen, hè Nomar? Quote Share this post Link to post Share on other sites
GraafVaag 0 Posted February 7, 2009 Resultaat: Na vier uur bezinken heb ik dit verkregen. Het breekt niet, maar het buigt. Is echter ook niet echt kneedbaar. De restvloeistof heeft nog een nacht bezonken, en daar komt misschien ook nog wat van. Geen idee alleen hoe/wat dat is. Misschien dat ik d'r vast wat van snoep, maar was wel van plan het een maandje te laten liggen. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Epancratius 0 Posted February 7, 2009 Wat kan ik toch goed uitleggen, hè Nomar? Kan niet beter! Heb bij een wietzakje de sluiting afgeknipt en een halve cm vanaf de zijkant. Hier heb ik de stuff in een hoekje gestopt en dat zakje in een ander wietzakje gedaan die wel nog afsloot. Dit heb ik toen onder een poot van me bureau gelegd en een nachtje geslapen... Het is ook donker net als GraafVaag (zal wel komen door het kneden met vingers) gr Nomar Quote Share this post Link to post Share on other sites
Chaz 0 Posted February 11, 2009 En een nieuwe bal gumby is geboren gemaakt van biddy early knipsel! Gemaakt in een paar uurtjes! Heb het een uurtje laten staan daarna water afgezogen! Daarna de oven in om het te drogen! Super slim van je Twin om een zakje te gebruiken waarop je het laat drogen! Ben benieuwd hoe het zal smaken! Komt een aardige putlucht vanaf Gr. Chaz Quote Share this post Link to post Share on other sites
banaantjuh 1 Posted February 11, 2009 Heb het een uurtje laten staan daarna water afgezogen! Jammer dat je het zo snel afgezogen hebt, of tenminste dat je het water weg hebt gegooid. Je had met een nachtje bezinken vast nog een bolletje kunnen maken... Maar, desondanks vast een lekker hasjje Groeten, Nederlander Quote Share this post Link to post Share on other sites
Chaz 0 Posted February 11, 2009 Valt volgens mij wel mee! Volgens mij zinkt het allemaal sneller dan je denkt! Gr. Chaz Quote Share this post Link to post Share on other sites
banaantjuh 1 Posted February 11, 2009 Joost mag 't weten Volgende keer ga ik t proberen! -1 uur bezinken: afzuigen. -afgezogen vloeistof opnieuw laten bezinken. Moet wel iemand me aan helpen herinneren Wel heb ik trouwens iets gelezen over oxidatie (water werd donkerder) wellicht heeft dit ook effect op de kleur van je hasje (ik vind die van jouw erg licht namelijk, vergeleken met die van mij). Banaan Quote Share this post Link to post Share on other sites
Chaz 0 Posted February 11, 2009 Duidelijke handleiding, twindaddy... dit is een goede low-budget manier om ice hash te maken... je gaf aan de volgende keer zeefdoek te willen gebruiken... dit zal je vast een nog beter resultaat leveren... Nog 2 aanvullende tips: zorg dat je hash zo kort mogelijk in het water ligt... en kneed de hash pas als die helemaal droog is... Mazzel! Tip van SB Quote Share this post Link to post Share on other sites
GraafVaag 0 Posted February 11, 2009 Banaantjuh, dat heb ik geprobeert. Wat je echter als 'tweede bezinksel' krijgt, is zwart, en ruikt in de verste verten niet naar hasj. Ik weet niet of ik ga proberen het te roken. Als je pure hasj wilt kun je dus het beste het water afzuigen wanneer op het laagje wittig bezinksel een beetje zwart begint te vormen. Dan weet je dat het 'klaar' is zegmaar. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Lile 0 Posted March 4, 2009 Is dit ook mogelijk met drogen bladeren ??,, Lile Quote Share this post Link to post Share on other sites
Driesken 0 Posted March 12, 2009 om het overzichtelijk te houden, hier ook ff de plaatjes plaatsen van mijn gumby ice projectje. Aan iedereen, zeker uitproberen, na paar keer kan je het in totaal ~40min tijd afronden ( niet aan elkaar ofc). Wat pics van de aangepaste (makkelijke ) manier van werken. Bladafval en fluffy topjes in de ketel: koud water en ijsblokjes: Alles door de kenwood titanium laten roeren, lekker lui Na 15-20min alles door de zeef, ijsblokken eruitgevist en met gummyhandschoenen restafval uitgeknepen: Alles laten bezinken (geen foto) en met de visbak-zuig-techniek het water afgezogen tot 3cm boven het bezinksel, dan met een dokterspuit voorzichtig meer water afgezogen tot 0.4cm boven de laag bezinksel, dan alles in een groot wijnglas gekiept, terug laten bzinken: mmm, wat een mooi bezinksel! hier ook met de dokterspuit verder afgezogen, dan met een naaldspuit tot ff boven de laag, dan het bezinksel op een ondiep bord op een vel cellofaan (zoals beschreven in het gumby ice topic), op de radiator (in waakvlam geplaatst, geen foto) en na 8h beginnen kneden en dan in een schijfje geperst. ziehier, 3 schijfjes van 3 sessies van samen +-120gr bladafval: 1 schijfje is al een randje kwijt, bij wijze van test, het resultaat is verbluffend Quote Share this post Link to post Share on other sites
drux bunny 0 Posted March 13, 2009 ik moet je ook bedanken twindaddy, ik heb het ook eens geprobeerd en het is zeer bevallen. de smaak zoals jij ook beschreef een zachte hash smaak en een dikke hash rook de hash is kneedbaar en makkelijk om kleine stukjes af te trekken. ik ga denk ik zondag nog een balletje maken want deze is nu bijna op na een maand en half thanks groeten db Quote Share this post Link to post Share on other sites
FritzTheCat 0 Posted March 13, 2009 @Drieske mooi duidelijk verslag, en een mooie 10% opbrengst. Rook ze Grtz, Fritz Quote Share this post Link to post Share on other sites