Jump to content

biowietje

Members
  • Content Count

    207
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by biowietje

  1. He Plantkas, erg treurig allemaal en uiteraard schandalig! Dat ze een kleine hobbybuitenkweker het leven zo zuur willen maken zeg. Is er nog wat meer bekend inmiddels?
  2. Bedankt voor de reacties. Ter informatie voed ik pas na 3 weken bij met House and Garden DNA Cel 3 en later wat PK13/14. Ondanks dat ik GS grond niet uitgeprobeerd heb (vrienden wel en we merkten geen verschil) kan ik me niet voorstellen dat dat de oorzaak van het afsterven is. Dit omdat andere kweek wel goed is gegaan alsmede kweekjes van vrienden op tuincentrum potgrond. Niettemin zal ik de volgende kweek GS potgrond gebruiken om eens te kijken. De moederplant heeft wat stekjes geleverd en van die stekjes heb ik weer nieuwe stekjes gemaakt. Ik moet zeggen dat deze steks geen schoonheidsprijs winnen. Ik heb het vermoeden dat ik met het doorstekken van toch al niet meer sterke planten/stekjes de kracht uit de plant is. Kan dat? Dat hij gewoon niet lekker meer in zijn vel zit, geen wortels goed kan aanmaken, stress etc...?
  3. @silverav: Voeding krijgen ze niet, alleen op potgrond. @bollocs: bedoel je met tbv toevalling TMV oftwel tabaks mozaiek virus? Ik heb gemerkt dat ze daar lichtelijk last van hadden in de groei, maar was geen probleem bij de 1e ronde. Kan het zijn dat het virus op hol geslagen is en nu mijn planten killt?
  4. Beste mensen, Ik heb een probleem met mijn 5 plantjes onder een 150watt lamp. Ik heb de eerste ronde perfect gedraaid en nu zet ik dezelfde stekjes eronder en nu krijg ik dit: Hier staan ze 3 weken in bloei en zijn direct op 12/12 gegaan net als de keer ervoor. De stekjes zijn van een moeder die onder tl staat. De stekjes zagen er net zo goed uit als die van de eerste ronde voordat ik begon met de 2e ronde. Naast het feit dat het blad er niet uitziet is de topopbouw, ofwel het gebrek eraan, het meest opvallende. Ze krijgt geen witte haartjes, maar lijkt meer mannelijke topjes aan te maken, wat het eigenlijk niet zijn. De randjes kleuren donkerbruin zoals goed te zien is op de foto. Ik heb ze eruit gehaald en opnieuw 5 stekjes van de moeder erin gezet om te kijken of dit weer gebeurd. Ik heb het vermoeden van wel, omdat ik bij de moeder ook de rare bladvervorming zie. Overige info: Soortje: NLX Week Bloei / Groei : 22 dagen, direct op 12/12 Zaaiing of stekje: Stekje Medium(aarde/mapito enz): Potgrond van het tuincentrum pH van het medium : geen meter EC van het medium : geen meter Temperatuur : lamp aan 27 graden, uit 21 Luchtvochtigheid : geen meter Is er iemand die dit ooit meegemaakt heeft? Ik heb het idee dat de kracht uit de plant is. Of kan dat niet? Ik baal er wel van want ik mis nu een lekker rokertje. Ik hoop op een reactie. Alvast bedankt voor de hulp!
  5. biowietje

    Ziekte 1

    Rare zaadachtige toppen en verschrompeld blad.
  6. biowietje

    DSCN4407.JPG

    From the album: Ziekte 1

  7. biowietje

    DSCN4409.JPG

    From the album: Ziekte 1

  8. Een mooie plant om te zien, ik ben benieuwd wat deze op gaat brengen. Aan de toppen te zien hebben ze nog wel een aantal weekjes nodig volgens mij, zeker 2 weken. Succes!
  9. He whazzup, erg cool wederom. De enigste soap die ik volg! Kun je mischien met ons allen delen over hoe je het technisch gedaan hebt? Dus wat voor software/hardware je gebruikt om te streamen? Ik blijf hem volgen...
  10. Gewoon op 18/6 houden en in mei naar buiten, daar merken je planten niets van. Ik heb ze al enkele weken voor de raam, vanaf 18/6 voorgroei: niets aan het handje! Maak je niet druk dus...! Succes!
  11. Je kunt ze gerust voor de raam laten staan. Het aantal lichturen rond deze tijd van het jaar is genoeg om ze in leven te houden. Tenslotte kunnen ze over 2 tot 4 weken naar buiten en tot die tijd redden ze het wel voor het raam. Ik heb er ook enkele al weken voor het raam staan, ze groeien langzaam maar ik krijg geen bloeiverschijnselen, dus das prima. Succes!
  12. Prima standpunt, nu hopen dat ze er iets mee doen...
  13. Geen al te dikke toppen, maar wel mooi! Jammer van het strekken, maar toch een erg mooie kweek met een 90w ledlamp. Succes!
  14. Ik vind het helemaal top wat jullie doen. Alleen maar lof aan de eigenaren en alle mods! Dankzij jullie is het mogelijk om kennis te delen en belangrijk is dat deze kennis beschikbaar blijft. Als daar enkele maatregelen voor nodig zijn, so be it.... het is in ons aller belang! Keep up the good work!
  15. Hoi Sedus, je plantje ziet er goed uit. Nieuwe scheuten kunnen wat lichter zijn, maar een voedingstekort is ook mogelijk. Heb je je plantje alleen in zaai en stekgrond? Zaai en stekgrond heeft namelijk te weinig voeding, dan dus overpotten naar gewone potgrond en dan heeft je plantje weer voeding voor een aantal weken. Daarna kun je haar eventueel gaan bijvoeden. Bloeiverschijnselen zijn toch wel na 3 weken op 12/12 zichtbaar, verschilt uiteraard per plant en ook externe factoren spelen een rol. Succes!
  16. Schandalig, dat verzwaren zal wel op grote schaal gebeuren vermoed ik... Daarom: Grow your own!
  17. biowietje

    Zaad verzenden

    Verpak het goed!
  18. Ik vind het een interessant en leerzaam kweekverslag da dende! Het is klote dat een en ander tegenvalt, maar maak je niet druk, je zult vast en zeker een lekker topje kunnen oogsten. Succes!
  19. Bedankt mensen! Ik stond net in het tuincentrum, maar ik denk eerder aan luizen/wiite vlieg. Er zijn wel wat kleine webjes gevonden, maar ik vemoed toch dat dit luizen zijn. Wat denken jullie? Ik heb alle eitjes handmatig verwijderd en wacht het denk ik maar even af...
  20. Ik heb de growguide uiteraard doorgenomen, maar twijfel tussen spint en meeldauw. Ik vermoed spint, maar heb ook 3 meeldauw vlekjes gezien. De growguide foto's van spint en meeldauw geven beide van die gele bolletjes onder de blaadjes. Ik wil zometeen naar het tuincentrum om masai van bayer te halen als het spint is. Ik hoop dat jullie me uitsluitsel kunnen geven. De fotoos: Tnx!
  21. biowietje

    spint2.JPG

    From the album: Zaad verzenden

×
×
  • Create New...