Rainman 21 Posted August 28, 2006 Wie heeft dit al eens geprobeert? Of is dit totaal niet nodig? DO-IT-YOURSELF C02 GENERATOR (for your closet operation) Every green leafed plant uses carbon dioxide in its daily life. 0.5% of our air is carbon dioxide. Plants are able to utilize up to 5 times the natural amount and can grow 5 times faster - provided that sufficient light, nutrients, and water are available to support the extra growth. Generally speaking, a plant will grow faster with added carbon dioxide in its environment. Yeast is a living, eating, breathing and reproducing organism. They consume sugar and water and excrete carbon dioxide and alcohol. Yeast is used in the production of alcohol. Buy some brewers yeast at a make-your-own-beer/wine store. You will have to get a large jug with a small mouth, a rubber cork with a hole in it that will fit in the mouth of the jug, and six to ten feet (your decision) of flexible tubing in which the carbon dioxide will travel. All of these can be found at the one store. You are basically reviving the dry yeast in the package so that they will eat the sugar you give it and produce carbon dioxide meanwhile. Ask the person at the store that you want to produce carbon dioxide for some house plants. They will give you what you need. 1. Fill the large jug with slightly warm water. Not hot, not even warm, just a bit warmer than lukewarm. The warmth wakes up the yeast. 2. Now add sugar to the water . One part sugar to every five parts of solution. 3. Empty the packet of yeast in the jug and stir. 4. After a few hours the yeast should be active and producing carbon dioxide. The production of carbon dioxide can be observed by actual bubbles floating to the surface. 5.The only thing you have to do now is maintain the life of your yeast population. Dump out some of the solution and add fresh water so that is does not become stagnant. Add a few teaspoons of sugar. Do this every week or two. 6.Theoretically, your yeast population can last for an eternity! Quote Share this post Link to post Share on other sites
bierkrat 0 Posted August 28, 2006 in een echt co2 hok wordt bijna niet afgezogen anders heeft het geen nut //EDIT, aub normaal nederlands... Quote Share this post Link to post Share on other sites
riko 0 Posted August 28, 2006 3 ltr water in een emmer half pond suiker pakkie bakkergist roeren paar keer per dag de helft weg gooien en een koppie suiker toevoegen water aanvullen en je heb je eigen co2 maker. bedenk wel dat alles sneller gaat de groei opname van water etc etc en heeft alleen zin als je temp rond de 32 graden ligt,daarom is het eigenlijk alleen in de zomer te doen en je moet het wel kunnen meten die co2 anders ga je de mist in. suc6 Quote Share this post Link to post Share on other sites
stijlloos 5 Posted August 28, 2006 Ik heb al veel van dit soort huis/tuin/keuken expirimenten gezien, maar nog geen 1 met echt suc6... Ook heb ik nog nooit duidelijke meetresulaten gezien op een co2 meter van iemand die met dat soort technieken z'n hok tussen de 1000 en 1500 ppm kreeg. co2 werkt absoluut maar moet alleen toegepast worden als alle andere schakels perfect zijn, alles moet goed zijn, LV, temp, circulatie, schakelingen enz.. Pas dan zou ik je adviseren om met co2 te gaan werken. En dan wel met flessen of een co2 generator, dus is een "sure thing", veel effectiever en veel makkelijker te controleren en sturen. Quote Share this post Link to post Share on other sites
tnt 5 Posted August 29, 2006 co2 werkt wel met suikerwater het is hoe je het toe wil passen ik zie bij mijn moeders dat ze mooiere donkerstekken geven door suikeralcohol co2 dat is wel een klein hokje met tl lampen waardoor er niet veel afgezogen word het is moeilijker als de meesten denken maar het haalt de ppm gewoon iets omhoog en dat is altijd welkom in een groter hok is het niet aan te raden om het zo te doen tnt Quote Share this post Link to post Share on other sites