Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

SpacingBen

Waarom overstappen op Hard Drugs?

Recommended Posts

gast, volgens mij snap je 't nog steeds niet, de reden dat jij, als wietgebruiker, eerder geneigd ben om paddo's te eten (wat ik je eigenlijk alleen maar kan aanraden) dan een niet-wietgebruiker is dat jij 't type persoonlijkheid heb dat dingen probeert, en de niet-wietgebruiker niet (of iig in mindere mate). had je geen wiet gebruikt had (omdat 't bv niet bestaan had) zou 't zelfs best kunnen dat je al veel eerder geneigd zou zijn om andere drugs uit te proberen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja, ik snap best dat je dat bedoelt hoor, echt! Het heeft er natuurlijk ook mee te maken of je in staat bent iets uit te proberen of niet! MAAR, dat is het hem nou juist. Toen ik de eerste keer wiet gebruikte was dit omdat ik dacht dat dit GEHEEL risico vrij was, je kon er niet verslaafd aan raken zo vertelde een vriend mij, en het was niet schadelijk en waarom zou het anders verkocht worden? Zo ben ik begonnen, met die gedachte...

 

pas DAARNA ben ik in de cirkel gekomen waar ik ook aan andere drugs kon komen! verder kwam ik er achter dat wiet inderdaad niks kwaad kon doen(dat dacht ik tot een jaar geleden) Dus als ik toen op dat moment niet heeeeeeeeel erg goed had nagedacht, zat ik nu aan de pillen en zeer waarschijnlijk had ik ook wel eens pillen geprobeerd.

 

Ik weet zeker dat de grootste groep op dat moment zijn of haar vrienden achterna loopt en niet echt goed nadenkt!

 

Maar, wat ik wel moet toegeven is dat het dus niet per se aan het effect van de wiet of iets dergelijks hoeft te liggen. Stel wiet was ECHT legaal in nederland en mijn ouders deden het ook wekelijks en andere ouders ook, dan had ik het voor het eerst met hun gedaan en anderen ook. Dan was het gebruik van wiet veel normaler en dan kom je ook niet meteen een bepaalde vriendenkring terecht als je wiet gebruikt. (dan gebeurt dat bijvoorbeeld wanneer je paddo's gaat gebruiken)

 

Echt ik zweer je als ik op dit moment geen vrienden had die NIET blowde, dan blowde ik nu elke dag. En als ik had gekozen voor de vrienden die elke dag blowen(mijn beste vriend zat daar bij, dus bijna de keuzer gemaakt dat te doen) dan was ik er bij geweest als die met z'n alle voor het eerst een pilletje probeerde, en ik kan niet met zekerheid zeggen dat ik de dan de enige zou zijn die NEE zegt.

 

Het komt dus misschien niet alleen door de wiet (al ben ik van overtuigd dat wanneer je dagelijks blowt, je verlangt naar iets anders) Maar door de personen waarmee je omgaat en hoe sterk je bent om nee te zeggen. Ik ben dus erg blij dat ik veel moeite heb gedaan toch een beetje lol te hebben met mensen die niet blowen. (Kostte me tot een jaar geleden erg veel moeite)

 

Het is dus gewoon zo, eenmaal begonnen met wiet loop je een vergroot risico! Waarom kan ik je nou niet overtuigen? Is het bij jou niet precies zo gegaan? En paddo's leek me inderdaad heel gaaf, inderdaad dat heeft met mijn persoonlijkheid te maken, maar ik ben ook ontzettend veranderd sinds ik wiet gebruik! (zie nu behoorlijk veel positieve kanten van drugs) En dat is ontzettend leuk maar ook ontzettend gevaarlijk!

 

Damn, wat moet ik nog doen om je te overtuigen? Er zitten gewoon 2 kanten aan het verhaal, en wiet HOEFT dus niet per se een gateway te zijn. MAAR DIT KAN WEL. HET KAN. Dat moet je toch wel met me eens zijn? Denk er nog is wat langer over na:P

Share this post


Link to post
Share on other sites

jij je zin, dan is wiet een gatewaydrug en zou ik d'r maar snel mee stoppen voordat je aan de andere shit gaat :D

 

ik moet je gelijkgeven dat ik inderdaad eerst ben gaan blowen, en daarna pas andere drugs ben gaaan proberen, maar dat bewijst toch geen ene fuck? 't is alleen zo dat mensen die al wiet gebruiken statisstisch gezien in de meerderheid zijn binnen de groep mensen die harddrugs of tripmiddelen gaan gebruiken. dat betekend echter niet dat de kans dat een individu harddrugs gaat gebruiken vergroot word op het moment dat hij wiet gaat gebruiken, dit betekend puur dat de meeste mensen die harddrugs zullen proberen ook wel eens wiet proberen, en de meeste 't ook wel waarderen (ik woon met 3 andere (recreatieve) harddrugsgebruikers in een huis waarvan er maar 1 niet blowt, omdat ie 't niet lekker vind).

