Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

Sign in to follow this  
suffie63

Aanhoudingen Bij Brand In Centrum Zwolle

Recommended Posts

ZWOLLE

 

De politie van Zwolle heeft de 34-jarige huurder aangehouden van een pand in het centrum van de Overijsselse hoofdstad dat in de nacht van zaterdag op zondag in vlammen is opgegaan. De politie vermoedt dat in het huis aan de Nieuwstraat een hennepplantage was gevestigd.

 

Dat heeft de politie zondag meegedeeld. Agenten hielden ook een 25-jarige Zwollenaar aan die wegrende toen de politie na de melding van de brand kwam aanrijden. Vermoedelijk had de man iets met de brand te maken.

 

De brand, die rond 01.30 uur uitbrak, legde het pand geheel in de as. Omdat het vuur dreigde over te slaan, werden omliggende panden ontruimd. In het naastgelegen pand bleek eveneens hennep te worden geteeld. Vijftien omwonenden moesten hun huis verlaten en werden opgevangen in het hoofdbureau van politie.

 

Bij het nablussen moesten ook de woningen achter het uitgebrande huis worden ontruimd, omdat het giftige koolmonoxide kon vrijkomen. Ook de bewoners van die panden werden naar het hoofdbureau van politie gebracht.

 

Bron

 

//suf: dat wordt de rest van z`n leven terugbetalen aan de verzekering.......

Share this post


Link to post
Share on other sites

Opbrengst brandpand niet na te trekken

 

ZWOLLE - Hoeveel de plantage in het uitgebrande pand in de Nieuwstraat zou hebben opgebracht is niet meer te achterhalen.

Bij de buurman van nummer 30 werden tijdens de ontruiming ook twee verdiepingen met hennepplantjes ontdekt. "Negenhonderd plantjes: dat is volgens onze expert geoogst zo'n 60.000 euro waard", aldus een politiewoordvoerder. "Het is lucratieve handel."

 

Zo was bijvoorbeeld de rechtszaak tegen Zwollenaar M.H. een jaar geleden heel verhelderend. De man werd tot 48 maanden cel, waarvan 18 maanden voorwaardelijk, veroordeeld voor het stelselmatig verhandelen van hennep en het runnen van een criminele organisatie. In de tenlastelegging was een waslijst aan particuliere adressen opgenomen, waar M.H. zijn plantjes tot wasdom liet komen. Allemaal 'gewone' burgers, die nog wel een kamer of zolder leeg hadden staan en ook wel een extra centje wilden verdienen.

 

Hoeveel er jaarlijks precies in de Nederlandse wiethandel omgaat is moeilijk exact te becijferen, maar er wordt uitgegaan van tussen de 2,5 en 4 miljard euro.

 

Bron

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hennephuurder brand Zwolle meldt zich

 

ZWOLLE -

 

De huurder die aan de Nieuwstraat 30 een hennepplantage had ingericht, heeft zich dinsdagmiddag bij de politie gemeld.

Het betreft een 38-jarige man uit Kampen. Hij is voor nader onderzoek ingesloten.

De man huurde het pand waar na de brand in El Toro een hennepplantage werd gevonden.

Bij de brand ging een andere plantage in vlammen op.

 

Bron

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eigenaar El Toro vrijgelaten

17-9-2008 18:17:04

 

De eigenaar van restaurant El Toro in Zwolle is vrijgelaten. De man blijft wel verdacht van betrokkenheid bij de brand drie weken geleden waarbij een pand volledig uitbrandde en het restaurant zwaar beschadigd raakte.

 

Het OM heeft geen reden meer hem nog langer vast te houden. De man werd in de nacht van de brand aangehouden omdat hij een hennepplantage in het afgebrande pand zou hebben.

 

bron

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vervolging dreigt voor uitbater El Toro

 

ZWOLLE - De uitbater van restaurant El Toro, S.C., hangt vervolging voor hennepteelt en illegaal aftappen van stroom boven het hoofd. Politie en Openbaar Ministerie verdenken de horeca-ondernemer ervan eigenaar te zijn van de grote wietkwekerij in het eind augustus afgebrande pand aan de Nieuwstraat.

 

Bij de brand aan de achterzijde van restaurant El Toro, ging het gebouw aan de Nieuwstraat 30 volledig in vlammen op, buren ontsnapten er ternauwernood aan.

 

De Zwolse horeca-ondernemer, ook eigenaar van tapasbar Vengo en het City Hotel, werd kort na de brand al aangehouden door de politie. Hij zat vervolgens bijna drie weken vast op verdenking van betrokkenheid bij de illegale kwekerij waar een kleine duizend planten zou hebben gestaan. Het politie-onderzoek, dat inmiddels is afgerond, heeft vele maanden geduurd. Het onderzoek zou onlangs in een stroomversnelling zijn gekomen toen de broer van de verdachte in het geheim een gesprek met C. opnam. In dat gesprek zou C. tegenover zijn oudere broer hebben toegegeven de kwekerij jarenlang te hebben geëxploiteerd. De broer heeft de opnamen aan de politie aangeboden, vervolgens is C. hiermee in een verhoor geconfronteerd. De politie wil geen commentaar geven op die lezing.

 

Advocaat M. Withaar van S.C. kan inhoudelijk niet op de zaak ingaan. "Mijn cliënt is vorige week verhoord en dat zou het laatste verhoor in de zaak zijn. Ik heb begrepen dat het onderzoek nu is afgerond. Ik heb het OM al een paar keer de stand van zaken gevraagd, maar nog niets gehoord."

 

Het dossier van de brand bij El Toro ligt sinds een week bij het Openbaar Ministerie in Zwolle. Volgens een woordvoerster is er nog geen zittingsdatum vastgesteld omdat de Officier van Justitie nog een formeel besluit over de vervolging van C. moet nemen.

 

Overigens is de oorzaak van de brand in het oude pand nooit opgehelderd. De vlammenzee was zo fel en snel dat technisch sporenonderzoek nadien feitelijk onmogelijk was. El Toro, waarvan het deel aan de Melkmarktzijde min of meer behouden bleef, is sinds de brand gesloten.

 

Bron

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gaaf dat je de moeite hebt genomen de eerste melding op te zoeken, mw !

 

:)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...