Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

Sign in to follow this  
digibetic

Nederlanders Tegen Sluiten Coffeeshops

Recommended Posts

ROTTERDAM - Nederlanders willen niet dat coffeeshops geleidelijk uit het straatbeeld verdwijnen. Ze zien veel meer in het vrijgeven van de wietproductie om een einde te maken aan de criminaliteit rond softdrugs.

 

Dit blijkt uit een opiniepeiling op AD.nl. Fractievoorzitter Pieter van Geel van de CDA-Tweede Kamerfractie pleitte zaterdag op het congres van zijn partij voor een einde aan het gedogen van coffeeshops. Het leverde hem de woede op van coalitiegenoot PvdA. De sociaal democraten geloven niet dat een streng anti-softdrugsbeleid zorgt voor minder overlast, criminaliteit en verslaafden.

 

Uit de AD-peiling komt naar voren dat tweederde van de bijna 1200 respondenten tegen het einde van het gedoogbeleid is. Eenzelfde percentage gelooft dat het vrijgeven van de hennepteelt een beter idee is om softdrugs gerelateerde criminaliteit te verminderen. Driekwart van de deelnemers denkt tot slot dat er niet minder zal worden geblowd als de verkooppunten sluiten.

 

De uitkomsten zijn een steun in de rug voor de Maastrichtse burgemeester Gert Leers. De CDA-prominent sprak zich zaterdag uit tegen Van Geel. Als grensgemeente heeft zijn stad veel last van drugstoeristen. Leers deelt de analyse dat het huidige gedoogbeleid niet werkt, maar is het oneens met de conclusie dat alle coffeeshops dicht moeten. ,,Dat betekent dat je gebruikers, ook degenen van wie je nu nog geen last hebt, de criminele hoek in duwt.

 

Het CDA kreeg dit weekeinde wel steun van de ChristenUnie. De kleinste coalitiegenoot vindt het gedogen van coffeeshops al langer een ongewenste situatie. PvdA Tweede Kamerlid Lea Bouwmeester verwijt de andere regeringspartijen stoer te doen zonder met een echte oplossing te komen voor de softdrugsproblematiek. Die bestaat volgens de politiek naast overlast uit criminele groepen die de hennepteelt domineren.

 

Volgens 67 procent van de deelnemers aan de AD-peiling hebben de christelijke partijen politieke motieven om de discussie over het gedoogbeleid op te rakelen. Overigens zegt slechts een derde van de ondervraagden zelf wel eens een joint te roken.

 

 

bron

Share this post


Link to post
Share on other sites

Die van Geel heb het helemaal achter zijn ellebogen.

Sinds dat het cda en christenunie erzijn gaat het steeds slechter, met al hun goeie ideeen.

Neem nou minister van gezin, die rauwknakker. Er zijn de laatste jaren nog niet zoveel huiselijkgeweld slachtoffers geweest en gemeld sinds dat

die christelijke puinhoop aan de bak is gegaan. Ja ja nederlanders we moeten aan het gezin denken. EN DAAR GAAN WIJ AAN WERKEN!!!!!!!!

mm mm hoe dan????? de cijfers vertellen een heel ander verhaal, dus goeie ideeen moet je dus niet bij die twee partijen zijn, die maken er alleen maar meer puinhoop van.

Het is een Bakellende, geweld vermeerderd zo en huiselijke conflikten stijgen en de criminaliteit stijgt. Nou vraag ik je, zien wij het verkeerd of........

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lukt ze toch niet en zal ook niet gebeuren.

Denk alleen al aan het feit dat er weer werkloze (waarvan grotendeels van allochtonen afkomst) door ontstaan,

en de straatcriminaliteit toeneemt.

 

Shops in NL zullen blijven bestaan. Echter vind ik het wel een goed punt dat er gemeente zijn in NL die shops bij scholen weert.

(mits school er langer zit dan shop uiteraard)

Share this post


Link to post
Share on other sites

houden zoals het is. niet zeike.. wees blij dat je het nog mag kopen en af en toe weg kan komen met een enkel plantje. Niemand is ooit tevreden.

Nederland heeft ons de hand gegeven, pak niet de hele arm! anders heb je nog eens kans dat ze de hand terug trekken en dan zit iedereen.

"houd u kalm en ongehoort, dan gaan we met z'n allen door, ongestoord"

 

Greetz :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Maar dan blijf je zitten met de illegale wietteelt en de daarbij horende criminele activiteiten.

Nu heb lees en kijk ik redelijk wat over het drugsbeleid, maar stel ze willen de achterdeur reguleren/legaliseren.

Wat houdt dat precies in ? Is het dan de bedoeling dat er bedrijven/panden komen die legaal wiet telen?

Wie mogen dat dan gaan doen? De overheid?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...