 

Ik snap trouwens ook niet hoe je dat vergrote risico precies bedoelt, is 't bij jou zo dat je eigenlijk geen harddrugs wil gebruiken(ivm vooroordelen of gegronde bezwaren, maakt eigelijk niet zoveel uit voor deze discussie) maar bang ben dat je 't toch doet ofzo?

 

ennum...

Ik weet zeker dat de grootste groep op dat moment zijn of haar vrienden achterna loopt en niet echt goed nadenkt!

als je dingen doet omdat anderen 't ook doen ben je uberhaupt gedoemt om vroeg op laat op je bek te gaan, daar heb je echt geen drugs voor nodig

 

Ik moet je overigens nageven dat je wel nadenkt over dingen, en das meer dan de meeste hier doen :verrygood

Share this post


Link to post
Share on other sites

Luister, ik zeg niet dat wiet een gatewaydrugs IS. Maar dat het in vel gevallen wel een gatewaydrugs KAN zijn. Tuurlijk zijn er mensen die voor ze begonnen zijn met blowen al weten dat ze een keer pillen gaan proberen. Maar een groot deel zal zoiets hebben van, ok, ik ga een keer wiet proberen, maar daar blijft het ook bij! Helaas gaat een groot deel van die mensen toch over hun grens heen en stappen over op een harddrugs! (Waarom en hoe dat komt is al velen malen verteld)

 

Een aantal mensen op dit forum zijn het levende bewijs dat ze (waarschijnlijk omdat ze zijn begonnen met cannabis) ook de stap naar hard drugs doen. (Ik heb geen statistieken gezien maar durf te wedden dat er veel meer blowers overstappen op harddrugs dan mensen die alcohol drinken!)

 

En dat allemaal omdat wiet nog niet algemeen geaccepteerd is :verrygood

 

Ik durf te wedden dat er in Amerika meer Harddrugsgebruikers zijn dan in Nederland waar wiet al wat meer geaccepteerd wordt!

 

 

 

Owja, dat vergrote risico heb ik toch al uitgelegd? Toen ik ben begonnen met blowen, kwam ik in aanraking met mensen die behalve blowen ook andere dingen gebruikten. In het begin was ik bang voor die mensen. Tot mijn beste vriend een pil nam en vertelde hoe goed het voor de vriendschap was! Opeens was harddrugs toch niet zo negatief in mijn ogen (Had altijd ontzettend veel lol met die vriend, maar omdat hij zo vaak blowde kreeg hij nog zelden een lachkick, hij was daarom ook op zoek naar een andere drugs) Ik dacht, als ik nou ook eens een pil neem! Misschien wordt het dan weer net zo leuk als vroeger! En op zulke momenten stappen een heleboel mensen dus over op harddrugs (ik heb het zelf ook bijna gedaan) Terwijl ik weet dat ook de lol met pillen, op een gegeven moment een stuk minder leuk wordt! Dat besefte ik toen nog niet, sommigen zullen dit helaas ook nooit beseffen:(

 

Ik denk inderdaad na over deze dingen. Als ik dat niet had gedaan, zat ik nu aan de pillen en deed vanavond weer mee met die vriend, die eigenlijk niet echt mijn vriend meer is. (Als ik nog veel met hem omging zou ik nu niet 2 weken gestopt zijn met cannabis gebruik) Ik denk ook dat ik met hem nog een keer paddo's ga gebruiken (en nee dat komt dan niet omdat ik met hem om wil gaan, maar omdat ik dat zelf eigenlijk wel een keer wil!

 

En ik zal nooit iets van pillen ofzo gebruiken. maarja, wat nou als ik om een of andere reden mijn 'normale' vrienden kwijt raak? Zal ik elke weekend nee kunnen zeggen tegen de pillen die de vrienden die ik dan heb gebruiken? Ik durf het niet te zweren!

 

Offtopic: Owja, en van blowen gaat je taalgebruik achteruit!

