Jump to content

eppo

Members
  • Content Count

    6
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About eppo

  • Rank
    zomaar een lid
  1. Ben ook zeker van plan mijn lampen snachts te laten branden, niet alleen voor de temperatuur maar zeker ook omdat ik een dubbeltarief-meter heb, geef mij maar goedkope stroom. sNachts (dus met lampen aan) zal ik die 20 graden ook wel bereiken, zeker als ik de (warme) lucht niet bij me lampen weg zuig. Wat betreft de temperatuur klopt het wel hoor. Heb een grote woonkamer met 2 elementen (en open keuken) met een behoorlijke trek. De woonkamer koelt sneller af als het kleine kamertje, verwarming slaat dus eerder aan dan (echt) nodig is voor dat kleine kamertje. En het raam staat aan bovenzijde opengeklapt open, afgedekt met vijverfolie. Het stuk naast de vensterbank kan de verse lucht de kamer via een labyrinth binnen, verder zit de folie er als blindering/isolatie voor. De afzuigslang gaat dus aan de bovenzijde (van het stuk naast de vensterbank) door de folie en het raam naar buiten. Nu een volledig beeld kunnen krijgen ? (waarom heb ik nou geen fototoestel)
  2. Nee, dat ook weer niet helemaal :wink: Er zit wel een element in de kamer met kweekopstelling maar deze is niet apart regelbaar. Maar als de thermostaat in de woonkamer op 20 staat, wordt het in dat kamertje niet kouder als 20 graden met het raam open (in mijn opstelling) en de keukenvetilator draaiend (niet de afzuiger dus).Het is in de woonkamer kouder als in die kamer. Dat wil zeggen; op dit moment. Maar het vriest nog niet buiten. Een kast maken zie ik ook nog wel als overbodig (gezien deze ene kweek). Ik zal al het echt moet een kast om het verwarmingselement kunnen bouwen, maar dan zal het zeker te warm worden in die kast (zeker met lichten ook nog aan). En ik zal me hele constructie om moeten gooien (klopt het open raam ook niet meer).
  3. Daar zit mogelijk het probleem; er zit een verwarmingselement in die kamer die ik nu kan gebruiken om de temp goed op peil te houden (zeker niet te koud). Ga ik een kast bouwen dan heb ik die verwarming (dus ook constante warmte) niet meer effectief. De buren: die blowen geregeld savonds mee (ik ook met hen) 8) Het eerstvolgende raam zit 20 meter verder Wat betreft de afzuiging van boven de lamp neem ik aan dat de meeste dit doen om de warme lucht af te zuigen. Die hoeft van mij helemaal niet weg, ik heb de inlaat uit een open raam, dus koude buitenlucht. Kan ik wel warme lucht in me hok/kamer gebruiken lijkt me.
  4. Te snel beginnen lijkt mij ook geen goed plan. Heb daarom besloten nu ook druk bezig te zijn met de voorbereidingen en het opdoen van kennis. Can ( :wink: ) ik over 2-3 weken, maximaal een maand, beginnen met het echte kweken ! Lijkt me beter dan achter de feiten aan moeten lopen ! :scrambleup:
  5. He hallo, Wil binnenkort gaan kweken binnen en ik heb een vraagje aan jullie voor mijn kast: Heb al wat gelezen over afzuiging en weet dat je voor het uitrekenen van de benodigde afzuigcapaciteit Lengte x Breedte x Hoogte moet doen (x100), maar wat nu als je ruimte een stuk groter is als je kweekgedeelte ? Ik heb een kamertje van 1.60 - 2.20 meter en 2.60 hoog; met een kweekoppervlak van 1.40 - 1.10 meter. Lijkt me dan toch niet dat ik een afzuiger van dik 9000 m3 nodig zal hebben :? Of moet ik dan het oppervlak van mijn kweekruimte nemen (circa 400 m3) :?: Tot op heden heb ik dit voor elkaar gekregen: De kamer heeft een volledig geblindeerd naar boven openstaand raam (50-120cm) en een volledig beblindeerd raam met daarboven een luchtroostertje. Om dit raam zit een ombouw, welke luchtdicht is bevestigd en voorzien van kleine keukenventilator (op circa 1 meter hoogte). Deze ventilator zuigt de lucht op "toppenhoogte" weg bij het kweekgedeelte en blaast het direkt in die luchtdichte ombouw, vervolgens wordt de lucht via het (raam)luchtroostertje direkt naar buiten "geperst". Zit hoog in een flat op de hoek, dus geen risico op stankoverlast. Via het (beetje) openstaande raam komt de verse lucht via een labyrinth de kamer binnen, aan de "overkant" van de kweekruimte. Deze inlaat is passief; geen motortje of ven erbij, doorvoor door wind of aanzuiging door afzuigers. Bij dit raam zit ook een afzuigslang naar buiten toe door het raam heen voor extra afvoer van lucht uit de kamer naar buiten toe. Hier kan ik indien gewenst dus een afzuiger met filter aan zetten, maar momenteel zit hier een (keuken)afzuiger van 400 m3 aan. De kamer is verder geheel lichtdicht en op het raam (inlaat) met afzuigslang en luchtroostertje van het andere raam ook wel luchtdicht. De toegangsdeur is geheel voorzien van rubberen- en tochtstrippen. In de kamer staat bij het kweekgedeelte nog een tafelventilator, aan de overkant van de keukenventilator. deze tafelven blaast dus lucht door de planten richting keukenven. Zal een extra afzuiger (met filter) eigenlijk nog wel nodig zijn in mijn kamer ? (keukenven en tafelven draaien steeds een uur en dan een kwartier uit) (keukenafzuiger zal alleen draaien indien de wietlucht te sterk zal worden) Als iemand tips, ideeën, opmerkingen, enz. heeft dan lees ik die graag ........
×
×
  • Create New...