Jump to content

biowietje

Members
  • Content Count

    207
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by biowietje


  1. Bedankt voor de reacties. Ter informatie voed ik pas na 3 weken bij met House and Garden DNA Cel 3 en later wat PK13/14. Ondanks dat ik GS grond niet uitgeprobeerd heb (vrienden wel en we merkten geen verschil) kan ik me niet voorstellen dat dat de oorzaak van het afsterven is. Dit omdat andere kweek wel goed is gegaan alsmede kweekjes van vrienden op tuincentrum potgrond. Niettemin zal ik de volgende kweek GS potgrond gebruiken om eens te kijken.

     

    De moederplant heeft wat stekjes geleverd en van die stekjes heb ik weer nieuwe stekjes gemaakt. Ik moet zeggen dat deze steks geen schoonheidsprijs winnen. Ik heb het vermoeden dat ik met het doorstekken van toch al niet meer sterke planten/stekjes de kracht uit de plant is. Kan dat? Dat hij gewoon niet lekker meer in zijn vel zit, geen wortels goed kan aanmaken, stress etc...?


  2. Beste mensen,

     

    Ik heb een probleem met mijn 5 plantjes onder een 150watt lamp. Ik heb de eerste ronde perfect gedraaid en nu zet ik dezelfde stekjes eronder en nu krijg ik dit:

     

    med_gallery_9259_6096_945591.jpg

     

    Hier staan ze 3 weken in bloei en zijn direct op 12/12 gegaan net als de keer ervoor. De stekjes zijn van een moeder die onder tl staat. De stekjes zagen er net zo goed uit als die van de eerste ronde voordat ik begon met de 2e ronde.

     

    Naast het feit dat het blad er niet uitziet is de topopbouw, ofwel het gebrek eraan, het meest opvallende. Ze krijgt geen witte haartjes, maar lijkt meer mannelijke topjes aan te maken, wat het eigenlijk niet zijn. De randjes kleuren donkerbruin zoals goed te zien is op de foto.

     

    Ik heb ze eruit gehaald en opnieuw 5 stekjes van de moeder erin gezet om te kijken of dit weer gebeurd. Ik heb het vermoeden van wel, omdat ik bij de moeder ook de rare bladvervorming zie.

     

    Overige info:

     

    Soortje: NLX

    Week Bloei / Groei : 22 dagen, direct op 12/12

    Zaaiing of stekje: Stekje

    Medium(aarde/mapito enz): Potgrond van het tuincentrum

    pH van het medium : geen meter

    EC van het medium : geen meter

    Temperatuur : lamp aan 27 graden, uit 21

    Luchtvochtigheid : geen meter

     

    Is er iemand die dit ooit meegemaakt heeft? Ik heb het idee dat de kracht uit de plant is. Of kan dat niet? Ik baal er wel van want ik mis nu een lekker rokertje. Ik hoop op een reactie.

     

    Alvast bedankt voor de hulp!


  3. Je kunt ze gerust voor de raam laten staan. Het aantal lichturen rond deze tijd van het jaar is genoeg om ze in leven te houden. Tenslotte kunnen ze over 2 tot 4 weken naar buiten en tot die tijd redden ze het wel voor het raam. Ik heb er ook enkele al weken voor het raam staan, ze groeien langzaam maar ik krijg geen bloeiverschijnselen, dus das prima.

     

    Succes!


  4. Hoi Sedus, je plantje ziet er goed uit. Nieuwe scheuten kunnen wat lichter zijn, maar een voedingstekort is ook mogelijk. Heb je je plantje alleen in zaai en stekgrond? Zaai en stekgrond heeft namelijk te weinig voeding, dan dus overpotten naar gewone potgrond en dan heeft je plantje weer voeding voor een aantal weken. Daarna kun je haar eventueel gaan bijvoeden.

     

    Bloeiverschijnselen zijn toch wel na 3 weken op 12/12 zichtbaar, verschilt uiteraard per plant en ook externe factoren spelen een rol.