Share this post


Link to post
Share on other sites

tsja, ik denk dat we 't toch een stuk meer met elkaar eens zouden zijn als je eens op zou houden met harddrugs als iets slechts te zien, maar dat moet je verder ook zelf maar weten :verrygood

Share this post


Link to post
Share on other sites

ja, maar de reden dat ik harddrugs als iets slechts zie is zoals algemeen bekend is. Het kan goed fout gaan! Zelfs softdrugs zou eigenlijk niet gebruikt moeten worden.

 

Want wat is de reden dat we softdrugs, of als we nog meer willen, zelfs harddrugs gebruiken? In de meeste gevallen om je beter te voelen of om het leuker en gezelliger te hebben. Ik ben het met je eens dat recreatieve harddrugsgebruikers waarschijnlijk een beter leven hebben dan mensen die elke dag van 9 tot 5 werken en voor de rest uit hun neus zitten vreten maar ik denk dat je het beste een andere manier kunt vinden om het leven wat plezieriger en leuker te maken dan het normaal gesproken is.

 

Dat is namelijk het geval dat wat minder gebeurd wanneer men eenmaal met drugs begonnen is. Drugs is de makkelijkste manier om het leuk en gezellig te hebben. Men doet vaak ook minder moeite een plezierig leven op een andere (minder makkelijkere manier) te krijgen.

 

Maar goed, ondertussen drinkt een groot deel van de wereld bevolking regelmatig of gebruikt soft of harddrugs. En bij een groot deel gaat dit zonder problemen.

 

Dus ja, echt heel negatief kijk ik niet aan tegen harddrugs. Het is alleen vaak zo dat je door harddrugs er een ervaring bij krijgt die niet op weegt tegen ander leuke ervaringen. Dat is iets wat je beter niet kan hebben dan wel lijkt mij, maar goed. Dat is dus het verschil in mening van een niet en wel harddrugs gebruiker :verrygood

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jezus christus, wat voor een sociaal stigma heb jij opgelopen..?

 

Niet mee te redeneren dit.

Share this post


Link to post
Share on other sites

tsja, drugs, zowel soft als hard, kunnen nou eenmaal iets aan je leven toevoegen wat op een andere manier bijna niet te bereiken is (tenzij je zin heb in dagenlange meditatie sessies oid). Je moet er alleen niet te ver in doorslaan en je af en toe ook ´s met wat anders bezighouden, maar als als je dat doet denk ik dat drugs toch vooral wat toevoegen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja, dat ben ik helemaal met je eens! Drugs voegen zeker wat aan je leven toe! Daarom is ook een stelling van mij: Cannabis kan de kwaliteit van het leven verbeteren!

 

Het is alleen zo dat een groot deel er niet zo over denkt als jij! Niet iedereen beseft waar hij mee bezig is zoals jij! Eigenlijk best moeilijk voor te stellen he soms? Laatst las ik een verhaal van iemand die iedere dag pillen had geslikt, ze vroeg vervolgens op het nederlandse drugsforum hoe het toch kwam dat ze zich zo depressief voelde! :D

 

Dat soort mensen kan ik mij echt moeilijk voorstellen! Denken die mensen eigenlijk wel eens na? Of doen ze maar gewoon :verrygood

Share this post


Link to post
Share on other sites

nou ik geef toe ik gebruik zelf ook hard drugs...!!maar ik doe het eigenlijk omdat het zo een leuk effect heeft en nog meer plezier geeft...en daarom doen denk ik ook de meeste mense hard drugs gebruike...

en opzich is er niet veel verkeerds mee...als je weet hoe je er mee om moet gaan...maar er zijn er die bijvoorbeeld verslaafd aan rake...met name aan cocaine..(de verslaagde werking; van dat je om het half uur moet snuive B) )

maarja...mijn favoriete hard drugs is trouwes PADDO's ...daar wordt je wel zo onwijs vaag van :P B) :verrygood

 

...... :D :smoke

Share this post


Link to post
Share on other sites

denk dat mensen die open staan voor wiet ook eerder open zullen staan voor andere drugs...

 

dus potentiele harddrugsgebruikers zullen met wiet beginnen...dat lijkt me een betere formulatie

 

 

heb zelf ook HD gebruikt, ben verslaafd geweest een half jaar (elke dag een paar lijnen speed), naja...verslaafd...tis meer een viscieuze cirkel.. hele weekend gebruiken, dan de maandag gaar, op je werk lijtje.... dag erna gaar...lijntje etc etc.

