Jump to content

Rinus Dam

Full member
  • Content Count

    376
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About Rinus Dam

  • Rank
    Volwaardig lid

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels
  1. Dat kan niemand jullie vertellen want er worden hier geen prijzen genoemd.
  2. Dat gaat echt wel opvallen met zoveel lampen. Kennelijk heb je je nog niet verdiept in het stroomverbruik van een dergelijke kwekerij. Je stroomverbruik is dan ongeveer 60.000 kWh per jaar terwijl een gemiddelde huishouding 3.500 kWh verbruikt! Bovendien zal je bij de netbeheerder verzwaring van de elektrische installatie moeten aanvragen.
  3. DEN HAAG - De nieuwe elektriciteitsmeter wordt niet verplicht aangebracht in de Nederlandse huishoudens. Minister Maria van de Hoeven (Economische Zaken) zag dinsdag in de Eerste Kamer af van de sanctiebepaling, waarmee ze koos voor een vrijwillige invoering. Eerder wilde ze de slimme gas- en elektriciteitsmeter verplicht invoeren om zo tot een duurzamere energievoorziening te komen. De consumentenbond vond echter, net als een deel van de Eerste Kamer, dat de meters op gespannen voet staan met de privacyregels. De meters zijn op afstand te lezen, geven informatie over het verbruik en kunnen besparingsadviezen geven. De slimme meter wordt eerst geïnstalleerd in nieuwbouwwoningen en bij renovatieprojecten. Na twee jaar moet duidelijk zijn of ze echt slim genoeg zijn om op grotere schaal te worden geplaatst. Bron
  4. Bedankt voor jullie reacties, ik ben gegaan voor de Durban Poison van Dutch Passion. Grote kans dat dit de echte DP is. De eerste zaailingen hebben vandaag het licht gezien.
  5. Ik wil de volgende ronde ook ssh gaan kweken (Greenhouse Seeds). Hoeveel weken groeien ze nog als je ze in de bloei zet (12/12)?
  6. Het gaat mij om het vinden van de goeie Durban Poison. D.w.z. die vroeg in de bloei gaat en dus op tijd oogstrijp is (voordat de temperatuur te laag wordt en de luchtvochtigheid te hoog).
  7. Het gaat niet om het aantal weken voorgroei (die kan immers vertraagd zijn door verschillende redenen) maar om het juiste moment van in de bloei zetten. Zet ze de volgende keer pas in de bloei als de bladeren van de ene plant die van de andere plant bijna raken:
  8. De volgende keer langer laten voorgroeien, een hogere temperatuur bij lampen uit en een hogere luchtvochigheid in het begin en je zal zien dat je opbrengst omhoog schiet! Doordat je ze te vroeg in de bloei hebt gezet gaat er veel licht verloren en dit is de belangrijkste reden waarom je nu niet een goede opbrengst zal halen. Succes de volgende keer.
  9. Ik wil dit jaar wat met buitenplanten gaan doen. Welke zaadbank heeft de goeie Durban Poison? D.w.z. die vroeg in de bloei gaat en dus op tijd oogstrijp is. Ik heb al kweekverslagen met DP gelezen maar er stond niet bij van welke zaadbank afkomstig.
  10. Je hebt genoeg afzuigcapaciteit, daar ligt het niet aan. Maar er is iets niet in orde bijv. koolstoffilters niet hoog opgehangen, te kleine diameter flexibele slangen of te veel bochten. Als je de foto's hebt geplaatst is het hopelijk te zien wat er niet deugt.
  11. Nee, dat kan niet met zo weinig afzuiging. In de winter heb je 500m3 en in de zomer 1000m3 afzuiging nodig.
  12. Rinus Dam

    Guano Extract

    perfect spul ik gebruik het elke ronde!!!! Maar de dosering die No Mercy aangeeft is veel te hoog. Ik gebruik de eerste 2 bloeiweken 1 ml/l en daarna 2 ml/l guano extract (in combinatie met de voedingslijn van BioBizz). Ik heb altijd een goede opbrengst (hoogste tot nu toe 0,92 gram/watt)
  13. Dat type wat jij hebt bromt altijd als ie niet voluit draait. Je moet een hebben met een zwaar trafoblok die kan schakelen in 5 stappen. Check m'n bouwverslag.
  14. De lamp kan ook stuk zijn. Draai er even een andere in om te testen.
×
×
  • Create New...