Snaaiper 237 Posted October 29, 2013 Dit jaar men eerste plantjes gegroeid, link naar het verslag vindt je in men underscript. Deze heeft me een 25gram kristalrijke knip van 2 autoflowers opgeleverd dus met wat rond te struinen hier en online kom je dan op Gumby uit. Dus 2 emmers, stuk Aquariumslang, een zeefje en gipsmenger/accuschroef en een zak gemalen ijs Het zakje is de knip, de wiet in het alu schaaltje (links) is net van de tak gehaald en moest nog ff nadrogen, zit in de weckpot inmiddels zit niet mee in de Gumby. Knip in de emmer met ijs, lekker onder duwen en mengen. laat het ijs maar eerst ff zen werk doen, knip is gewoon droog erbij gegooid, niks eerst in het vriesvak ofzo. Watertemp = 0°C Lekker verrot mengen die zooi, eerste schuim zichtbaar Looks like beer, zeven die handel. Extra hand ijs erbij en laten staan. Maar dan heb je dit nog over En nog 15 gram bagger wiet Dat pleur je der dus bij en ga je weer als een gek aan de slag, enkel ijs, de knip en 15 gram bagger dat wordt vanzelf weer bier. Inmiddels is de eerste draai al flink bezonken De tweede draai is net zolang gemengd tot er geen ijs meer was, gezeefd en ook te bezinken gezet. Beide afgeheveld en in kleinere pot gedaan, weer bezonken en afgeheveld en Krijg je dit En met een dagje op het schaaltje krijg je dit En dan komt het leukste, schrapen, uitknijpen, doorkneden en 5.62grammen heerlijke Gumby uit 25gram knip en 15gram bagger wiet das volgens mij niet slecht Net een proevertje gerold met een magere 0.2gram erin en ik mot toegeven dan de oogleden erg zwaar wegen nou Voor mij Project Gumby geslaagd Quote Share this post Link to post Share on other sites
djbroertje 878 Posted October 29, 2013 wat kan een beetje "afval" van onze leuke hobby je soms weer leuk bezighouden, en nog voor wat lekkers zorgen ook. Geniet er maar van. Het is vast voor herhaling vatbaar. Grtz, Dj. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Snaaiper 237 Posted October 29, 2013 Nee Joh trekt op niks, moet je niet doen. Geef die knip volgende keer maar aan mij Hehe is zeker voor herhaling vatbaar maar dan motten we eerst weer wat ploppen en dat zie ik dit jaar niet meer gebeuren Quote Share this post Link to post Share on other sites
miami 288 Posted October 29, 2013 (edited) Leuk gedaan, ik wil het ook is een keer proberen Handig die foto's Zal wel lekker smaken Edited October 29, 2013 by miami Quote Share this post Link to post Share on other sites
gobru 6 Posted October 30, 2013 altijd lekker je eigen hasj maken...goed bezig Quote Share this post Link to post Share on other sites
Beaker 663 Posted October 30, 2013 Geniet er maar van Snaaiper, ziet er goed uit . Ik ben ook helemaal hooked aan ICE. Om het proces sneller te laten verlopen, heb ik een set ICE bags besteld van mijn verjaardagsgeld. Deze ga ik na mijn huidige ronde eens proberen. Groeten Beaker Quote Share this post Link to post Share on other sites
Amecheesia 54 Posted October 30, 2013 dat lijkt wel een beetje op "el culero" hasj. ga je die mee op vakantie nemen? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Snaaiper 237 Posted October 30, 2013 Miami: doen joh, gewoon weer een extra aspect in de hobby he. Gobru: thx, ben er blij mee, en 5.6gram uit 40gram is meer als de beloofde 10% he, bijna 50% meer Beaker: Tof, al moet ik zeggen dat mijne Gumby al bij al zeer zuiver is, die zakken kunnen hier nog wel ff wachten, eerst een tentje Amecheesia, geen vakantie dit jaar, maar een Jay met dit spul doet je wel in leukere sferen komen Quote Share this post Link to post Share on other sites
