Jump to content

waarom

Members
  • Content Count

    8
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About waarom

  • Rank
    zomaar een lid
  1. waarom

    Fancontroller

    als het de bedoeling van je is om twee ventilatoren op een afzuigbuis te zetten dan zou ik twee keer nadenken wat je doet. Dit kan namelijk zijn dat als de zwaardere ventilator meer lucht in je afvoerslang blaast dan de kleinere dit tot een tegendruk kan leiden naar je zwakkere ventilator waardoor hij zijn (energie) niet kwijt kan en daardoor door zal branden.
  2. De hardheid van het water "vooral van grondwater"speeld een grote rol in het opnemen van voeding voor het wortelstelsel en met name de haarworteltjes van je plantjes. Als het water te hard is kunnen ze namelijk niet doorbringen in het water en dit niet opnemen. Je kunt het vergelijken met kleine beestjes die over het water heenlopen (hun pootjes zakken er niet doorheen) maar maak je het water zachter (voeg gewoon een klein beetje enzymen toe)dan wordt het een ander verhaal. Dit kun je ook terug zien aan je plant en aan je totale opbrengst.
  3. misschien kom je zelf binnen ( en maak je een lampje aan )als je lampen uit zijn waardoor je planten verder groeien in de bloeiperiode.
  4. koolstof filters zijn eigenlijk bijna niet verslijtbaar en kunnen dus heel lang mee. het beste is , dat je twee filters hebt ( een in je hok en een reserve ) deze na een aantal keren steeds verwisselen. laat die gene die je hebt gebruikt gewoon een paar maanden staan (koolstof is namelijk zelfreinigend van geur.) en je kunt hem daarna ook weer gewoon gebruiken. let wel dat je er een beschermhoes op hebt zitten als je hem gebruikt dit houd namelijk het stof buiten de filter en de ruimte tussen de koolstofkorrels vrij waardoor hij beter zijn werk kan doen. laat hem wel in een droge ruimte staan want als de koolstof vochtig of nat wordt verliest hij zijn werking. meestal als je jou eigen hokje ruikt als je buitenstaat is het dat je hokje te vochtig is en daardoor de filter niet goed zijn werk kan doen.
  5. vertel mij dan maar wat er niet goed is aan mijn posts, dan kan ik misschien iets van jou leren. //EDIT onnodig quoten, meer info? hier
  6. heb dit alles een beetje doorgelezen en ik wil even zeggen dat je met deze middelen ik wil je niet ontmoedigen hoor) je kilo zeker niet zal halen. zal wel een gokje wagen en hoop voor je dat je hier per plantje 25 gr vanaf haalt. als je geluk hebt voor de hele boel 350 gr.
  7. waarom

    Oude Garage

    ik weet niet hoe oud de garage is, b.v. 1950 ofzo, en de stroomkabel heeft nog een stoffe omhulzing dan zou ik het zeer zeker vervangen. ook de dikte van de stroomkabel heeft hier mee te maken. pak hiervoor minstens 2.5 mm kabel. 1.5 mm kabel zal vlug te heet worden waardoor het brandgevaar toe kan nemen.
  8. waarom

    Afzuiger

    Pas op als je de afzuiger op of tegen een houten plaat aan je plafond hebt geschroefd er ontstaat dan een verbinding tussen hout en de trillende afzuiging. dit heeft tot gevolg dat het lage brommende geluid dat tot in je kamer hoort, ook voor je buurman en die buurman daarnaast nog hoorbaar is. vergis je niet dat die lage tonen en trillingen tot in de verte hoorbaar blijven, ook door betonnen muren. Als je de afzuiging aan een paar kettingen of een paar ( niet rotte binnenbanden) op hangt dan is het meestal al opgelost. En wat betreft de afzuigslang ; pak hiervoor de wat duurdere van binnen geisoleerde slang, en het ruis en waaigeluid is ook weg en je hoort de uitlaatwind buiten je hokje ook niet meer.
×
×
  • Create New...