Jump to content

-ConcreteJungle-

New Members
  • Content Count

    7
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About -ConcreteJungle-

  • Rank
    zomaar een lid
  • Birthday 09/04/1987

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Brabant
  1. Ik was inderdaad te ongeduldig want een paar dagen later verschenen de eerste paddenstoelen Zo staat het er nu bij. De grootste is zo'n 5 cm, die had vanaf het begin al een flinke voorsprong. Ook is er per ongeluk nog een paddestoel gesneuveld bij werkzaamheden. De grote paddenstoel zit namelijk steeds dichter tegen de zak aan waardoor ik de zak amper meer kan bewegen of heel de paddestoel beweegt mee. Daarom heb ik daar even een plaatje tussen gezet omdat ik de bak welleens verplaats en niet wil dat het te vroeg afbreekt. Zoals deze hieronder dus. Zal ik deze aan de poes van de buurvrouw geven of toch maar zelf opeten?
  2. Erg leuk om te zien Nederwierie Kan alleen niet echt goed een vergelijking maken met die van Azarius maar misschien zijn ze het dezelfde. Op die 2e foto, worden die paddestoelen echt zo zwart op het einde door het verspreiden van de sporen? Ik ben nog wel aan het twijfelen over welke soort en waar te gaan halen. Niet een te lastige strain om te kweken voor een beginner maar wel 1 met redelijke potentie.... Binnenkort ook een verslag van mij
  3. Als de hawai soort waar jij het over hebt deze is Dan ga ik die sporenspuit meteen bestellen
  4. Ik ga binnenkort ook beginnen met een kweekje en ben Nederwierie dan ook zeer dankbaar voor dit mooie interessante topic. @ Knowmaster, volgens mij heb ik ergens gelezen dat je polyfill watten bij de dierenspeciaalzaak kunt halen. Wat ik ervan begrepen heb is dat deze ook worden gebruikt als filtermateriaal in aquariums. Dus die richting uit. Ik heb nog wel een vraag wat betreft de soort PES hawai waar je (nederwierie) het over had. Sporenspuit moet ik nog bestellen dus ik ben nog een beetje aan het rondkijken welke soort ik zal nemen. Het mag best een beetje stevig zijn , ik heb wat ervaring met psychedelica. Is de hawai sporenspuit die op de azarius site staat dezelfde als PES hawai waar jij over sprak?
  5. Ha ha Ik snap ook niet hoe het kan dat dit m'n 1e topic kan zijn want dit profiel dateert al uit 2007. Kijk maar even bij de buitenkweek verslagen onder dezelfde nickname. Waarschijnlijk toendertijd een dubbelprofiel aangemaakt. Maar bedankt voor je nuttige en gedisciplineerde bijdrage
  6. Zo dicht bij de kachel staat het bakje normaal nooit. Even zo gezet voor de foto.
  7. Beste paddokwekers, ik heb een vraag wat betreft een growbox die ik een ruime week geleden heb ontvangen. Omdat ik van plan ben om over een tijdje alles zelf te gaan doen maar toch niet goed kon wachten heb ik een simpel paddo growboxje besteld. Kant en klaar bakje wat onder water gezet word voor 12u, afgegoten word, en dan in een afgesloten zak met luchtfilter zijn werk mag gaan doen. Het gaat hier om de soort, Mazatapec van Azarius. Ik zeg wel simpel maar echt vlotten wil het nog niet.... Ik heb mezelf behoorlijk goed ingelezen dus ik weet wat de algemene voorwaarden zouden moeten zijn om het mycelium en de uiteindelijke paddestoelen laten groeien. De feiten op een rij. De bak is vorige week vrijdag(ochtend) in de zak geplaatst om te beginnen met de kweek. 9 dagen geleden dus. Temperatuur houd ik redelijk stabiel. tussen de 21 en 26 graden. Licht is ook voldoende aanwezig . niet in direcht zonlicht uiteraard. Luchtvochtigheid lijkt me ook goed, helemaal aangezien de bak in een zak zit en de condens massaal aan de zijkant van de zak hangt. De zak zou zelf ademend moeten zijn maar vanwege bovenstaande lucht ik de zak regelmatig sinds een dag of 4 , 1x per dag ongv. Probleem(?) Mycelium groei lijkt mij vrij traag te gaan. ik zie nu pas sinds een paar dagen een aantal kleine pluisjes ontstaan die op dit moment niet echt vermeerderd zijn. Het is de eerste keer dus ik ben gewoon een beetje ongeduldig of zou het toch wel wat sneller moeten gaan normaal? Ik zal zo een foto posten.
×
×
  • Create New...