Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

Sign in to follow this  
suffie63

Coffeeshops Vechten Sluiting Aan

Recommended Posts

door Emile Calon. maandag 27 oktober 2008 | 08:14 | Laatst bijgewerkt op: maandag 27 oktober 2008 | 12:32

 

MIDDELBURG

 

De eigenaar van coffeeshop Roxy in de Zandstraat in Middelburg stapt naar de Raad van State om de sluiting van zijn zaak aan te vechten.

Ook de eigenaar van coffeeshop Sixty-Two in de Sint Janstraat in de Zeeuwse hoofdstad legt zich niet neer bij de sluiting door de gemeente. Vandaag tekent de raadsman van de eigenaar formeel bezwaar aan tegen sluiting.

 

Roxy werd eind vorig jaar gesloten nadat medewerkers van die shop meer dan de toegestane hoeveelheid softdrugs hadden verkocht aan enkele Franse klanten.

 

De Middelburgse rechtbank stelde een maand geleden dat de sluiting van Roxy door de gemeente rechtmatig is. De eigenaar heeft nu beroep ingesteld bij de Raad van State. Wanneer die zaak dient, is op voorhand niet te zeggen.

 

De Middelburgse beleidsambtenaar Johan Groenenberg denkt dat het nog wel ruim een jaar zal duren voor er een uitspraak ligt. Die uitspraak van de Raad van State is wel definitief. Daarna is geen beroep meer mogelijk.

 

Maar tot het moment van de uitspraak telt Roxy mee als coffeeshop en kan niemand anders in plaats van die shop een nieuwe softdrugszaak in Middelburg openen. De gemeenteraad bepaalde onlangs dat er in Middelburg twee gedoogde coffeeshops mogen zijn.

 

De gemeente Middelburg wil ook Sixty-Two nog dit jaar sluiten, omdat er softdrugs zijn verkocht aan een minderjarige. De eigenaar heeft tot en met vandaag de tijd om bezwaar aan te tekenen tegen dat besluit.

 

Volgens Groenenberg heeft advocaat André Beckers van sixty-Two aangekondigd dat zijn bezwaarschrift in de loop van vandaag binnen is. Daarna is het wachten tot die zaak dient voor de Middelburgse bestuursrechter. Naar verwachting zal dat medio november zijn waarna er binnen een week een uitspraak ligt.

 

Als de uitspraak negatief uitvalt voor Sixty Two, moet die zaak één tot twee weken daarna daadwerkelijk de deuren sluiten. De eigenaar kan dan alleen nog via andere, langdurige procedures bij rechtbank en Raad van State proberen zijn zaak alsnog heropend te krijgen.

 

Zo'n procedure kan, alles bij elkaar, één tot anderhalf jaar in beslag nemen.

 

Bron

Share this post


Link to post
Share on other sites

Coffeeshop Middelburg definitief dicht

 

Coffeeshop Roxy in Middelburg is terecht door de burgemeester gesloten.

 

DEN HAAG – Coffeeshop Roxy in Middelburg is terecht door de burgemeester gesloten, heeft de Raad van State woensdag in een uitspraak bepaald.

 

Daarmee verwerpt de Raad het hoger beroep van coffeeshophouder M. Ben Haddou.

 

De burgemeester van Middelburg sloot in 2007 de coffeeshop aan de Zandstraat omdat Ben Haddou voor de derde keer een overtreding had begaan. Eerder al had hij een strafsluiting van zes maanden voor de kiezen gehad, omdat hij een keer wiet aan een minderjarige zou hebben verkocht. Ook was zijn handelsvoorraad groter dan de maximaal toegestane 500 gram.

 

Bron

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...