Jump to content

pablo ijscobar

Members
  • Content Count

    75
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About pablo ijscobar

  • Rank
    Hang hier wat rond lid
  1. Op de enkele behulpzame na, wat een (diep triest) niveau hier zeg. Van mij mag er een slotje op dit topic, dat gebitch hoeft voor mij niet zo. Succes met de (in)teelt verder!
  2. @jacksticky Cool man. Als jij er in die setup geen problemen mee hebt gehad, dan verwacht ik zeker dat het goed moet komen. Het is misschien een minder heftig middel dan ik dacht. De boel goed in de gaten houden, de instructies volgen en maar hopen dat het zijn meerwerk doet. @polletje Je hebt nog steeds moeite met begrijpend lezen kennelijk...
  3. @andy321 Ik had juist al zoveel mogelijk opgezocht, maar deze specifieke puntjes gaven me wat twijfel. Ik had wel vermoedens over die opmerking over drainage en zie dat jij dat bevestigt. Thanks. @Stikkie 2.0 Ik wist/weet niet dat zuurstofpompjes überhaupt werden/worden gebruikt, dus ik vroeg mij af of ze misschien circulatiepompjes bedoelden. Ook bedankt. @polletje Ik schud je de virtuele hand...
  4. Ik stel een paar keurige vragen, waarop de antwoorden niet te vinden zijn op het forum. Ik heb de zoekfunctie heus wel gebruikt hoor, en als ik de antwoorden had gevonden had ik mijn vragen niet gesteld. Ik krijg vervolgens een bijdehand antwoord waar ik niets aan heb en mag daar niet op reageren? Mocht iemand nog wat tips hebben, alvast bedankt.
  5. Bedankt voor je sympathieke reactie. Als ik dezelfde vraag in 10 verschillende growshops stel, krijg ik 10 verschillende antwoorden. De meeste lui die daar werken zeggen ook maar wat, als ze maar verkopen. Daarom vraag ik het hier aan mensen die ervaring hebben met het spul, niet zo raar toch?
  6. Ik zit met een paar vragen over Shooting Powder van H&G. 1. Deze opmerking is van H&G zelf: "Shooting Powder niet gebruiken in een systeem zonder afwatering/drainage." Ik weet wat het begrip afwatering/drainage in het algemeen betekent, maar wat bedoelen zij hiermee? Dat je het spul niet moet gebruiken in gesloten potten of een gesloten systeem waarbij overtollig water niet weg kan lopen? Gebruik in een setup waarbij potten in een 'bak' staan en van onderaf voeding krijgen, zou dan toch geen probleem moeten zijn? 2. Deze opmerking kom ik tegen bij informatie over Shooting Powder bij online growshops: "Maak nooit gebruik van een zuurstofpomp in je voedingsvat of op je kweektafel. Dit kan ernstige gevolgen hebben voor de stabiliteit van je voeding (pH en EC huishouding)." Nu heb ik begrepen dat Shooting Powder als het uit de verpakking is gaat klonteren doordat het waterdamp uit de lucht onttrekt. Ik neem aan dat hierboven met een zuurstofpompje hetzelfde wordt bedoeld als een circulatiepompje, correct? Is het zo dat door het gebruik van een circulatiepompje het spul in het vat kan gaan klonteren? Betekent dit dat het is aan te raden het voedingsvat leeg te maken na aanmaak met Shooting Powder en deze niet voor de helft te laten staan voor een gietbeurt een paar dagen later (al dan niet met gebruik van een circulatiepompje)? Vragen, vragen, vragen... Als er iemand is die ervaring heeft met Shooting Powder en wat tips kan geven, vriendelijk bedankt!
  7. Dat laatste over de middeltjes van Bayer is ook mijn ervaring. Bij meeldouw of iets anders relatief onschuldigs, prima, maar bij trips of spint helpt het niet echt. Wordt mij trouwens ook gewoon verteld in de gs. Over dat middeltje van Bac heb ik veel positiefs gelezen.. Ga daar ook maar eens mee experimenteren.
  8. Om even in te gaan op de laatste twee posts: Ik ontdekte onlangs spintwebjes in enkele toppen in week 7. Ik heb elke dag tot het eind van de cyclus de stofzuiger over de bewuste toppen gehaald. Bij het knippen (gewoon omhakken en gelijk knippen) ook de stofzuiger langs de planten en de toppen gehaald. Bij het drogen de spint niet meer teruggezien in het geknipte materiaal (althans niet zichtbaar) en al zeker geen webjes.
  9. - 600 Watt lampen (niet zo veel ) - een relais/tijdschakelaar met ruimte voor 8 aansluitingen (zit ik ruim onder) - snoeren tussen relais, vsa's en lampen waren 1 mm2 en zijn nu 1,5 mm2, zijn netjes aangesloten met eindhulsjes... Het rare is dat de flikkering dus in alle lampen steeds tegelijk is... Dan kan het naar mijn idee niet in de bedrading zitten, maar misschien in het relais (als het niets met netvervuiling heeft te maken)? En da's moeilijk te checken lijkt mij... Thanks voor suggesties!
  10. Een oude tv, een laptopje.. Geen grootverbruikers iig.. Kan het kwaad als ik het lekker zo laat als het is? Ik zou het wel weg willen hebben, maar ik heb er verder geen last van. Het wekte alleen wat zorgen.. En nogmaals, ik heb er nooit eerder last van gehad.. Hoe kan die 'netvervuiling' dan ineens optreden en ook blijven?? Thanx!!
  11. Ik weet niet wat een sperfilter is, maar ik zal daar het eea over opzoeken! Ik heb dit probleem overigens naar mijn idee nooit eerder gehad. Kan zoiets dan "plotseling" optreden (en aanhouden)?
  12. Hallo mensen! Ik heb een probleem in mijn ruimte waarvoor ik geen oorzaak weet te bedenken. Mijn lampen geven af en toe tegelijkertijd een flikkering van een fractie van een seconde. Er zit geen exacte regelmaat ik, maar het gebeurt zeker iedere minuut een keer... Aangezien het meerdere lampen steeds tegelijkertijd gebeurt, zit het hem naar mijn idee niet in de individuele lampen (deze zijn bovendien ook nog vrij nieuw). Dit is de eerste keer dat ik dit meemaak. Ik heb voor deze ronde wel alle bekabeling vervangen door nieuwe, maar dat lijkt me niet echt ter zake doende... Het eerstvolgende punt in de kring zou de relaisklok zijn. Maar of daarin een probleem kan zitten die een flikkering in het licht zou kunnen veroorzaken, daarvan heb ik geen sjoege. Ik hoop dat mensen met verstand van elektra mij een stapje verder kunnen helpen, want het zit me niet lekker. Alvast bedankt voor eventuele tips in ieder geval! Groeten!
  13. Een machientje met veel lawaai dus... Bedankt voor de info!
  14. Hallo! Iemand bekend met de Lazy Boy knipmachine? Goede ervaringen? Ik kan er weinig info over vinden, wellicht hier iemand... Groet!
×
×
  • Create New...