     

    Succes!


  5. Ik heb de growguide uiteraard doorgenomen, maar twijfel tussen spint en meeldauw. Ik vermoed spint, maar heb ook 3 meeldauw vlekjes gezien. De growguide foto's van spint en meeldauw geven beide van die gele bolletjes onder de blaadjes. Ik wil zometeen naar het tuincentrum om masai van bayer te halen als het spint is. Ik hoop dat jullie me uitsluitsel kunnen geven. De fotoos:

     

    med_gallery_9259_2335_824955.jpg

     

     

    med_gallery_9259_2335_577007.jpg

     

     

    Tnx!


  6. Oke mensen, tijd voor de update. Ze hebben nu 10 dagen natuurlijk gedroogd bij 18-19 graden en zijn perfect droog.

     

    Het resultaat valt mee en valt tegen. Wat tegen valt (zoals altijd bij de eerste kweek volgens de ervaringddeskundigen op het forum) is de opbrengst. Droog is het 60 gram aan smakelijke toppen en nog wat aan popcorn. Dit is maar 0,4 gram de watt.

     

    Ik baalde in eerste instantie, totdat ik mijn eerste joint draaide. :lol:

     

    Dit is de lekkerste wiet die ik gerookt heb B) :) . Natuurlijk zegt iedereen dat van zijn eigen wiet maar ik zal proberen om hem te omschrijven:

     

    Deze NLX bevat een Shiva en een Mexican Haze in zich. Hij is gevoedt met de lijn van House & Garden wat me wel wat kostte maar dit heeft mede tot dit heerlijke eindresultaat geleid. Het zijn compacte toppen die heerlijk zoet ruiken. Op het moment dat de wiet in de joint gedraaid wordt neemt de smaak niet af, hij blijft proeven zoals hij ruikt tot het einde van de tip. Dit is iets wat me opvalt, wat vaak niet het geval is met de meeste wietjes in de shop.

     

    De smaak is enorm fruitig, mede door de Shiva en Mexican Haze denk ik. Hij glijdt door je keel als boter. De uitwerking is enorm, want de Mexican Haze doet zijn werk en dat merk je! Een klein jointje doet zijn werk al! Het aandeel van de Maxican Haze in de smaak en uitwerking is een 40%. Hier ben ik erg blij mee, want het is een heerlijke haze smaak en uitwerking van een plant die in 8-9 weken afbloeit. Met deze genetica wil ik doorgaan. Ook ga ik als test deze plant outdoor growen.

     

    Kortom: 60 gram is wat mager, 0,4 gram de watt. Temperatuurproblemen in het begin zullen een negatieve invloed gehad hebben op het aantal grammen. Positief is de kwaliteit van de wiet die ik dank aan de exotische genitica in combinatie met een goede voedingslijn (ter info: ik heb altijd halve doseringen meegegeven). Al met al ben ik erg blij, want goede wiet is niet makkelijk aan te komen en dan heb ik liever kwaliteit dan kwantiteit en dat is gelukt! Voor mij dus een geslaagd kweekje!

     

    In de toekomst wil ik wel een hoger wattage aanschaffen, maar dan moet ik eerst een hogere kast bouwen dus dat is toekomstmuziek. Ik wil iedereen bedanken voor de reacties. Als mensen tips hebben om de opbrengst te verhogen, dan hoor ik het graag! :)

     

    :specool


  7. Een zeer mooi idee en design! Misschien nog 1 kamer toevoegen als moederruimte? Nog 1 voor stekruimte? ;)

     

    Echter 90cm met een 250 watt hps? Ik heb 120cm met 150 watt en vind het net voldoende. Ik ben bang dat dit te laag is, tenzij je scrogt, maar dan nog hou je niet al teveel over als je de pothoogte en de afstand tot de lamp meetelt.

     

    Succes!

     

    :nerd

×
×
  • Create New...