Jump to content

Jack rush

Full member
  • Content Count

    403
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About Jack rush

  • Rank
    Volwaardig lid
  1. Weer zo'n anderhalve week verder en de toppen beginnen goed vol te lopen. Alleen beginnen bij sommige blaadjes hebben gele puntjes en sommige met een beetje roestvlekjes.
  2. Jack rush

    ..

    Wat een wreed ding zeg... Zie alleen ook niet echt hoe dat met het watergeven gebeurt, hoe dat dus kan als ie draait..
  3. Ziet er goed uit gast en wat een score 5:1!!! En idd. kweken uit zaad is de bomb! Ik ga binnenkort een kweek/stek verslag maken van m'n shackXssm zaadjes..
  4. Het is zelfs zo vol dat onderliggende toppen weinig licht krijgen. Ik buig grote bladeren wel zo weg dat sommige toppen meer licht krijgen. Wat ik me eigenlijk afvroeg is het volgende: Groeien de toppen nou doordat de bladeren licht opvangen en omzetten in toppen. Of vangen de toppen het licht op om te groeien?
  5. Ben ik weer met een kleine foto update Met het licht uit Met de lichten uit. Deze loopt al lekker vol
  6. Ik ga ook uit van het principe dat ook voor bomen geldt (zo heb ik me laten vertellen) Dat de boom net zo groot boven de grond is als dat hij/zij aan wortels heeft. Waarbij je met je aardebak natuurlijk een grote wortel kan creeren.
  7. Ik kom steeds tegen dat licht = gewicht. Nu heb ik hiervoor met verschillende formaten potten gewerkt en met verschillende aantallen op 1m2. En ben nu overgestapt op de aardebak volgens rataplan zijn methode. En ben met deze kweek geeindigd met 3 vrouwtjes. M'n vorige keren was met 15, 8 en 7 stuks. maar wat me opvalt is dat de 3 van deze keer zich beter laten spreiden dan de vorige keer, omdat ze natuurlijk veel meer ruimte hebben om hun wortels kwijt te kunnen. Nu vroeg ik me af in hoeverre de ontwikkeling van je wortels invloed hebben op je plantjes en dus je opbrengst, of dat het niet uit maakt of je nou 20 cm aarde in potjes hebt (dus met openingen tussen de potten)(15x 7liter = 105 liter) of een "massief" blok aarde van 35 cm in je bak (0.85mx0,85mx0,35m=250liter)
  8. Ik ben alleen niet echt een voorstander van Pur in je aarde ook al wordt er gezegd dat het geen kwaad kan, ik geloof alleen dat het absoluut geen goed doet. Ik heb de drainageslang in een spiraal gelegt, en met touwtje deze in z'n vorm gehouden. als de aarde er eenmaal overheen is gestort blijft ie wel op z'n plek. BTW. Vind ik het echt een uitvinding van de bovenste plank. Het watergeven is in no-time gepiept, en met de tensiometer ben je de hele tijd op de hoogte van je waterdruk in je bodem. Al met al een aanrader.
  9. Thanx... Ik heb gelukkig niet zo'n groot hok als jij, anders was het idd een teringklus. Ik had 1 keer de grootste takken naar beneden getrokken, en daarna iedere dag 1 of 2 op de juiste hoogte prikken. Zaad is idd erg tof, daar krijg je een echt kweek gevoel van omdat je verantwoordelijk bent geweest voor het gehele leven van je plantjes. En je hebt natuurlijk alle keus. Ik ben nu wel bezig met een moederplant voor stekjes, maar ook hierin wil ik toch blijven experimenteren van verschillende soortjes. -De K2 stekjes hebben me tot nu toe de grootste oogst opgeleverd ondanks dat daar een hoop verkeerd is gegaan. Was een beetje fluffy geworden. -De Sour Nevilles waren erg stoned -De HerijuanaXssm daarintegen minder, maar die was weer heel lekkker. Met toppen die bij sommige een licht paarse tint had. Echt heel mooi -The ONE viel qua opbrengs ietswat tegen, maar dat had meer met mij te maken dan met de plant. Hierbij viel me op dat de ene helft lekker groene toppen opleverde, en de andere helft echt super paars waren. Ik zuig met ongeveer 350 aan, en met +/- 700 af eerst door het filter, en dan door de tube. Ik krijg m'n temperatuur rond de 28-29 graden, met een enkele uitschieter naar de 30. Dit was zonder cooltube en actieve aanzuig niet mogelijk. Toen lag de temperatuur standaard rond de 32 graden. Ik ben er erg over te spreken, maar in de ideale situatie kan je idd beter een aparte afzuiger voor je cooltube aanschaffen. Maargoed dan moet de situatie er wel naar zijn. Ik moet zeggen dat de grote aardebak ook wel behoorlijk scheelt qua warmte.
