Jump to content

Edson

Members
  • Content Count

    16
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About Edson

  • Rank
    Groentje
  1. Ik heb vandaag 8 blaadjes geplukt die nu liggen te drogen. Ben benieuwd, morgen maar eens maagzout kopen. Ik heb nog geen bloemen gehad aan mn plant, maar wel zijn op de plekken waar de afgevallen bladeren zaten meteen nieuwe zijtakjes en bladeren ontstaan. Inmiddels zijn deze ook echt uitgegroeid tot takken. Ga je die grotere planten ook via cocagrowers kopen? Een paar maanden terug stonden er nog planten van ca. anderhalve meter maar die waren ongeveer €1500 per stuk en dat gaat mij toch wat te ver.
  2. Ik ga het komend weekend maar eens kauwen denk ik. Hoe lang laat jij die bladeren drogen onder de lamp? Dat de plant al zn bladeren verloor, komt niet door teveel/te weinig water/licht. Het is een bepaald proces, en hieronder staat het precies beschreven: Going Deciduous: Don't freak out when the plants go deciduous, usually about a year or a year and a half from sprouting. They drop almost all their leaves except the ones at the tip of the stems, turn yellow and mottled, and you think they're dying. They're not -- in fact, they're growing! Within a few days, little spike-shaped green sprouts will appear, and tiny, usually white, flowers. Verder sproei ik inderdaad ook regelmatig met demiwater. Ik heb mijn zaden + plant trouwens ook bij cocagrowers vandaan. Het is inderdaad prijzig, maar ja niets aan te doen. Van de 10 zaden die ik heb gekocht zijn er in totaal 9 uitgevonden, dus dat is best aardig. In ieder geval beter dan de verhalen die ik over khat zaden hoor.
  3. Ziet er mooi uit die plant. Ik heb nog nooit bladeren gekauwd, moet het maar gauw eens proberen. Mijn cocaplant heeft pas geleden bijna al zn bladeren verloren. Ze werden eerst geel, vervolgens bruin en vielen toen af. Ik schrok me te pletter, maar gelukkig is de plant inmiddels weer heel snel helemaal volgegroeid. Het schijnt dat dit een bekend fenomeen is bij cocas (in het engels heet dit 'going deciduous'). Heb jij dit ook al eens meegemaakt met je plant?
  4. Ik heb 10 cocaplanten staan. 1 grotere plant van inmiddels ca. 70 cm. en 9 kleine plantjes (opgekweekt uit zaad). Je kunt al veel eerder dan na 5 jaar bladeren gaan oogsten, zonder dat de plant er aan ten onder gaat. Voor het maken van coke moet je alleen inderdaad een heel bos hebben anders schiet het niet op.
  5. Gefeliciteerd, verder geen commentaar
  6. Ik ga naar Arantes do Nasciemento een klein pittoresk dorpje in de buurt van het lommerrijke Recife, bekend om zijn Pernambucowijnen heerlijke Timaolangoesten.
  7. Jaja niks tingelingetje je vindt het gewoon een lekker wijf :-)
  8. Psylocke veruit de beste Vervolgens: Buzz Fuzz 3 steps ahead Rob Gee The Stunned Guys Public Domain
  9. Maar als je met een apart groeihok werkt, is het probleem van de langere oogstduur toch opgelost? En dan heb je (volgens jou ik heb zelf geen idee) nog een betere smaak ook. Dus dat lijkt me wel een goeie optie eigenlijk.
  10. Maar kun je volgens die "scrog methode" over een heel jaar gemeten dezelfde opbrengst halen, als bij 16 planten de vierkante meter? Of levert dat laatste meer op omdat je vaker kunt oogsten?
×
×
  • Create New...