Podhead5x 32 Posted October 30, 2013 Gumby is niet zuiver, als je het zuiver wil hebben, moet je al met bags werken voor het zeven. Wel een lekker stukje en een leuk verslag . Quote Share this post Link to post Share on other sites
Snaaiper 237 Posted October 30, 2013 Wou maar zeggen dat er nauwelijks plantmateriaal inzit lekker is het zeker Quote Share this post Link to post Share on other sites
Nesta 8 Posted October 30, 2013 Als ik je een tip mag geven? Als je het niet perst maar kneed moet je het eigenlijk een tijdje op een donkere plek wegleggen om het vocht eruit te laten verdampen, daar wordt het alleen maar beter van. Dat voorkomt ook dat het gaat schimmelen als je het nu afgesloten weglegt. Geniet ervan! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Snaaiper 237 Posted October 30, 2013 Nesta, voor of na het kneden? schrapen, uitknijpen, drogen en dan kneden? Quote Share this post Link to post Share on other sites
gobru 6 Posted October 31, 2013 Gobru: thx, ben er blij mee, en 5.6gram uit 40gram is meer als de beloofde 10% he, bijna 50% meer Dat is zeker niet slecht ,maar je had ook wiet er bij zitten en niet alleen knip zou je het met de zakken gedaan hebben dan zou je ook wat minder opbrengst hebben , zoals podhead al eigenlijk zegt ik doe wassen , door de zeef heen ( dan is het fijner en droogt veel sneller) en dan na 2 dagen ga ik het persen zo zit er zeker weten geen vocht meer in en hoef je niet bang te zijn dat het gaat fermenteren het ziet er in ieder geval tasty uit..geniet er maar lekker van Quote Share this post Link to post Share on other sites
Nesta 8 Posted October 31, 2013 Nesta, voor of na het kneden? schrapen, uitknijpen, drogen en dan kneden? Schrapen, uitknijpen, drogen, persen of Schrapen, uitknijpen, kneden, drogen. Als je perst pers je de lucht eruit. Ik heb een persje gemaakt van wat pvc buis onderdelen van de bouwmarkt, koste 5 euro. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Snaaiper 237 Posted October 31, 2013 (edited) Die wiet die ik er bij heb gedaan was eigenlijk nauwelijks wiet te noemen, amper kristal, nog minder smaak om over effect maar te zwijgen, gewoon als filler gebruikt, met resultaat. Dan zat ik toch goed denk ik. ik heb geschraapt, uitgeknepen, gekneed en de eerste nacht open laten liggen, bij het uitknijpen overigens een 3 tal druppels, bleef even modderig bij het kneden om dan vrij snel te "binden". Bij het voordrogen in het schaaltje was het mooi droog en met barstjes in, echt een koek. het is nu trouwens 2 dagen later al heel wat taaier en nog wat donkerder geworden. Lijkt nog het meest op een zwarte afghaanhasj kwa structuur effect is een heerlijk sloom, zwaar gevoel op het lichaam met toch een actieve high in het brein Persen is nog niet voor direct en dat gaat dit blokje niet meer meemaken mettertijd fabriceer ik zelf wel wat als ik weer eens aan een draaibank sta. Al bij al was het een leuke ervaring die in elk geval voor herhaling vat baar is. Zakken ga ik niet mee beginnen, ik ga immers nooit meer als 1 plant thuis hebben staan + hopelijk volgend jaar enkele op guerilla. Dus de investering in die toch wel dure zakken kunnen beter naar een kweekplekje gaan. Edited October 31, 2013 by Sniper78 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Baekelandt 173 Posted November 3, 2013 Snaajp, Ga et da iel goej gedoan joeng! Mo ge moe wel zorege datawe hasj goe droog is vanbinne, anders gatem rotte en voos worre. Ik ben van plan om zo'n ICE-O-LATOR bags te gaan kopen in de toekomst om het allemaal wat sneller en efficiënter te laten verlopen (ik verlies nogal wat hasj in de suspensie) Als ik ze zou kopen mag je ze volgend buitenseizoen gebruiken Quote Share this post Link to post Share on other sites
