loadrunner 4 Posted March 14, 2007 Hier een receptje om van te watertanden mosselen (1 kg met schaal) 1 wortel 1 preitje 1 ui 2 teentjes knoflook 1 dl water 25 gram gewone boter 75 gram wietboter takje koriander takje bacilicum theelepel citroensap 1 flesje bier peper, zout 1 dl water 1 glas witte wijn 1 stokbroodje -- Doe de mosselen in een bak water met zout, haal de kapotte ertussen uit(deze kunnen bedorven zijn) -- snijd de bacilicum, koriander, en één teentje knoflook fijn, meng deze met de citroensap en de wietboter -- neem een paar slokjes wijn -- snijd de groenten en doe deze samen met één teentje knoflook en de gewone boter in de pan . Als het een klein beetje begint te bakken( mag niet bruin worden)het bier en het water toevoegen. Doe de mosselen in een vergiet, en laat deze even uitlekken, doe deze dan bij de groentemix in de pan. Als het water ongeveer 20 seconden aan de kook is, de mosselen omscheppen, en dan weer 20 seconden aan de kook. Nu zijn de mosselen gaar. schep de mosselen op een groot bord, draai de mosselen een beetje zodat ze met de opening omhoog staan. verdeel de helft van de kruidenwietboter over de mosselen. De groente in een ander schaaltje. serveren met friet, stokbrood en kruidenwietboter. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Jahbless 0 Posted March 14, 2007 Haha moest meteen aan "bakkenmetbaard" denken! Leuk recept kerel Jah blessings Quote Share this post Link to post Share on other sites
tokkie 2 Posted March 14, 2007 Bedoel je dat dit recept geschikt is om je schoonouders OM te brengen of om ze te vriend te houden? Quote Share this post Link to post Share on other sites