  10. Ik zit nu op 25 dagen bloei. Als je de vorige post ziet, had ik een hoop ruimte over. In m'n angst heb ik 10 shack/ssm zaadjes laten ontkiemen. Op marktplaats heb ik 7 TL balken gekocht en daar heb ik een frame voor gemaakt voor in een kast. Hierbij zijn er tot nu toe 7 uitgekomen, en de 8e is op komt. Mijn eerste gedachte was om ze erbij te zetten, maar het ontkiemen duurt langer dan met de pitpots. Ik wil ze er niet meer bijzetten, maar hier een 1 moederplant van laten opgroeien, om na deze kweek te starten met eigen stekjes. Deze kast moet nog voorzien worden van ventilatie, maar dat komt heel snel voor elkaar. Dan nu het bondage tafereel in m'n bloei hok. Zoals ik al zei, en zoals je op de vorige foto's kan zien had ik een hoop ruimte. Door de takken met touw en sate prikkers naar beneden te trekken heb ik het veldje aardig vol en op 1 hoogte gekregen. Nu maar hopen dat licht inderdaad gewicht oplevert, en dat ik met de 3 overgebleven ongeveer even veel overhoudt als met de 4-5 waarop ik gehoopt had. De plantjes krijgen nu wel een hoop licht op de onderste takken. Eerst de bondage. En 5 dagen later is m'n veldje goed vol geraakt dacht ik zo. alleen achterin heb ik nog een kleine plek over, maar een stuk kleiner dan ik had verwacht. Zie het verschil Reacties zijn welkom...later..
  11. De plantjes staan nu ongeveer 14 dagen op 12/12 en en de er zijn al 4 mannetjes uit m'n hok gehaald. En van nr. 5 denk ik dat dat ook een mannetje is. Ik hou hierdoor maar 3 vrouwtjes over, en een hoop open plek. Ik vind dit best zonde, maar weet niet echt wat verstandig is. Alles staat zo'n 3 weken, maar zal zeker nog 9-10 weken moeten staan. Zal ik 10 van sannies freebees shack#3/ssm ontkiemen en over een weekje erbij zetten? Hierdoor zal m'n veldje zo'n 8-9 weken helemaal vol staan, en aan het eind dan ook weer zo'n 3-4 weken voor de helft vol ik denk dat dit qua elektriciteit ook gunstiger is. Wie wil met me meedenken?? Dit is hoe het er nu uitziet, en de laatste foto heb ik met een spuitbus aangegeven waar er nog plek is voor groen. Ik denk dat de 3 NLX en nog wel een klein beetje doorgroeien, maar dat weet ik niet. Plek???
  12. Ja idd....echt een superrelaxte oplossing zo. Scheelt een hoop tijd en achteraf gezien had ik vroeger een stuk minder vaak water hoeven geven. En de buffer is nu zo groot dat je idd langer weg (zou kunnen) blijven. Maar wie wil dat nou?! Ik hoop dat ze nog een stuk groter worden zodat na geslachtsbepaling ik nog steeds een vol netje over hou... We shall see..!!
  13. Aloha!! We zijn weer een week verder, en het lijkt me leuk om iedere week een paar foto's te maken om de vooruitgang goed te kunnen zien. Als je er iedere dag bovenop zit lijken ze niet hard te groeien, maar als je de foto's naast elkaar legt weet je wel beter. Een beetje het ding wat iedere ouder met z'n kroost heeft. 2 dagen geleden voor het eerst via de drainage slang water gegeven. 15ml p/10L Rhizotonic afgezuurd tot 5,9. maar iets teveel. De blumat kwam uit op 60m/bar bij +/- 4L water. Volgende keer dus iets minder. Ik heb ze 1 keer getopt en dat is goed te zien aan sommige. Maargoed foto's zeggen meer dan letters. Net een paar pics gemaakt voordat de lamp aan ging. Zeg het maar!!
×
×
  • Create New...