Jump to content

hyp3n0zy5

Members
  • Content Count

    9
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About hyp3n0zy5

  • Rank
    zomaar een lid
  1. Vanacht ging de eerste herfststorm hier gruwelijk tekeer, en m'n 2 buitenplanten, vooral eentje, daarvan hangen de toppen nu helemaal horizontaal met de wind mee. Dus de takken hebben de kracht niet meer om overeind te staan, ook door het gewicht van de toppen. Volgens mij zijn ze niet geknakt, ik heb de planten nu even binnen staan en hou met touwtjes de takken omhoog. Is dit goed? En komt dit nog goed? Gaarne advies van iemand die dit ook heeft meegemaakt. Volgens mij zijn de planten over 2 weken ofzo rijp om te oogsten.
  2. Het toppen heb ik vanochtend pas gedaan! Op de ingezoomde foto's kun je het zien. 1 plant is heeft inderdaad 2 hoofdscheuten, dat was ie al als stek, die is een stuk breder.
  3. Mijn eerste kweek! Het zijn 2 PP's, ik heb ze 1 juni als stek gekocht en in 15 liter potten buitengezet. Tijdens de hittegolf hebben ze veel te weinig water gehad en pas 1 augustus ben ik begonnen met voeding geven. Toen begonnen veel bladeren geel uit te slaan. Nu zien ze er weer gezond uit vind ik, maar wel erg klein!? Alhoewel, zo groot hoeven ze niet want ik wil het low-profile houden Ik heb alleen groei voeding, kan ik dat zonder problemen nog even geven tijdens bloei, bij gebrek aan beter? Ik heb ze getopt, althans ik hoop dat ik het goed gedaan heb?!? Ik heb het jongste plukje bladeren aan de top weggesneden. Maar misschien is dat te weinig? Ook na het lezen van dat topic hier snapte ik het nog niet helemaal. Graag jullie commentaar op mijn groene vriendinnen en hopelijk wat tips zodat ik wat lekkers van ze kan oogsten!
  4. hyp3n0zy5

    Bewatering

    Het water vanonder uit laten zuigen door de pot in een schaal met water te zetten, werkt dat ook goed als je kleikorrels onder in je pot hebt?
  5. hyp3n0zy5

    Bewatering

    Is er een ideaal tijdstip om ze water te geven? s'ochtends of s'avonds bijvoorbeeld? Verder, ik geef ze leidingwater en dit laat ik altijd eerst minimaal 24 uur staan in de gieter. Dat is toch ook goed? Kan iemand vertellen waarom (of waarom niet). Ik heb buitenplanten trouwens.
  6. Overvoeding! Ik had dezelfde verschijnselen doordat ik te zwaar bemeste grond gebruikte.
  7. Ik had zeg maar per 2 a 3 liter aarde een hand mest gedaan. En dan was de mest ook nog eens vrij puur. Pure mest kunnen ze ook slecht tegen heb ik gehoord. Eigenlijk moet je het dan al weken of maanden van tevoren mengen en buiten laten staan.
  8. Ik had een paar handjes mest korrels in de grond gedaan, en volgens mij was dat veel te veel. Zoals ik zei waren er al 2 stekjes gestorven op deze grond. Stom! Ik had geen kwart van mijn grond mest hoor, ik had gelezen dat iemand dat aanraadde. Ik heb de stek nu verpot naar normale aarde uit m'n tuin, en nu maar hopen dat ie mooi gaat groeien! Vandaag had hij zijn eerste buitenzon gezien en daar ging ie wel slap van hangen, maar s'avonds in de schaduw ging hij weer mooi rechtop staan.
  9. Hallo allemaal, ik ben een beginneling qua telen. Ik heb een 15 liter pot, in de bodem heb ik gaten geboord en zit een laagje kleikorrels. De grond is kwalitatief goede potgrond en een paar handen koe/kippenmest korrels, omdat ik ergens had gelezen dat iemand wel een kwart mest in zijn grond deed. Later las ik dat je erg moet oppassen voor overbemesting, en hier ben ik nu bang voor. Ik had 2 weken eerder namelijk al 2 stekken in dezelfde grondmix, maar die zijn doodgegaan. Kan trouwens ook zijn doordat ik ze teveel water gaf. In ieder geval gingen die helemaal slap hangen en verdrogen. Nu ben ik dus heel spaarzaam met water geven. Maar, dit plantje wil ik niet verliezen, wat denken jullie, moet ik flink gaan spoelen omdat ik teveel mest heb gegeven of nog afwachten? De stek is PP, en gaat dit weekend naar buiten als het weer beter wordt hopelijk.
×
×
  • Create New...