Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

Sign in to follow this  
Stoned Again

17 Kilo Voor 500 Euro

Recommended Posts

DEN BOSCH - Een 30-jarige politieagente uit Eindhoven heeft 500 euro ontvangen voor haar hulp bij de diefstal van 17 kilo hennep uit een politiebureau in Tilburg.

 

De 32-jarige hoofdverdachte G.B. heeft dat tegen de politie verklaard, bleek woensdag tijdens de behandeling van zijn rechtszaak.

 

De man uit Geldrop heeft de diefstal bekend. De agente ontkent haar rol. B. stelt dat zij hem heeft verteld over twee sporttassen met in beslaggenomen wiet ter waarde van zeker 60.000 euro, die vorige zomer wekenlang in de garage van het politiebureau aan het Wilhelminapark lagen. Bovendien liet ze hem haar sleutel kopiëren, vertelde hij de politie.

 

Wie de kennis is met wie hij de diefstal pleegde wil hij niet zeggen. De vraag van de rechtbank waarom hij wel de naam van agente noemde, wilde hij niet beantwoorden.

 

Onderzoek

 

Onderzoek van het Nederlands Forensisch Instituut heeft bevestigd dat de sleutel van de agente als model voor een kopie heeft gediend, vertelde officier van justitie V. Vreeling woensdag. Als overig bewijs noemde ze het vele contact tussen de politiemedewerkster en de verdachte.

 

Ze eiste tegen hem vijf jaar gevangenisstraf voor de diefstal uit het bureau plus een diefstal uit een coffeeshop in Leerdam na ontvoering van een medewerkster en een mishandeling.

 

Ook vier medeverdachten die betrokken waren bij de ontvoering en diefstal in Leerdam hoorden straffen van vier en vijf jaar celstraf eisen.

 

De zaak tegen de agente dient volgende maand. De Eindhovense zit geschorst thuis en stelt dat ze geen informatie bewust heeft doorgespeeld. Een beloning heeft ze evenmin ontvangen, verklaarde ze tegen de rijksrecherche.

 

SA

 

BRON

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vind het knap als je 17kilo wiet in 2 sporttassen weet te proppen :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heb jij geen pers thuis @BBB???

 

:P

 

 

 

 

green-lady

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...