Snaaiper 237 Posted November 3, 2013 Helaba mateke, oek is koome zing, mercikes, da kregt genne tid veu te rotte, ik smoor da rapper oep dan dat da rot. En bay ze waai em ek et ok de eeste nacht laatte open liggen en dernaa nog es goe deurgekneet. We zing wel waat veulgend jaa zeei ik oop tege dan wel e kaske temmen. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Beaker 663 Posted November 3, 2013 Tja, euh ... hè? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Snaaiper 237 Posted November 4, 2013 Baekie verstaat het wel hoor Baekie Antwerps schrijven is veel moeilijker dan het spreken Quote Share this post Link to post Share on other sites
Beaker 663 Posted November 4, 2013 Ik was ook niet bang dat Baekieboy het niet zou snappen hoor. Antwerps lezen en verstaan is voor MIJ niet weggelegd. Quote Share this post Link to post Share on other sites
dentette 0 Posted November 4, 2013 (edited) Oak van antwaarpe ofwa!! Bangelijk reclammeke Slons die van ons! Yeah!!! Tette...woehoe! Edited November 4, 2013 by dentette Quote Share this post Link to post Share on other sites
gobru 6 Posted November 4, 2013 Hier geen probleem , het lezen en verstaan ....jaren in de haven in Antwerpen gezeten daar pik je wel wat op Quote Share this post Link to post Share on other sites
Snaaiper 237 Posted November 4, 2013 (edited) Baeker, niet van wakker liggen hoor, je kunt niet alles hee, ene van de Vlaanders versta ik ook niet hoor. En ne platte R'dammer al evenmin. Tette, gelukkig niet meer sinds begin dit jaar woon ik op "den buiten" Gobru, ik heb ook vaak in Nl gewerkt, vooral Haven Rotterdam (nu ja das al een gebied zo groot als de provincie Antwerpen als je de hoek van Holland erbij telt) en soms ook gewoon in de middle of nowhere. Vaak genoeg communicatie problemen gehad, ook al spreken we dezelfde taal, en ook soms handig, je kunt zaken bespreken met je collega terwijl de klant erbij staat, die hoort het dan ook in Keulen donderen terwijl je de tactiek aan het bespreken bent om zo snel mogelijk weer naar huis te kunnen karren. Edited November 4, 2013 by Sniper78 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Baekelandt 173 Posted November 4, 2013 @Beaker: Sniper, Jij hebt die handelingen zeer voortreffelijk uitgevoerd jongeman. Maar je moet wel voorbij enige twijfel vaststellen dat jouw hasj goed droog is binnenin, zoniet zal jouw hasj gaan rotten en onaangenaam worden. Wees gegroet mijn vriend! Kom jij ook eens in mijn onderwerp lezen en reageren? Van harte bedankt daarvoor. Dat plantenmateriaal beschikt niet over voldoende tijd om het rottingsproces te activeren; het ligt in mijn aard en mijn fysieke mogelijkheid om het extract aan een sneller tempo op te consumeren als het tempo waaraan de gemiddelde blok hasj gaat rotten. Overigens zou ik willen vermelden dat ik het extract de eerste nacht verkruimeld heb laten liggen drogen zodat het vocht goed kon verdampen. Daarna heb ik het extract nog eens naar behoren samengeperst. Wij zullen zien wat de toekomst en het nieuwe jaar ons zal brengen. laugh.gif Echter hoop ik ten zeerste in de loop van het volgende jaar zelf te beschikken over een kweekruimte binnenshuis bestemd voor de cannabisteelt. Zo moeilijk is het niet Het is zoals de Duitsers en ENIGMA; kinderspel als je de sleutel kent je kunt zaken bespreken met je collega terwijl de klant erbij staat, Ik doe dat ook, maar dan in het west-vlaams Quote Share this post Link to post Share on other sites
gobru 6 Posted November 5, 2013 Gobru, ik heb ook vaak in Nl gewerkt, vooral Haven Rotterdam heb je ook zee containers vervoerd?....ja dat met het taal gebeuren ken ik wel...het Limburgs verstaan ze daar ook niet Quote Share this post Link to post Share on other sites