Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

Sign in to follow this  
Shemi

Hennepvezel En Duurzame Ontwikkeling

Recommended Posts

Spannende ontwikkelingen:

 

http://daglichtprodu...gory/projecten/

 

Als je geen zin hebt om het korte artikel zelf te lezen, hier een mijns inziens zeer interessant citaat:

Met het Pantanova-concept volgt Daglicht Productie het paradigma van duurzame ontwikkeling waarin het streven niet langer primair is gericht op korte termijnwinst, maar op het onderkennen van gezamenlijke economische, sociale en maatschappelijke waarden voor alle betrokkenen.

 

Dit paradigma van duurzame ontwikkeling is ook van toepassing op de cultivering van psychoactieve hennepsoorten. Het huidige gedoogbeleid met de achterdeur, fikse straffen en vernietiging van planten is namelijk allesbehalve duurzaam. Laten we dergelijke projecten in de gaten houden, in de legitimatie ervan kunnen we misschien een precedent vinden voor legalisatie of ontheffing van cannabis!

 

Citaat wikipedia:

Bij duurzame ontwikkeling is dus sprake van een ideaal evenwicht tussen ecologische, economische en sociale belangen. Alle ontwikkelingen die op technologisch, economisch, ecologisch, politiek of sociaal vlak bijdragen aan een gezonde aarde met welvarende bewoners en goed functionerende ecosystemen zijn duurzaam.

 

In het huidige gedoogbeleid worden de ecologische aspecten genegeerd, de economische voordelen van legalisatie worden gebagatelliseerd en de sociale belangen worden subjectief gewogen. Wat zijn nu precies de ecologische, economische en sociale voordelen van kapitaalvernietiging, zoals in de zaak Doede, ten opzichte van de distributie van welvaart? Anders geformuleerd: wat zijn de ecologische, economische en sociale risico's van (beperkte) legalisatie?

 

Graag on topic reageren met duidelijke argumenten. Probeer zowel voor- als tegenargumenten te bedenken, dat is wel zo eerlijk en vergroot onze kansen in de strijd voor legalisatie enorm!

Edited by Shemi

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...