 

maar ik zal eerlijk zeggen dat ik daar toen van de 1 op andere dag mee kon stoppen en het niet mistte...terwijl als ik een weekje nie geblowt heb toch wel weer zin krijg in een blow :unsure:

 

en nu gebruik ik veel verstandiger, in de regel gebruik ik gewoon niet...alleen zo nu en dan op een houseparty...je begint met bier en tegen een uurtje of 3 wordt je moe en neem je wat om tot 7 uur door te kunnen

Share this post


Link to post
Share on other sites

het gevaar van wiet is denk ik ook dat er zo weinig nadelen aan zijn. De behoefde naar cannabis is bijna net zoals de behoefde naar voedsel als je honger hebt.

Share this post


Link to post
Share on other sites
het gevaar van wiet is denk ik ook dat er zo weinig nadelen aan zijn. De behoefde naar cannabis is bijna net zoals de behoefde naar voedsel als je honger hebt.

dat zou ik toch een behoorlijk nadeel noemen.

Share this post


Link to post
Share on other sites
denk dat mensen die open staan voor wiet ook eerder open zullen staan voor andere drugs...

 

dus potentiele harddrugsgebruikers zullen met wiet beginnen...dat lijkt me een betere formulatie

 

 

heb zelf ook HD gebruikt, ben verslaafd geweest een half jaar (elke dag een paar lijnen speed), naja...verslaafd...tis meer een viscieuze cirkel.. hele weekend gebruiken, dan de maandag gaar, op je werk lijtje.... dag erna gaar...lijntje etc etc.

 

maar ik zal eerlijk zeggen dat ik daar toen van de 1 op andere dag mee kon stoppen en het niet mistte...terwijl als ik een weekje nie geblowt heb toch wel weer zin krijg in een blow :unsure:

 

en nu gebruik ik veel verstandiger, in de regel gebruik ik gewoon niet...alleen zo nu en dan op een houseparty...je begint met bier en tegen een uurtje of 3 wordt je moe en neem je wat om tot 7 uur door te kunnen

als je moe wordt kan je toch ook gewoon lekker naar huis gaan :verrygood hoef je geen speed of coke te nemen :verrygood

Share this post


Link to post
Share on other sites
het gevaar van wiet is denk ik ook dat er zo weinig nadelen aan zijn. De behoefde naar cannabis is bijna net zoals de behoefte naar voedsel als je honger hebt.

dat zou ik toch een behoorlijk nadeel noemen.

Ik denk dat we dat gerust HET grootste nadeel kunnen noemen...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Danny001

Goed topic... :verrygood

wel leuk om te lezen hoeveel menigen erzijn over het wel/niet gebruiken van alcohol, wiet en harddrugs...

zover ik het zie als je veel gebruikt kan het alle 3 tot een verslaving leiden.... en alle 3 hebben hun voor en nadelen.....

 

het is hoe sterk jezelf in je schoenen staat.... en wat je principes zijn...

 

alcohol heb ik van 16 tot 19 veel genuttigd... elk weekend flink aangeschoten.... veel plezier met vrienden totdat ik me rijbewijs haalde op me 19de en meteen gestopt met alcohol... het heeft bijna een jaar geduurd voordat ik echt lol kon maken zonder alcohol...

 

wiet heb ik rond me 17de... een 2 maanden gebruikt (bijna elke dag)... ik ben toen gestopt omdat ik er geen geld meer voor had....

 

harddrugs... nooit gebruikt en zal er ook nooit aan beginnen....

in de tijd dat ik wiet rookte (stiekem) is me moeder erachter gekomen dat ik rookte (wiet en sigaretten) ze vonden het niet leuk... maar ik moest het zelf weten en de volgende keer hadden ze liever dat ik het hun vertelde...

in die tijd (rond 17de) zag en kende ik mensen die harddrugs gebruikte....

ben naar me ouders gegaan en gezegt dat ik het een keer wilde proberen omdat ik nieuwschierig was..... heel gesprek gehad kan ik je vertellen.... ze vonden het niet erg als ik het zou gebruiken maar liever niet....

totdat mijn vader zij.... als je het gebruikt moet je weten dat harddrugs goed of slecht kan vallen.... en op dat moment heb ik besloten het nooit te doen!!.....

 

sommige vrienden van mij gebruiken zelf ook (moeten hun helemaal zelf weten) ik vind het ook niet erg als ik bij hun zit en ze slikken of snuiven.... het is hun leven... ze hebben me wel een keer aangeboden waarna ik hun vertelde dat ik het niet gebruik... niet wil gebruiken... en dat ze het ook nooit meer moeten aanbieden... doen ze dit wel en ze menen het ben ik weg....

echte vrienden blijven niet vragen maar respecteren je mening...

