Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

Green Gold

Wiet Bewaren

Recommended Posts

Ik heb nu een deel droog liggen in luchtdichte tupperware potjes,

Maar nu is het probleem als je een week later het dekseltje open doet dan MEURT het gewoon

En niet die lekkere wiet geur maar echt een smerige geur

Trouwens ook al doe ik me wiet langer als 2 dagen in een zakkie ruikt het ook zo

 

 

Wat is dit en wat kan ik hier aan doen

Want als ie vers is ruikt ie Keihard naar biowiet en dat ruikt sweet

 

 

Alvast bedankt

Share this post


Link to post
Share on other sites

Er is mij op dit forum verteld om iedere dag de wiet even te luchten.

Ik bewaar het nu in van die grote plastic dozen van de Blokker en iedere dag haal ik de deksel er voor een paar minuten vanaf.

Vorig jaar heb ik het in een grote Tupperwarebak gedaan maar daar was mijn vrouw niet blij mee.

Dat ding heeft na afloop maanden naar wiet gestonken.

 

Groeten,

Roeieklok

Share this post


Link to post
Share on other sites

gewoon invriezen.

 

gaat heel goed.

 

 

 

en wachten tot de prijzen de pan uitstijgen hahahahahaha

Share this post


Link to post
Share on other sites

is je wiet wel echt goed droog?

dit probleem heb ik namelijk nooit gehad.

Ik droog het doe het in een zak, laat het 1 week iedere dag luchten voor een uurtje en dan gaat het de strijkzak in.

Ruikt altijd perfect.

 

citro

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik laat het heel goed drogen, als je een takje buigt dat die ook echt knakt.

Meestal is dat hier een week of 3

En daarna gaat het de wekpot in en op een donkere koele plaats lekker nakuren.(3mnd)

 

Ik vind dat de wiet pas de definitieve smaakt heeft als het teminste een maand of 3 rustige heeft gelegen(het wordt minder scherp) maar dat hoef je niet met mij eens tezijn. :offtopic

 

Trash

Share this post


Link to post
Share on other sites
gewoon invriezen.

 

gaat heel goed.

 

Dit klinkt wel goed, had er ook al aan gedacht maar wist niet of dit wel kon.

Moet je de wiet eerst voorbereiden voordat je het invriest?

 

Of gewoon de wiet droog in een vrieszakje steken en de vriezer in??

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...