 

wat ik hiermee duidelijk wil maken is dat met veel gebruik je iets mist in je leven...

je gebruikt alcohol, wiet of harddrugs als opvulling....

nu kun je misschien gaan denken wat een onzin... ik vind van niet....

 

kijk maar na het verhaal hier boven.... ik had alcohol nodig om lol te maken heb ik nu niet meer... heb eigenlijk geleert hoe je lol kun hebben zonder... en als ik drink (die 3 keer per jaar... en dat is al veel) doe ik het met mate (dat ik me net aangeschoten voel)

 

van wiet kan ik niet over meepraten en harddrugs ook niet...

heb het wel eens aan vrienden en onbekenden gevraagt waarom ze eigenlijk gebruikte (wel meerdere keren per week) en niemand kon mij een concreet antwoord hierop geven.... bij vrienden ben ik daar eens dieper op ingegaan...

en met veel praten erachter gekomen dat hun iets miste in hun leven waardoor ze harddrugs gebruikte als opvulling.... het ligt dan aan die persoon of hij wilt stoppen met harddrugs en bij zich zelf zoekt wat hij/zij mist in haar leven....

en vaak is het laatste zeek moeilijk voor veel mensen en de moeite ook niet nemen....

 

 

Danny

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mooi verhaal danny.

 

Jouw ouders zijn in dat opzicht hetzelfde als mijn ouders toen waren.

Ze hadden het toen liever niet, maar het was mijn beslissing en ze vonden mij responsible genoeg om die te kunnen maken.

 

Alcohol heb ik nooit veel gedronken, af en toe een biertje en op feesten wat meer, maar ben in mijn leven eigenlijk maar 1 keer dronken geweest.

 

Wiet gebruikte ( en nogsteeds) ik maar 1 soms 2 keer per week met ook weken ertussen zonder te gebruiken.

Ik ben verder nooit meer gaan smoken.

 

Heb nooit Harddrugs gedaan, en zal het ook nooit gebruiken.

Share this post


Link to post
Share on other sites

same story here icarus :wOOt

 

vroeger dronk ik af en toe een biertje maar nu echt nooit meer...

in de weekenden smoke ik paar jointjes, ook nooit doordeweeks..

mijn ouders vroegen het toendertijd een keer of ik blowde en heb het gewoon eerlijk gezegd, ik vind altijd je kunt het het beste meteen eerlijk zeggen en over praten dan het verzwijgen en dat ze er later toch achterkomen :specool

denk dat je dan een groter probleem hebt...

en harddrugs, tjaa, ik vind het allemaal maar onzin.. begin ik ook nooit aan.

ik vind wiet en hasj nog zo slecht niet, ik kan me meer voordelen dan nadelen bedenken, en t lijkt me t beste uit t rijtje van de 3 (alcohol,herb,harddrugs).

maargoed das mijn mening :smoke

 

 

JAH bless everyone :verrygood

Share this post


Link to post
Share on other sites

hard drugs sucks......

 

ik kan het weten,

 

gebruikte 10 jaar geleden 1 tot 2 gram cocaïne per dag en in het weekend een paar pillen erbij.

ik blowde toen niet meer en drinken ook niet.

ben erg fout gegaan op een feest waarna ik naar de ehbo ben gebracht omdat mijn hart op hol was geslagen.

kan me niet veel meer herrineren van het ziekenhuis, maar de angst aarvoor vergeet ik mijn hele leven niet.

ik heb de dood letterlijk in de ogen gekeken en ik kan je zeggen, er is niets hiernamaals.

na deze opname ben ik abrupt gestopt met snuiven en slikken.

het heeft me een jaar gekost voordat ik weer normaal functioneerde zonder allerlei kwalen en stemmingswiselingen.

ik heb er zware hyperventilatie aan overgehouden.

Ook heb ik een probleem met korte termijn geheugen, hoewel ik dus wel dingen van 25 jaar terug als de dag van gisteren herinner vergeet ik soms gewoon wat ik 5 minuten geleden ook al weer gedaan heb.

 

maar ja, dat was toen, heb er geen spijt van, maar wel van geleerd.

ik kan in ieder geval mijn kinderen goed voorbereiden op wat komen gaat als je die troep gebruikt. verbieden kan ik niet, ze doen het toch, maar ze zijn nu nog heel erg jong, dus ik maak me er nu nog niet druk om.

 

genoeg nu, over tot de orde van de dag.

 

tjuus

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...